Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη Κω | Όλοι μαζί να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στα Δωδεκάνησα

25
11152


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα για τις εθνικές εκλογές. Η παρουσίαση των υποψηφίων, τριών γυναικών και τεσσάρων ανδρών έγινε απο τα μέλη της Κεντρική Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πόκκια, Βάιο Καλοπήτα και Παναγιώτη Μπουλιέρη.
Το μέλος της Κεντρική Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας τόνισε πως η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ξεκινάει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει το ολοκηρωμένο πρόγραμμα του. Επισήμανε δε, την καλή συνεργασία της Νομαρχιακής Επιτροπής, των οργάνων και της Επιτροπής Ψηφοδελτίου οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα νησιά ώστε οι υποψήφιοι Βουλευτές να εκφράσουν την πολιτική Ανανέωση, και την εκπροσώπηση όλων των Δωδεκανήσων. Όπως είπε, ο κ.Πόκκιας, οι υποψήφιοι βουλευτές στα Δωδεκάνησα αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην εκλογική μάχη και θα δώσουν τον αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό «Όλοι μαζί συντεταγμένα θα δώσουμε τη μάχη και να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών ο μεγάλος νικητής, αυτός που θα κάνει την υπέρβαση θα είναι το ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιό μας» κατέληξε.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ που ρίχνονται στη μάχη του σταυρού (αλφαβητικά) είναι οι εξής:

Βολονάκη Κατερίνα (τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Δωδεκανήσου)
Γαβαλά Κατερίνα (Αν. Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ)
Κουνάκης Παναγιώτης (Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου)
Νικητιάδης Γιώργος (τ. Υφυπουργός Τουρισμού)
Οίκουτα Ελευθερία (Συντονίστρια Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αρχαγγέλου)
Χανιώτης Μιχάλης (τ. Δήμαρχος Καρπάθου)
Χατζηδιάκος Φώτης (τ. Δήμαρχος Ρόδου)

Ο υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Χανιώτης εμφανίστηκε μέσω skype
Στη συνέχεια, ο Βάιος Καλοπήτας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής δήλωσε για το ψηφοδέλτιο τα εξής: «Το κίνημά μας είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και πρόγραμμα. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Σήμερα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεκινάμε με δυναμισμό, ενότητα , έναν αγώνα για τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική της νέας γενιάς».
Από την πλευρά του, ο Νικηφόρος Παπανικόλας γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής είπε τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει, να επανακτήσουμε τη θέση μας στον πολιτικό χάρτη της χώρας, να αποτελέσουμε μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».
Χαιρετισμό απήυθυνε και ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής Γραμματέας της Νομαρχιακής Β.Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα Δωδεκάνησα απαρτίζετε από εμβληματικές προσωπικότητες και είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης.
Κατερίνα Βολονάκη
«Είναι καθήκον μου ως Δωδεκανήσια να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας. Για καλύτερες δομές υγείας, για συχνότερες και φθηνότερες συνδέσεις ανάμεσα στα νησιά, για την πράσινη και αειφορική ανάπτυξη και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Σε όλη την προσωπική μου διαδρομή έδωσα σκληρές μάχες, είμαι σήμερα απέναντί σας και θα κριθώ από τον δωδεκανησιακό λαό προκειμένου να υπερασπιστώ το κοινό συμφέρον των νησιωτών μας, να πετύχω την πρόοδο και την ευημερία και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε όλοι μας».
Κατερίνα Γαβαλά
«Ήρθε ξανά η ώρα του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί οι άνθρωποι είμαστε εμείς, είμαστε μία κοινωνία που σέβεται το συνάνθρωπο, που στηρίζει, που νοιάζεται και αγωνιά για όλους». Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα γράφει ιστορία, ένωσε γενιές κι έβαλε τον άνθρωπο ψηλά τόνισε η κ.Γαβαλά. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ένα κράτος δικαίου και υποστηρίζει τη δωρεάν υγεία, αφού είναι το κόμμα που δημιούργησε το ΕΣΥ. Επίσης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, το μεταναστευτικό, σε ευνοϊκό ΦΠΑ για όλα τα νησιά, στην επαναφορά του πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα ενδονησιωτικης συγκοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα για όλα τα προβλήματα. Δεν διεκδικούμε καρέκλες. Τέρμα οι πολιτικές του παρελθόντος, ενώ επισήμανε την ανάγκη εκπροσώπησης της Δωδεκανήσιας γυναίκας στη Βουλή. Πρεσβεύουμε μια νέα αρχή κατέληξε η κ.Γαβαλά.

Παναγιώτης Κουνάκης
«Σήμερα είναι η αφετηρία ενός μεγάλου αγώνα που θα κάνουμε για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και στον τόπο μας. Είναι χρέος μας να εργαστούμε όλοι μαζί, τα Δωδεκάνησα ήταν ανέκαθεν πράσινα και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να γίνουν ξανά ένα κάστρο της δημοκρατικής παράταξης.
Επιδίωξή μου είναι να εκφράσω την ανανέωση, ως μία αναζωογονητική δύναμη απαραίτητη για την πολιτική του τόπου που φέρνει νέες και φρέσκες ιδέες. Η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα δεν πρέπει να αποτελεί ένα μέσο βιοπορισμού, αλλά διάθεση για πραγματική προσφορά». «Είναι ιστορική ευθύνη να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί που του αξίζει και θέλω να είμαι η φωνή του Δωδεκανήσιου, να είμαι ο βουλευτής που θα διεκδικεί τα αιτήματα των κατοίκων. . Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ τον ήλιο της ελπίδας».
Γιώργος Νικητιάδης
Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γιατί θα εκπροσωπήσουμε τις θέσεις, τις προτάσεις του ιστορικού κινήματος που έφερε όλες τις ιστορικές αλλαγές στην πατρίδα μας, και θα συμμετέχουμε σε μία περιοχή που ναι μεν είναι από τις ωραιότερες του κόσμου, αλλά είναι και από τις δυσκολότερες σε ό,τι αφορά τον προεκλογικό αγώνα. Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπήθηκε με βουλευτή στο εθνικό κοινοβούλιο, και αυτό δεν είναι απλά μία απώλεια για τον χώρο αυτό.
Η μεγάλη ζημιά ήταν για τα ίδια τα Δωδεκάνησα που δεν υπήρχε κάποιος να φωνάξει για τα δίκαια και τα συμφέροντα των νησιών μας. Είμαστε η μόνη δύναμη που διακρίνεται από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και παράλληλα έχει θέσεις και πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει 20% στη Δωδεκάνησο και αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας και μπορούμε να το πετύχουμε».
Ελευθερία Οίκουτα
«Είμαι υποψήφια μίας παράταξης που δεν χάθηκε μέσα στη νύχτα της διαπλοκής του λαϊκισμού και της συντήρησης. Είμαι εδώ στρατευμένη σε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με πανάξιους συνυποψήφιους, είμαι εδώ για να μιλήσω απλά και καθαρά χωρίς απολιτικά «στρογγυλέματα» που δήθεν χωράνε όλοι χωρίς συμβιβασμούς για να μη στενοχωρηθούν κάποιοι.
Πρεσβεύω μία νέα πολιτική που στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του, μικρά και μεγάλα. Έμαθα να παλεύω από πολύ μικρή για το δίκαιο, την ηθική, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια».
Μιχάλης Χανιώτης (μέσω διαδικτύου)
«Είμαι μάχιμος, είμαι μαζί σας, χαίρομαι για τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικό, δεν είναι αναλώσιμο ή μία «φούσκα» που σκάει. Έγινε για να μείνει και να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, υπερασπίζεται τη δημοκρατία γιατί καθιέρωσε τους πυλώνες της στην αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιό του στα Δωδεκάνησα έχει την ορμή των νέων και το απόσταγμα των παλιών».
Φώτης Χατζηδιάκος
«Η πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο με τιμά ιδιαίτερα. Το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δημοκρατική διαδικασία ανακοίνωσε πρώτο το σύνολο των ψηφοδελτίων χωρίς να αφήσει πίσω κρυφούς άσσους ή άλλες σκοπιμότητες με μεταγραφές που είναι της μόδας τώρα τελευταία και με άλλες μεθοδεύσεις.
Η επιτροπή στα Δωδεκάνησα πέτυχε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, πρόσωπα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, με θετικό αποτύπωμα στη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στο τοπικό γίγνεσθαι.
Οι υποψήφιοι όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο νομό Δωδεκανήσου όπως ήταν και όπως του αξίζει. Η συμμετοχή μου ήταν και μία υποχρέωση στον πολιτικό μου χώρο και στους συμπολίτες μας. Ήταν μία συμπερίληψη προκλήσεων, στόχων και δεδομένων. Η απόφασή μου ενισχύθηκε από τη στήριξη των συμπολιτών μας γι’ αυτό και τους ευχαριστώ.
Κλείνοντας την παρουσίαση των βουλευτών, ο κ. Πόκκιας αφού τόνισε ότι το… αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους πάντες, δήλωσε: «με αυτό το ψηφοδέλτιο θα δώσουμε τον αγώνα για μία Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση για τη δημοκρατική αλλαγή, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή της χώρας».

Πηγή: https://www.kostv.gr

Νικητιάδης : Η  απουσία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα ζημίωσε τα νησιά μας.

«Η απουσία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα ζημίωσε τα νησιά μας».  Αυτό   υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Κινήματος στο νησί της Κω.

Σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Νικητιάδης αναφέρει.

 

«Η φωνή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα πρέπει να ακουστεί ξανά στη Βουλή. Αυτό τόνισα στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας στην Κω.

Η  απουσία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα ζημίωσε τα νησιά μας.  

Δεν είχαμε φωνή για το νοσοκομείο της Κω.  Δεν είχαμε φωνή για το ΦΠΑ για το μεταφορικό ισοδύναμο για την ακρίβεια. Για όλα τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν τα νησιά μας.  Πάμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε αυτό. Καλό αγώνα και με τη νίκη»

 

Η ομιλία της Ελευθερίας Οίκουτα: 

Φωτογραφίες:
 « Ξεκινάμε λοιπόν !!!!!
Από δω απ´την Κω… για τα Δωδεκανησα
Την Κω των αγώνων …της ιστορίας …των ανθρώπων που δεν συμβιβάστηκαν .
Δίνουμε τη μάχη, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό των νησιών μας που θα δουν πρώτα τον Ήλιο της παράταξης να ανατέλλει.
Οι εκλογές πλέον είναι προ των πυλών… το βλέπουμε στην απραξία των υπουργών που έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια και ξεκίνησαν προεκλογικές καμπάνιες …
Και μεις ….κοντά στο μεγάλο μας στοίχημα …
Η αλλαγή είναι εδώ
Προχωράμε μαζί …..γιατί …
Είχαμε χαθεί ….και ξαναβρεθηκαμε σε μια ουρά της κάλπης του Δεκέμβρη του ‘21 …. και όλοι  συστρατευτήκαμε με τον προεδρο μας …έναν άνθρωπο που δεν λοξοκοιτάει … δεν διαπραγματεύεται …δεν συμβιβάζεται .. δεν εκβιάζεται ..δεν ξεπουλάει ιδέες και πιστεύω
Ο πρόεδρος  που έχει ονοματεπώνυμο
Νίκος Ανδρουλακης
Μαζί θα δώσουμε τις νέες μαχες για ένα αποτέλεσμα που δεν θα επιτρέπει να γίνουμε δεκανίκι κανενός.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ.
Για όλα αυτά στρατεύτηκα και γώ η Ελευθερία Οικουτα
Μια δασκάλα για 20 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και στη συνέχεια το 2000 και μεχρι τον Ιούνιο του 2021 στην άλλη Ελλάδα
Την Ελλάδα της Ομογενειας.
Την Ελλάδα της Αμερικής όπου ….
Τα χρόνια κυλούσαν με αγώνα και αγωνία με κύριο μέλημα , να ανάψω την φλόγα του ελληνισμού στους μαθητές μου.
Ελληνισμός για μενα ήταν Ιδέα , Αξία , Χαρά ζωής και Πνεύμα.
Ήταν και είναι Άχραντα Μυστήρια που τα κρατούςα με Δέος για να δώςω Μετάληψη στους μαθητές μου ….δεύτερης …τρίτης και  τετάρτης  γενιάς.
Στόχος να γινουν Έλληνες με Φιλότιμο και περήφανοι για την καταγωγή τους
Να τους κάνω τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνισμού …
Οι εκπαιδευτικοί ξέρετε οφείλουν να εμπεουν τα παιδιά να γίνουν πολίτες του κόσμου και ταξιδευτές της γνώσης
Εύχομαι και Μακαρι σαν πολιτικός να κάνω το ίδιο …στους πολίτες των νησιών μας. Να τους εμπευσω το πολιτικό  δίκαιο που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ
Η ομογένεια της Αμερικής λοιπόν …μια ακόμα Ελλάδα … να την προσέξουμε να την αγαπάμε να την σεβόμαστε.
Το καλοκαίρι του 2022 με βρίσκει Συντονίστρια της πρώτης ΤΟ Δωδεκανήσου.
Πολίτη της Κω …πολίτη των Δωδεκανήςων ένα πράγμα υπόσχομαι …
Θα δώσω τη μάχη για την αλλαγή για σενα …..με σένα
Όπου και αν βρίσκεσαι, γίνε μέρος της προσπάθειας!
Να σηκώσουμε την παράταξη. Να σηκώσουμε την πατρίδα!
Με σοβαρότητα με Συνέπεια και ήθος.
Σηκώνουμε τα μανίκια»

Η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουνάκη 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Επιτροπή και την Τοπική μας Οργάνωση στην Κω για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Αλλά και όλες και όλους εσάς για την παρουσία σας.

Σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί την προσπάθεια για τη μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και εδώ στην Κω, έναν τόπο, όπου όλοι γνωρίζετε τη μεγάλη παράδοση και τις βαθιές ρίζες που έχει το Κίνημά μας. Και είναι χρέος και ιστορική ευθύνη όλων όσων είμαστε εδώ για να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ στη θέση που του αξίζει.

Για όσες και όσους δεν με γνωρίζετε, είμαι ο Παναγιώτης Κουνάκης. Πρώην εκλεγμένος αυτοδιοικητικός στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Θα ήθελα με σύντομα λόγια να σας μιλήσω για την υποψηφιότητά μου, για τους λόγους που με ώθησαν να μπω μπροστά σε αυτή τη μεγάλη μάχη.

Επιδίωξή μου είναι να εκφράσω την Ανανέωση. Όχι σαν ένα ωραίο σύνθημα ή μόνο με όρους ηλικίας. Αλλά την Ανανέωση που φέρνει στο προσκήνιο νέες, φρέσκες ιδέες. Που αλλάζει νοοτροπίες και πρακτικές. Που δημιουργεί ξανά σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με την πολιτική. Την Ανανέωση και στον ίδιο τον ρόλο και την προσφορά του βουλευτή. Γιατί η πολιτική και η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ όπου για να μπεις θα χρειάζεται προϋπηρεσία ετών. Γιατί για μένα βουλευτής είναι να έχεις τη δουλειά σου και να πεις ότι για 4,8,12 χρόνια θα προσφέρεις στον τόπο σου και μετά θα επιστρέψεις σπίτι σου και στο επάγγελμά ή την επιχείρησή σου. Ένας βουλευτής που δεν θα λειτουργεί με όρους πελατειακούς εξαντλώντας τη δραστηριότητά του σε περιστασιακά δελτία τύπου ότι γίνονται πράγματα «κατόπιν ενεργειών του». Αλλά ένας βουλευτής που θα ενώνει δυνάμεις, θα παλεύει, θα διεκδικεί και θα είναι η πραγματική φωνή των Δωδεκανήσιων μέσα στη Βουλή.

Που θα διεκδικεί και θα μάχεται καθημερινά για την αναβάθμιση του ΕΣΥ στα νησιά μας. Όπως εδώ, που η Κως βιώνει την τραγική ειρωνεία να είναι το περήφανο νησί του Ιπποκράτη, και την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες υγείας να βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη και μένουν όρθιες χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικού προσωπικού.

Ένας βουλευτής που θα διεκδικεί με πάθος εντός και εκτός Κοινοβουλίου όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιών μας. Όπως η τακτική διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με το κέντρο με προσιτά εισιτήρια και ειδική μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους. Την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθολική κατάργησή τους στα μικρότερα νησιά όπως το Καστελόριζο, το Αγαθονήσι και την Τήλο. Ή την ουσιαστική στήριξη του αυτοαπασχολούμενου μικρομεσαίου επιχειρηματία και του εργαζόμενου που στηρίζει το τουριστικό θαύμα της Κω.

 

Ένας βουλευτής που θα πάρει την πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί επιτέλους στον τόπο μας ένα ισχυρό Δωδεκανησιακό μπλοκ βουλευτών από όλες τις παρατάξεις που ενωμένοι θα διεκδικούν για τον τόπο μας.

Και φυσικά ναι, όταν μιλώ για Ανανέωση, μιλώ και για την ανάγκη να αναδειχθούν νέα πρόσωπα από τη νέα γενιά της παράταξης. Που δεν θα βρίσκονται πλέον στο φόντο αλλά θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Κινήματος μας. Και ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια η κοινωνία έκανε την αρχή με την εκλογή μιας νέας ηγεσίας από αυτή τη γενιά, τον Προέδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη.

Μπαίνω μπροστά με όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματός μας στην Κω και στα Δωδεκάνησα μπαίνοντας μαζί τους μπροστά στον αγώνα της παράταξης και του Προέδρου μας για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο γνήσιος εκφραστής του προοδευτικού πόλου στη χώρα μας. Για να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ μια επιλογή ελπίδας απέναντι στον φόβο που καλλιεργεί ο τοξικός δικομματισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Που με τις πολιτικές και τις αποτυχίες τους, έχουν καταντήσει τους πολίτες να τους επιλέγουν μόνο και μόνο για τον φόβο μην έρθει στα πράγματα ο ένας ή ο άλλος. Ναι, δεν αξίζει η ψήφος για το μέλλον του τόπου να προέρχεται από τον φόβο και όχι την ελπίδα. Και είμαι βέβαιος ότι και εδώ στην Κω, αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να σπάσουμε αυτόν τον φόβο και να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στις τοπικές μας κοινωνίες. Νησί-νησί, χωριό-χωριό, γειτονιά-γειτονιά να στείλουμε το μήνυμα της ανατροπής. Και να σηκώσουμε ξανά πάνω απ’τα νησιά τον ήλιο αυτής της ελπίδας και από εδώ, την πανέμορφη Κω. Και είμαι βέβαιος ότι η Κως το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ μαζί και προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί ενωμένοι!

Β.Καλοπήτας: Να εκφράσουμε την μεγάλη συμμαχία των μη προνομιούχων Ελλήνων

 

Ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο νησί της Κω

 

Φίλες και φίλοι,

 

Το ΠΑΣΟΚ δυνάμωσε και πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου για δεκαετίες, εκφράζοντας τη μεγάλη συμμαχία των μη προνομιούχων Ελλήνων. Αυτό ήταν άλλωστε το όραμα του Ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Σήμερα αποτελεί καθήκον μας να μην αφήσουμε τους πιο ευάλωτους να νιώσουν αποκλεισμένοι, την μεσαία τάξη να νιώσει μετέωρη και τη νέα γενιά να παραλύσει πιστεύοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος όπου πριν από έναν χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξέπληξαν το πανελλήνιο με την μαζική συμμετοχή τους και εξέλεξαν ,τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη.

Έναν χρόνο αργότερα, αυτή η αναγέννηση αποτελεί κάτι παραπάνω από επιθυμία των φίλων μας, των συντρόφων μας, των οπαδών μας σε όλη την Ελλάδα.

 

Σήμερα , ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς στοχευμένες μεθοδευμένες επιθέσεις.

 

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, στρατηγική και πρόγραμμα.

Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

 

Άλλωστε το 2021 η αείμνηστη Δωδεκανήσια Φώφη Γεννηματά , είχε εξασφαλίσει την πολιτική μας ενότητα , είχε χαράξει την αυτόνομη πορεία , είχε αναδείξει την προοδευτική μας ταυτότητα , σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη , τους υποψήφιους βουλευτές, τα όργανα του, τα χιλιάδες στελέχη του , διεκδικεί πρωταγωνιστικό Ρόλο.

 

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα και από την Ακριτική Κω, την Δημοκρατική Κω που έδινε από τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ με δυναμισμό, με ενότητα, με ομοψυχία έναν αγώνα για τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την προοπτική της Νέας Γενιάς.

 

Έναν αγώνα εναντίον των εκπροσώπων ενός παρωχημένου μοντέλου διακυβέρνησης.

Έναν αγώνα για να αποδείξουμε ότι “δεν είμαστε όλοι το ίδιο”.

 

Να πείσουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητά των πολιτών.

Όποτε και αν προκηρύξει τις εκλογές ο Πρωθυπουργός ένα είναι σίγουρο ότι το βράδυ των εκλογών θα ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής.

 

Καλό μας αγώνα!!!

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

    • …θα πάρετε ένα κοτοΠΟΥΛΑΚΙ.
      Ρε θεωρήστε τώρα σοβαροί? Τα απολειφάδια θέλουν και έδρα? Πολύ … πέφτει εκεί μέσα. Και όχι τίποτα άλλο. Αλλά καμαρώνετε σαν να είσαστε κάτι το σπουδαίο. Α ρε κούνια που σας κουναγε.

      • Μια είναι. Το 1982 δεν ψήφισαμε ΠΑΣΟΚ. Ανδρέα ψηφίσαμε. Τώρα χαιρέτα μου τον Φίτσουλα. Πίτουρα και κουτσουλιές. Κοκοκοοοοοό.

    • ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ έκανε υπόγειο πόλεμο και ΠΟΥΛΗΣΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

      Πούλησε παράταξη, κόμμα, τους συνυποψήφιους του το 2015… Στήριξε περιστασιακά και τον Γιωργάκη τον «ΒΛΑΚΑ» του Καστελόριζου… Έκανε παιχνίδι με τον εχθρό της Κω ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ πουλώντας τον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, στήριζε ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ και όχι ΚΥΡΙΤΣΗ και κάθε φορά σαν ανεμόμυλος πουλούσε στήριξη όπου ευκαιριακά τον βόλευε… Τώρα μετά το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που ΘΑ ΦΑΕΙ, ξανά ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ μετά τις εκλογές σε κάποιο οικουμενικό βόλεμα κωλοτούμπας και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ… Ένας παλιός πολιτικάντης της φουρνιάς της συναλλαγής και της διαφθοράς…– Αλεξίκακος-

  1. Δεν πάμε καλά.Τι δουλειά έχει η αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου.Ο δήμος είναι ακοματιστος

  2. Το 2019 πήρε το ΠΑΣΟΚ:10% και 10000 ψήφους.Το 2023 είναι ζήτημα αν θα πάρει το ίδιο ποσοστό.Προβλεπω κάτω από 10% και κανένα 2000 ψήφους λιγότερους.Αυτο είναι ψηφοδέλτιο που δεν τραβάει, κομμένο και ραμμένο για τον Χατζηδιακο και Νικητιαδη.Στις πρώτες ίσως 1 βουλευτή λόγω εκλογικού νόμου.Αν γίνουν δεύτερες, κανέναν.Οανελλαδικα είχαμε μεγάλο ποσοστό εδώ, φαντάσου τώρα.ΠΑΣΟΚ τετέλεσται…. Πάρτε το χαμπάρι….Με Ανδρουλάκη και ζόμπι δεν πάει μπροστά…. Εμείς και εμείς εδώ και χρόνια…..

  3. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΑΙΣΧΟΣ!!!

    • Ενώ η ΝΔ δεν σε έβαλε σε μνημόνιο εεε???ο σύριζα όχι εεε??Η ΝΔ δεν χρωστάει εε??Το κόμμα αυτό που λες δεν έκανε νοσοκομειο στην κω και έχεις απόλυτο δίκιο έχει κάνει όμως όλο το νησί ότι υπάρχει και δεν υπάρχει και η ανάπτυξη που ήρθε στο νησί επί ΠΑΣΟΚ ήταν να τα λέτε τα πράγματα όπως έχουν όχι όπως σας συμφέρουν..

      • ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ‘ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.-

  4. Μια ζωή τζαμπατζιδες πασοκια
    Είστε μετά καλά σας εκεί στον δήμο παραχωρήσετε την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου για να κάνει την παρουσίαση τον υποψηφίων βουλευτών
    Με ποια απόφαση;
    Θα έρθει η ώρα σας και εσάς θα πάρετε στης δημοτικές εκλογές αυτό που σας αρμόζει

  5. ΠΑΣΟΚ πώς? Με νέο α.φ.μ? Πληρώσατε τα χρέη σας? Ε ρε ξύλο που θέλετε όλοι των κομμάτων.. ήρθε η ώρα για νέα μνημόνια είναι το σύνθημα λογικά..

  6. Περσινά ξινά σταφύλια δοκιμασμένο κόμμα της αποτυχίας. Αχ ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια και διηγωντας τα να κλαίς.

  7. Καλά είστε σοβαροί????στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έπρεπε να γίνει η παρουσίαση???

  8. Με ποιά κριτήρια θα ήθελαν να τους ψηφίσουμε τους Νικητιάδηδες και Χατζηδιάκους ? Τι έκανε ο Αμερικάνος για την Κω ? Ισως κάποια φιλαράκια του ….??
    Και με τι κριτήρια έκαναν την παρουσία τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ?

  9. τωρα ουτε ο θυρωρος δεν τους ξερει ποιοι ειναι αυτοι?
    Η πολιτικη συψη και ο ξεπεσμος δεν εχει προηγουμενο για τον Δημο της Κω τι ειναι ρε μαγαζι σας να δινεται για κομματικες εκδηλωσεις εισαστε σοβαροι?
    Αντε σε λιγο να ζηταμε και το γραφειο Δημαρχου για συνεστιασεις, επιχειρηματικα ραντεβου, γαμους, αραβωνες, βαοτισια, καθως και καθε λογης αναγκες με φοντο το λιμανι…
    Εχετε κανει τον Δημο Κω τσιφλικι των ΖΑΙΩΝ και των ΠΑΣΟΚΩΝ
    Νικηταρα το νοσοκομειο οταν γκαριζες το ξεχασες εχεις αλλα τωρα προφανως με τα εργα στενεματος της εισοδου της πολης εισαστε για τα πανηγυρια.

  10. Άλλαξαν ΑΦΜ , γίνανε συνιστώσα σε άλλο κίνημα, άλλοι γίνανε ελιά, άλλοι γίνανε άρμα πολιτών, το 2012 τον ήλιο τον άλλαξαν και έμοιαζαν οι ακτίνες με το λουλούδι φίκος λυράτα,ο Γιώργος διέγραψε τον Σημίτη για την Λισαβώνα. Για να μην κουράζω επειδή είναι πάρα πολλά, το έφεραν από δω το έφεραν από κει εμφανίστηκε πάλι 😂 ΠΑΣΟΚ με τι ΑΦΜ δεν ξέρω. Και καλά ρε παιδιά σε ένα φουαγιέ ξενοδοχείου δεν μπορούσατε να πάτε; Γιατί στο δημαρχείο; ΥΓ- Με τι χρέος μας βάλατε στα μνημόνια και πόσο είναι τώρα 😂. Σωτήρες του έθνους.

  11. Σύντροφοι ΟΧΙ μέχρι να μας πει ο Ανδρουλάκης γιατί τον παρακολουθούσαν με υπογραφές 5 εισαγγελεων
    ΟΧΙ μέχρι να μας πει τι σχέση έχει με το τουρκικό προξενείο στη Θράκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ