ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και πλήθος προσκυνητών ο Εσπερινός της μεγάλης εορτής του Ασωμάτου στο Ασφενδιού με κ. Ιερεμία και κ. Ναθαναήλ

5
7968


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων στον ιστορικό ΙΝ του Ασωμάτου στο Ασφενδιού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Κω-Νισύρου, Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Δημαρχος και Επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και Σταμάτης Πης, ο διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Β’ Αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, ο διοικητής του 5ου ΣΑ Κω (η πολεμική μας Αεροπορία τιμά των Προστάτη της και το πρωί κατά την περιφορά οι άνδρες της θα βαστάζουν την ιερά Εικόνα του Αρχαγγέλου), ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και οι λοιποί εκπρόσωποι των ένστολων αρχών, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής και ο πρ. Πρόεδρος Σταμάτης Μαλιλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Πη, Σεβαστιανός Μαραγκός και Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του συνδέσμου παλαιών πολεμιστών-απογόνων Ματθαίος Καζαμίας, εκπρόσωποι λοιπών αρχών και φορέων και πλήθος προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Ιερεμίας στην ομιλία του αναφέρθηκε πολύ παραστατικά στον πνευματικό κόσμο των Αγγελικών δυνάμεων, τον φύλακα Άγγελο που έχει κάθε άνθρωπος από τη γέννησή του αλλά και τις ουράνιες αγγελικές δυνάμεις που υμνούν ακαταπαύστως το Θεό γύρω από το θρόνο του.

Θυμήθηκε επίσης με νοσταλγία τα παιδικά του χρόνια που έρχονταν με τους γονείς του από την πόλη της Κω στο τότε μακρινό (με τα μέσα της εποχής) και σκοτεινό Ασφενδιού για την μεγάλη εορτή του Ασωμάτου.

Τους Σεβασμιώτατους πλαισίωναν: ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εφημέριος του ιερού ναού Ασωμάτου π. Σακελλάριος,  οι Ιερείς: π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και ο Διάκονος π. Περικλής Πουλέντσης.

Στον χορό των ιεροψαλτών  ήταν ο Πρωτοψάλτης του ΙΝ Γιάννης Κουτσουράης, ο παλαιός Ιεροψάλτης του ναού Γιάννης Χατζαντώνης, ο Νίκος Διαμαντής ο Γιάννης Χαραπάς και ο Γ. Κιάρης.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο Αγκύρας, και τους υπόλοιπους επισήμους στο παλαιό επισκοπείο του Ασωμάτου, όπου και θα διανυκτερεύσει απόψε για να προεξάρχει το πρωί στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας στην πολυετή διακονία του εφημερίου του ΙΝ π. Σακελλαρίου και τα εμφανή έργα ευπρεπισμού και εκσυγχρονισμού του ναού και των εξωτερικών του χώρων.

Η προσέλευση των πιστών ξαι φέτος γινόταν καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού αλλά και αργότερα με εξαιρετική τάξη και κυκλοφοριακή ρύθμιση με την βοήθεια της τροχαίας. Ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων ήταν για άλλη μια χρονιά στην Ευαγγελίστρια και τον κόσμο μετέφεραν για άλλη μια χρονιά με  25θέσια λεωφορεία οι ιδιώτες-εθελοντές Σταμάτης Γιαννούλης και Νίκος Ήλιος καθώς και ο Νίκος Πασσανικολάκης από το ΚΤΕΛ Κω.

Βίντεο: KOS TV

 

Βιογραφία

Eις τον Aρχάγγελον Mιχαήλ.
Ἐβουλόμην σοι, Μιχαήλ, ᾄσμα πρέπον
ᾎσαι πρεπόντως, ἀλλ’ ἄϋλον, οὐκ ἔχω.

Eις τον Aρχάγγελον Γαβριήλ.
Oρών Γαβριήλ Άγγελον χαράς μέγαν,
Σε μάλα χαίρω και πτερούμαι σω πόθω.

Ὀγδόη οὐρανίης κυδαίνει τάξιος Ἀρχούς.

Εἰς τὴν Σύναξιν τῶν ἐννέα Ταγμάτων,
Σεραφίμ, Χερουβίμ, Θρόνων, Κυριοτήτων, Ἐξουσιῶν, Ἀρχῶν, Δυνάμεων, Ἀρχαγγέλων καὶ Ἀγγέλων.

Ἐπάξιόν τι Ταγμάτων τῶν ἐννέα
Τὶς ἂν γόνος φθέγξαιτο μηνῶν ἐννέα;

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιώργο καθάρισες και το Ασφενδιού έχεις δυνατή ομάδα. Προχώρα μπροστά ο κοψιμιος έχει πάρει τον κατήφορο. Ήττα μεγάλη έχει ξεκινήσει από τα χωριά πάμε μπροστά Δύναμη Αλλαγής 2023 -2027

  2. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους εορτάζοντες κ εορταζουσες. Χρόνια πολλά στον Παπά μας,Ο ΑΣΩΜΑΤΟΣ να του χαρίζει υγεία και ευλογία και να χαίρεται την οικογένεια του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ