Ιδιαίτερα γευστική η γαστρονομική εκδήλωση της iSea στην πλ. Ελευθερίας Κω | Ανάρπαστη η σούπα από λεοντόψαρο

0
8370


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης της περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea στο Χάνι, ακολούθησε το δεύτερο μέρος της δράσης, αυτό της γαστρονομίας.
Οι εκπρόσωποι της iSea, μεταφέρθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου γνωστοί σεφ του τόπου μας, που εργάζονται σε εστιατόρια του νησιού μας, έφτιαξαν γευστικές δημιουργίες με βάση το Λεοντόψαρο. Ψαρόσουπα με πατζάρι και χωρίς, χοτ ντογκ με φύκια και ψάρι, περίτεχνες θαλασσινές μπουκιές, εντυπωσίασαν τους περαστικούς -ανάμεσα τους και την αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου- που σταματούσαν να δοκιμάσουν, το τόσο εύγευστο και ιδιαίτερο πλάσμα της θάλασσας, το οποίο ναι μεν είναι δηλητηριώδες, αλλά με τη σωστή τεχνική το δηλητήριο απομακρύνεται και οι μεζέδες που προκύπτουν από το μαγείρεμα του είναι ιδιαίτερα γευστικοί!
Οι επαγγελματίες σεφ και μάγειρες που συμμετείχαν ήταν οι Μιχάλης Ποταμούσης και Μεμής Καδρής, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα, του συλλόγου τοπικής γαστρονομίας ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου από το Broadway και Κωνσταντίνα Κροέλλ Soys Chef και Γιάννης Πλατανιανάκης Μάγειρας, του Albergo Gelsolmino.

 

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ