Αρχιτεκτονική επιτροπή: Γίνεται ανάκληση της έγκρισης κεραίας στο Ζηπάρι διότι δεν είχε αποτυπωθεί το 2ο Νηπιαγωγείο…

20
11005

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ – ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΛΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΩ

Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κω

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ COSMOTE

Αίτημα των πολιτών Ζηπαρίου στην Πολεοδομία

για άμεσο ξήλωμα και επανεξέταση του φακέλου

αδειοδότησης της 2ης κεραίας της VODAFONE

 

Ανακλήθηκε η προγενέστερη έγκριση του Σ/λιου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Κω, με την οποία επέτρεπε την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE στην ταράτσα διώροφου κτηρίου στο κέντρο του Ζηπαρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, στο Σ/λιο δεν είχε γνωστοποιηθεί μέσω του τοπογραφικού ευαίσθητων χρήσεων η ύπαρξη του 2ου Νηπιαγωγείου Ζηπαρίου, που βρίσκεται σε λιγότερο από 40 μ. νοτιοανατολικά από την κεραία, όπως αναφέρεται στην αίτηση γνωστοποίησης του θέματος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλή.

Η απόφαση αυτή δρομολογεί εξελίξεις, καθώς άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση της Πολεοδομίας του Δήμου Κω, που θα πρέπει με τη σειρά της ν’ ανακαλέσει την προγενέστερη απόφασή της και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του συνόλου της κατασκευής.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών κ.κ. Μπαλάσας, Παπαποστόλου και Πασσανικολάκης δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη στο αίτημα τους για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, τονίζοντας πως πρόκειται για νίκη σύσσωμης της κοινωνίας του χωριού, ενώ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τα άμεσα αντανακλαστικά τους.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η απόφαση του ΣΑ Κω θέτει προ των ευθυνών τους τόσο την Πολεοδομία του Δήμου όσο και τον ίδιο τον Δήμο και τον Δήμαρχο που θα πρέπει να προχωρήσουν στο άμεσο ξήλωμα της κεραίας.

Με επιστολή τους δε, ζητούν την επανεξέταση αδειοδότησης της 2ης κεραίας της εταιρίας Vodafone, που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του Ζηπαρίου, με αίτημα για ανάκληση και απομάκρυνσή κι αυτής της εγκατάστασης, καθώς κι αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, στο 1ο Νηπιαγωγείο, σε διδακτήρια και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.

Ολόκληρη η επιστολή της Επιτροπής Πολιτών προς τον Δήμαρχο Κω, τα μέλη του ΣΑ Κω, τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Πολεοδομίας για το ξήλωμα της πρώτης κεραίας και την άμεση επανεξέταση αδειοδότησης της 2ης κεραίας έχει ως εξής:

Κως, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Προς

1.      Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά

2.      Μέλη Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Περιφερειακής Ενότητας Κω

3.      Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω κ. Γεωργαντή

4.      Αν/τρια Προϊσταμένη Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Κω κ. Αντωνοπούλου

Κοινοποίηση

1.      Κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω

2.      Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

3.      Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω

4.      Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δήμου Κω

5.      Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλή

6.      Νομική Υπηρεσία Δήμου Κω

7.      ΜΜΕ Κω

 

 

Θέμα: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ COSMOTE ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ VODAFONE

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητά μέλη της Επιτροπής,

Κύριε Προϊστάμενε,

Κυρία Προϊσταμένη,

Με την από 13/6/2023 απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Κω (αρ. πρωτ. 14 – παρατίθεται συνημμένα), ανακαλείται η προγενέστερη έγκριση του ΣΑ Κω (αρ. πρωτ. 670.464./06.09.20221) βάσει της οποίας επετράπη η εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE στην ταράτσα διώροφου κτηρίου στο κέντρο του Ζηπαρίου (Ο.Τ. 66).

Βάσει της απόφασή αυτής, καλείστε με τη σειρά σας να ανακαλέσετε την οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί από την Πολεοδομία του Δήμου Κω και να προχωρήσετε στην άμεση απομάκρυνσή της.

Με την παρούσα ζητάμε επίσης, την εξέταση εκ νέου του φακέλου αδειοδότησης και εγκατάστασης της 2ης κεραίας της εταιρείας VODAFONE(που έχει εγκατασταθεί προ 10ετίας), η οποία κι εκείνη βρίσκεται πολύ κοντά στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου (με παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών) και στο 1ο Νηπαγωγείο Ζηπαρίου (με παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών), καθώς και σε αρκετά διδακτήρια, όπως και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του χωριού.

Ζητούμε ν’ ανακληθεί η προηγούμενη έγκριση του ΣΑ Κω για την κεραία της Vodafone (για τους ίδιους λόγους που αιτιολογήθηκαν στην περίπτωση της κεραίας της Cosmote), αλλά και η αδειοδότηση εγκατάστασής της από την Πολεοδομία του Δήμου Κω και ν’ απομακρυνθεί κι αυτή άμεσα από το Ζηπάρι.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτών για την απομάκρυνση

των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι

Εμμανουήλ Μπαλάσας

Εμμανουήλ Παπαποστόλου

Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης
Μιχάλης Γιωργαλλής: Ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη!!!
Η με αρ.πρωτ.Σ.Α.11/25.5.23 Αίτηση κοινότητας Ασφενδιού σήμερα 13 /6 /23 λάβαμε την απάντηση Αρχιτεκτονικής Επιτροπής όπου:
🏗 Γίνεται ανάκληση της έγκρισης κεραίας λόγω έλλειψης στοιχείων διότι δεν είχε αποτυπωθεί το δεύτερο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου 🏘
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή έξω από κόμματα και παρατάξεις με μοναδικό σκοπό την προάσπιση δημόσιας υγείας 💞
Τον πρώην Αντιδήμαρχο Δικαίου Μανώλη Μπαλλάσα και ως ενεργό πολίτη, Γιώργο Πασσανικολάκη, τον Εφημέριο Ζηπαρίου Κουτάντο Ιωάννη,όλα τα μέλη της επιτροπής πολιτών ,τον κύριο Μανώλη Παπαποστόλου ,τον Σεβασμιώτατο Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ με την έμπρακτη στήριξη του υπογράφοντας και την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας ανάμεσα στις 435 υπογραφές , τους απλούς πολίτες, όλους τους συλλόγους: Δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου, Γυμνασίου,Λυκείου,Νηπιαγωγείο πρώτο
και δεύτερο,Παιδικό σταθμό Ζηπαρίου.
☹️Ο κύριος Νικηταράς ήταν ΑΠΩΝ » αφού δεν ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή να μας στήριξη στην κοινή προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει!!!
Καλώ τον κύριο Νικηταρά που εκτελεί υπηρεσιακά χρέη δημάρχου
έστω και τώρα να πράξει τα δέοντα μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου για την άμεση κατεδάφιση-αφαίρεση κεραίας!!!!
Εάν δεν μπορεί ο ίδιος και παλι ας μας ενημερώσει τουλάχιστον……..

 

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να στείλετε να την εκτελέσει που ούτε τριπα δεν κλείνει ο χειρότερος όλων των εποχών άντε να βγει ο Γιώργος μας και ξαναπεμε λινοποτη έως τέλη του χρόνου πάνε λινοποτη ειναι δίκαιο και θα γίνει πράξη…

  2. Πώς σε καθάρισε ρε Μιχαλακι έτσι ο Γιώργος ? Πήγες να κάνεις πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη των Ασφενδιανών αλλά δεν σε χάλασε! Η εμπάθεια σου προς το πρόσωπο του Νικηταρά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ότι δεν έχεις κανέναν ηθικό φραγμό αυτο σε κάνει επικίνδυνο για την κοινωνία μας. Έχεις κουράσει Μιχαλακι σε σημείο που μας εκνευρίζεις πλέον. Με το μέλλον των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανένας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Πήγαινε σπίτι σου όσο προλαβαίνεις ακόμα….

  3. Μα τι θέλατε να κάνει ο δήμαρχος της φωτογραφίας;Μπορεί ο άνθρωπος να ανεβεί στην κεραία να φωτογραφηθεί ;

  4. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΦΡΟΝ/ΡΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΒΡΕΦΟΝ/ΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.SOS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

  5. εχω μια απορια. αν απαγορευτουν ολες οι κεραιες τι θα κανουν ολοι αυτοι που σερφαρουν ολημερις; που κανουν αναρτησεις που στελνουν μηνυματα,και τοσα αλλα; προσωπικα ειμαι υπερ της καταργησης του ιντερνετ, του τηλεφωνου, και της τηλεορασης. μονο αν γυρισουμε 100 χρονια πισω, θα βρουμε την υγεια νμας!!! ισως να γινουμε ζουλου, μαου μαου, η μαιμουνες….

  6. ΤΟ 2021 ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ;ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ;ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΔΛΔ;ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ;

  7. μήπως θα έπρεπε να επέμβει και ο εισαγγελέας για να δει εάν υπάρχει και δόλος πίσω από το ενδεχομένως σκόπιμα κρυμμένο από το σχέδιο του νηπιαγωγειου; ;;;;λεω εγώ τώρα; ;;;;Μπράβο στους πολίτες που έδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούν να πάνε έναντι στα συμφέροντα.

  8. Δηλαδή , πρέπει να πιστέψουμε ότι κάποιοι στην αρχιτεκτονική επιτροπή του Δήμου δεν ήξεραν ότι εκεί έχει σχολείο !!! ή για να το ξεχάσουν και να μην αποτυπωθεί;;;;!!!

  9. Είστε γελοίοι, τώρα που δεν θα έχετε σήμα θα γελάσουμε…. Κανονικά πρέπει η cosmote να σας κάνε αγωγή και να την αποζημιωσετε από πάνω. Τέτοια τεχνοφοβια ούτε σε μοναστήρι…

  10. Σε περίπτωση άρνησης χορήγησης πολεοδομικής έγκρισης ή ανάκλησης της έγκρισης ή άρνησης αποδοχής δικαιολογητικών ή άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας για την έκδοση πολεοδομικής έγκρισης σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις αδειοδότησης, καθώς και για τις κατασκευές κεραιών που αδειοδοτούνται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, ο κύριος των εγκαταστάσεων κατασκευών κεραιών δικαιούται εντός τριάντα (30) ημερών αφότου έλαβε γνώση των ως άνω πράξεων να προσφύγει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος κρίνει οριστικά επί της ουσιαστικής και τυπικής νομιμότητας των πράξεων της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας και εκδίδει ή απορρίπτει οριστικά την αιτούμενη έγκριση εντός εξήντα (60) ημερών από την κατάθεση πλήρους φακέλου επί της προσφυγής από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αυθαιρέτων του π.δ. 267/1998 (Α` 195) και του ν. 4178/2013 (Α` 174) και η κατασκευή δεν κατεδαφίζεται ούτε ανακαλείται η άδεια κατασκευής κεραίας της E.E.T.T.

  11. Και συνεχίζω λέγοντας ότι, αφού ήταν νόμιμη η κεραία, γιατί την έκρυψαν σε κατασκευή τύπου καμινάδας???

  12. δεν φτάνει που έχουν τις μεγαλύτερες χρεώσεις στην Ευρώπη, βάζουν κ την κεραία πάνω από τα νηπεια.

  13. Με την κεραία δίπλα στον παιδικό σταθμό Αμερικής και στο 3ο Δημοτικό – φροντιστήριο θα ασχοληθεί ο Δήμος ή θα πρέπει να πάμε στην αντιπολίτευση?

  14. Δεν απαγορεύονται οι κεραίες κινητής πλησίον σε σχολεία, απλά τα όρια έκθεσης του κοινού σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 60% των τιμών.

    Θα μπει ο κόφτης και η κεραία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, δυστυχώς ή ευτυχώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ