ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο ο εσπερινός και το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία στο Λαγούδι

1
13465


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό προσκυνητών από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε απόψε το πατροπαράδοτο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου) στο Λαγούδι.

Στον εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας συμπαραστατούμενος από τον π. Κυριάκο εφημέριο του Ιερού Ναού, τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της ΙΜ π. Ιωακείμ , τους Ιερείς π.Ευτύχιο Παπαγεωργίου, π. Ιωάννη Σταυρόπουλο.και τον Διάκονο π. Περικλή Πουλέντση.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες: Μιχάλης Ανδρέου, Μιχάλης Δανελλάκης, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Κασσιώτη, Σταμάτης Πης, o Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρος, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλης, η Δημοτική σύμβουλος Πόπη Κιαποκα, ο Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβερης, ο στρατηγός εα Στέλιος Σεργεντανης και πλήθος προσκυνητών. Αμέσως μετά έφτασε και ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής προερχόμενος από τον εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στην Καρδάμαινα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ημών Ποιμενάρχου αναφερόμενος στην ομιλία του στο χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της Θεοτόκου, αλλά και στο ιερό χρέος και καθήκον των γονέων να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους στην ορθή πίστη των πατέρων.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πολλούς παλιούς και νέους μερακλήδες μεταξύ των οποίων πολλοί απόδημοι.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία της εορτής Με τον π. Κυριάκο, τον π. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Περικλή και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας.
Έψαλλαν οι: Μιχάλης Ανδρέου, Μιχάλης Δανελλάκης, Ειρήνη Χατζημιχάλη, Βαγγέλης Κίννας, Γιάννης Κουζούκας και Γιάννης Κιάρης

Το Γενέσιο της Θεοτόκου

Πάσας ἀληθῶς, Ἄννα, νικᾷς μητέρας,
Μήτηρ ἕως ἂν σὴ γένηται θυγάτηρ.
Ἐξάγαγε πρὸς φῶς Θεομήτορα ὀγδόῃ Ἄννα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και η Παναγιά να μας σκεπάζει.Μπραβο σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί το πανηγύρι. Ιδιαίτερες ευχές στον Παπά Κυριάκο και στην πάντα δραστήρια κ ακούραστη Εκκλησιαστική επιτροπή που ασχολούνται αρκετές μέρες με την προετοιμασία του εορτασμού της Παναγίας μας. Και του χρόνου με υγεία και χαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ