ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος προσκυνητών στον Εσπερινό της Αγίας Άννας στην πόλη της Κω

0
3278

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Άννας στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε για άλλη μια χρονιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον εσπερινό.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης της Κω (Μεγ. Αλεξάνδρου και 25ης Μαρτίου) μέσα σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό χώρο. Η ανέγερσή του έγινε ανάμεσα στο 13ο και 14ο αιώνα μ.Χ.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορική συνέχεια με το χτίσιμο στα ερείπια των παλαιών ναών και ανέτρεξε στο βίο της Αγίας Άννας. Αντιπαραβάλλοντας στο όνειδος που έφερε μια ζωή επειδή ήταν στείρα (και δεν είχε δικαίωμα να προσφέρει θυσία στο Ναό σύμφωνα με τον Ιουδαίκό νόμο), αλλά και στην πρόνοια του Θεού που εισάκουσε τις προσευχές της στα βαθειά της γεράματα κι έφερε υπερφυσικά στον κόσμο την Παναγία μας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε ακόμα για τον σύγχρονο «καιάδα», όπου πετιούνται πάνω από 400.000 παιδιά ετησίως στην Ελλάδα με τις εκτρώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν ακούσουμε να μιλάει κανείς για τον Καιάδα που έριχναν τα μη αρτιμελή και ασθενικά παιδιά οι Σπαρτιάτες για να τα φάνε τα άγρια θηρία θα δυσανασχετήσουμε ως «πολιτισμένοι».

Όμως οι σύγχρονοι και «πολιτισμένοι» Έλληνες κάνουν αυτά τα εγκλήματα με τις εκτρώσεις. Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε σε μετάνοια όλους μιας και το έλεος του Θεού είναι αμέτρητο, αρκεί να είναι αληθινή.

Παρών στον εσπερινό ήταν ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός και πολύς κόσμος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ