Ο ύστατος αποχαιρετισμός στον π. Σταύρο Διακοπαναγιώτη | Πλήθος κόσμου στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω

1
33160

Ο ύστατος αποχαιρετισμός στον π. Σταύρο Διακοπαναγιώτη στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω.

Η είδηση της αιφνίδιας κοιμήσεως του πολύ αγαπητού μακαριστού Ιερέως, Οικονόμου π. Σταύρου Διακοπαναγιώτη που υπηρέτησε επί σχεδόν 20 χρόνια τις ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως (αρχικά στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Αντιμάχειας και στην συνέχεια στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω). συγκίνησε και κινητοποίησε πολύ κόσμο εντός και εκτός Κω.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσει το σκήνωμα και να αποτίσει φόρο τιμής στον αγαπητό, γλυκομίλητο και πάντα χαμογελαστό Ιερέα.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελλορίζου παρόντων και συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (κατά σάρκα αδελφού του μακαριστού π. Σταύρου), του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ, του Γενικού Αρχιερατικού της ΙΜ Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη (επίσης κατά σάρκα αδελφού του π. Σταύρου) των Αρχιμανδριτών π. Ιωακείμ, π. Νεκταρίου, π. Διονυσίου και π. Σοφρωνίου καθώς και σύσσωμου του Ιερού κλήρου του νησιού (αλλά και εκτός Κω) με έκδηλη τη συγκίνηση όλων.

Έψαλλαν επίσης πολλοί Ιεροψάλτες από όλο το νησί με επικεφαλής τον καθηγητή και Πρωτοψάλτη κ. Γιώργο Σακέλλη και τον Πρωτοψάλτη του ΙΝ Γιάννη Πεταλά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέφερε τον εγκάρδιο συλλυπητήριο χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον αγαπητό του Σεβασμιώτατο, στον Γεν. Αρχιερατικό καθώς και σε΄όλους τους συγγενείς του π. Σταύρου, ενώ στον πολύ χαρακτηριστικό αποχαιρετιστήριο λόγο του, ενθυμούμενος αρχικά τις στιγμές της χειροτονίας του π. Σταύρου όταν ήταν περιχαρής μαζί με τον μακαριστό πατέρα του π. Στέφανο με τον οποίο θα είναι πλέον συλλειτουργοί στο Ουράνιο Θυσιαστήριο και μίλησε πολύ παραστατικά για το όντως φοβερότερο του θανάτου μυστήριο και το βίαιο αποχωρισμό της ψυχής εκ του σώματος, που έρχεται εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα (γι αυτό και πρέπει ανά πάσα ώρα να είμαστε έτοιμοι), καθώς και για τον γλυκασμό του προσώπου του Ιησού αλλά και της αιώνιας ζωής επ’ ελπίδι Αναστάσεως όπως πολύ αληθινά περιγράφει στο Αποστολικό ανάγνωσμα που ακούστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.

Αμέσως μετά τον «τελευταίον ασπασμόν» και τα συλλυπητήρια όλων των παρισταμένων προς τον Σεβασμιώτατο, τον Γενικό Αρχιερατικό και την οικογένεια, οι Ιερείς σήκωσαν το σκήνωμα ψάλλοντας το «μακαρίζομεν σε Θεοτόκε Παρθένε…» και η πομπή αναχώρησε για το νέο Κοιμητήριο Κω όπου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και ψάλλοντας το «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον…» και το «Χριστός Ανέστη» πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός.

Καλό παράδεισο αγαπητέ και γλυκύτατε μας παπά Σταύρο, να εύχεστε για όλους μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ