Μεγάλη κινητοποίηση από φωτιά στο Πυλί με κατεύθυνση προς ΚΥΤ

12
39457

Μεγάλη κινητοποίηση σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πυλί, κοντά στο hot spot.

;Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Κω η οποία έφτασε στο τόπο του συμβάντος με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 υδροφόρες του Δήμου και ένα μηχάνημα έργου.

Τον συντονισμό είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης μαζί με τον Επιχειρησιακό Συντονιστής Νίκο Καλυμνιοναρή.

Συνολικά στην επιχείρηση πήραν μέρος 12 Πυροσβέστες και 6 εθελοντές.

Η φωτιά με την βοήθεια του βορειοδυτικού ανέμου επεκτάθηκε με κατεύθυνση το ΚΥΤ Κω, αλλά με την συντονισμένη επιχείρηση η κατάσβεση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα.

Συνολικά κατέκαψε 5 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να προήλθε από κάψιμο κλαδιών ή από μελίσσια.

Βίντεο: KOS TV

 

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο σας για την οργάνωση και την άμεση ανταπόκριση!! Πάμε γερά όλοι κοντά στην Πυροσβεστικη και την Πολιτική Προστασία για το καλό του νησιού!!!

  2. Συγχαρητήρια σε όλους πέρναγα τυχαία από εκεί και άμα δεν έφτανε γρήγορα η Πυροσβεστικη και η Πολιτική Προστασία η φωτιά θα έφτανε πέρα από το ΚΥΤ!!

  3. Μπράβο ρε μάγκες!!! Πολύ γρήγορα ήρθαν όλα τα αμάξια συγχαρητήρια στην Πυροσβεστικη μας και στους εθελοντές μας πάντα είναι εκεί όταν τους χρειαζόμαστε!!!

    • ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΟΣ .ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΑ 50 ΜΕΤΡΑ ΕΙΧΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΕΣ 5 ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟΘΗΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ