H Εορτή της Οσίας Μελούς στο «σταυροδρόμι προσκυνημάτων» στη Βορίνα της Κω

0
7287


Η εορτή της Οσίας Μελούς στο φερώνυμο Ιερό Κάθισμα στη Βουρρίνα της Κω πραγματοποιήθηκε σήμερα, πρώτο Σάββατο του Ιουλίου (που συμπίπτει να είναι και 1η του μήνα), όπως έχει καθιερωθεί.
Όπως κάθε χρόνο Ιερούργησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ στο χορό των Ιεροψαλτών ήταν ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής Γιώργος Σακέλλης, ο Γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, στην συνέχεια ο Γιάννης Πεταλάς, ο Γιώργος Μαστορόπουλος στην αρτοκλασία κ.α. φιλοξενούμενοι.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία με τον Σεβασμιώτατο πλαισιωμένο από τον Γεν. Αρχιερατικό και τους ιερείς που παρευρέθηκαν, καθώς και την Ηγουμένη και μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε για τον ασκητικό βίο της Οσίας Μελούς που έζησε στη σχισμή του βράχου πίσω από το σημερινό ναό και που κάπου εκεί κοντά βρίσκονται και τα ιερά λείψανά της.

Παρόντες οι τοπικές αρχές, οι οικογένεια Μανώλη Κουτελλά που μετέγραψε στην Ιερά Μητρόπολη το κτήμα που βρίσκεται το ιερό κάθισμα (όπου τώρα κτίζονται και τα κελλιά από τους μαύρους λύκους), μέλη της οικογένειας Πέτσαλη που φρόντιζε και φροντίζει το ναό, πολλοί προσκυνητές μεταξύ των οποίων απόδημοι που βρίσκονται για το καλοκαίρι στο νησί.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ