«Έφυγε» ο θρύλος του ραδιοφώνου της Κω Διαμαντής Κεφαλιανός «Τζερώνε» | «Πάει να προετοιμάσει το φιλικό του Ουρανού για το πρωί του Μ. Σαββάτου»

9
42704

Θλίψη και μεγάλη συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος ενός εκ των πρωτεργατών του Κωακού Ραδιοφώνου που άφησε όνομα και εποχή.

Ο καλός μας φίλος και πολύ αγαπητός συνάδελφος Διαμαντής Κεφαλιανός Τζερώνε πέρασε από σήμερα το βράδυ στην αιωνιότητα σε ηλικία 70 ετών, πηγαίνοντας να συναντήσει όλα τα υπόλοιπα «αστέρια» (που έλεγε ο αξέχαστος Γιάννης Ιωαννίδης) που έφυγαν νωρίς, στο ραδιόφωνο του ουρανού.

Ένας άνθρωπος με αστείρευτο πηγαίο ταλέντο, μεγάλη αγάπη για το λαϊκό τραγούδι, το ποδόσφαιρο, το νησί και τους ανθρώπους του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, αρχικά εργάστηκε στην οικοδομή και έγονε εργολάβος οικοδομών.

Στη Ρόδο όπου πήγε για να εργαστεί σε νεανική ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ροδιακό, στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στον  ΑΟ Πάτρας, συνέχισε στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Χαλκίδος  και έκλεισε την καριέρα του στον Ηρακλή Κω.

Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε «πειρατικά» από το 1986 (Εθνικής Αντιστάσεως και Φιλίνου στον 2ο όροφο, το γνωστό στούντιο). Ήταν ο πρώτος μουσικός σταθμός, ο οποίος μάλιστα έβγαζε τηλέφωνα στον αέρα με αφιερώσεις. Οι εκπομπές του έκαναν πάταγο.

Παράλληλα έβγαζε στο τηλέφωνο και έφερνε στην Κω τα πιο μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού της εποχής: Τερζή, Μητροπάνο, Ρουβά, Γονίδη, και τόσους άλλους (το στούντιο ήταν γεμάτο από φωτογραφίες μαζί τους, καθώς και με όλους τους μετέπειτα συναδέλφους από τα ΜΜΕ της Κω τους οποίους πάντα τιμούσε και εκτιμούσε «τι κάνεις αγάπη μου» ήταν η αγαπημένη του ερώτηση την οποία και εννοούσε).

Από το 1993 μέχρι το 2019 που διεκόπη λόγω των μέτρων covid είχε καθιερώσει το μεγάλο φιλικό του Μ. Σαββάτου στις Δικαστικές Φυλακές Κω (θεσμό που συνεχίζει ο ΔΟΠΑΒΣ με τους βετεράνους από πέρσι κάθε Μ. Παρασκευή μεσημέρι).

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο ο Διαμαντής είχε φούριες. Έτρεχε να οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια (κύπελλα, σφυρίχτρες, κόκκινες, κίτρινες αλλά και πράσινες κάρτες για να πειράξει τους Πασοκτζήδες φίλους του Σκανδαλίδη, Νικητιάδη και τους άλλους παλαίμαχους που έπαιρναν μέρος) δίνοντας απλόχερα στήριξη, ανθρωπιά και αγάπη στους τρόφιμους των δικαστικών φυλακών Κω.

Καλή ψυχή, καλλιτεχνική φύση, άνθρωπος της παρέας, συντρεκτικός, συμπονετικός, λαϊκός, αυθεντικός, λεβέντης, χορευταράς, γλεντζές.

Εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας και παππούς (η Μαρία ακλόνητος βράχος στο πλευρό του, το ίδιο και ο γιος του Μιχάλης συνέχισε και συνεχίζει επάξια στα βήματά του ως «Τζερώνε Τζούνιορ»)

Τα τελευταία χρόνια σήκωσε αγόγγυστα το Σταυρό του με την προσωπική σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπημένε μας Διαμαντή, καλέ μας φίλε «Τζερώνε»! (Όπως μου είπε ο φίλος Μιχάλης ο γιος του το «Τζερώνε» έμεινε από τα μακριά μαλλιά που είχε και το Ινδιάνικο στυλ «Τζερόνιμο» (ξακουστός Ινδιάνος επαναστάτης).

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας Τζερώνε θα είναι τη Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 4μμ στον Άγιο Λάζαρο που γιορτάζει, στο παλαιό κοιμητήριο Κω.

Έφυγε βιαστικά -καθόλου τυχαία- τέτοιες μέρες, ώστε να προετοιμάσει «πάνω» με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας (τον Πέτρο, τον Δημήτρη και τους άλλους βετεράνους του ποδοσφαίρου) το καθιερωμένο φιλικό του ουρανού το πρωί του Μ. Σαββάτου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΣΕΜΜΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΥ

Ο χώρος των ΜΜΕ της Κω είναι από σήμερα φτωχότερος. Ο συνάδελφος Διαμαντής Κεφαλιανός, ιδιοκτήτης του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Κω (ράδιο Τζερώνε), δεν είναι πια ανάμεσά μας.
Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και του Κωακού λαού που αγάπησε και αγκάλιασε τον Διαμαντή, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ) εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

Μεγάλο Σάββατο πρωί (από το 1993) ένας διαφορετικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας στις Φυλακές Κω από τον ΤΖΕΡΩΝΕ!

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 21 χρόνια κύπελλα φιλίας & αγάπης από ΤΖΕΡΩΝΕ στις Φυλακές Κω (Αφιερωμένο στον Γιάννη Ιωαννίδη)

Τζερώνε και Τζερώνε Τζούνιορ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλη θλίψη . έφυγε ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Πάντα θα σε θυμάμαι που με καλούσες Διαμαντή να χορέψουμε μαζί στα κέντρα το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας . Αξέχαστα τα τραγούδια και οι σπέσιαλ αφιερώσεις στο σταθμό σου. Φαίνεται ο Τάκης ο Γιαννάκης ήθελε στον παράδεισο έναν καλό φίλο και έναν δεινό χορευτή κοντά του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια σου.

  2. Καλό παράδεισο Τζερωνε, εξαιρετικός άνθρωπος που άφησε το δικό του στίγμα στην τοπική μας κοινωνία. Από μικρά παιδιά συντονιζομασταν πάντα στον σταθμό του να ακούσουμε τις τραγουδαρες που έβαζε, ώρες ατελείωτες κάθε μέρα.

  3. Δεν ήταν βέβαια ο Πρώτος Ραδιοφωνικός Σταθμός,αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στο Νησί

    Απ το 1979 εξέπεμπε μουσικά το Studio 13 ,όταν η μπάντα ήταν νεκρή και άκουγες μόνο ΕΡΤ και Κρατικό Τούρκικο.
    Λέγαμε για το 2022 ,αλλά και αυτός ο χρόνος είναι μαυρίλα σκέτη

    • και που εισαι ακομα….το ξαφνικο θα εχει μεγαλη συνεχεια.. Ο Διαμαντής βέβαια ξεκουράστηγκε γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ.

      • ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΟΥΣ; ΠΙΠΙΛΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ. ΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΛΑΒΕΣ.

    • ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Ε ΡΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΖΕΡΩΝΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ