Νέο σοκ στο νησί της Ρόδου: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Σωτήρης Φωκάς

14
2987

Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί και πάλι στη Ρόδο ο αιφνίδιος θάνατος του συμπατριώτη μας Σωτήρη Φωκά σε ηλικία 68 ετών.

Ο Σωτήρης Φωκάς, ήταν ένας ιδιαίτερα γνωστός Ροδίτης, από τους αγώνες του και τη στάση ζωής που τήρησε όλα τα χρόνια ως ενεργός πολίτης σε αυτό τον τόπο. Βαθειά πολιτικοποιημένος, άφησε ανεξίτηλο στο στίγμα του τόσο στην επαγγελματική του πορεία (διετέλεσε επιτελικό στέλεχος σε καίριες και νευραλγικές θέσεις του Δήμου Ρόδου και της Νομαρχίας Δωδεκανήσου) όσο και στην κοινωνική του πορεία καθώς ήταν αιρετός νομαρχιακός σύμβουλος επί σειρά ετών. Επίσης είχε ασχοληθεί ενεργά και με τον αθλητισμό ως μπασκετμπολίστας σε τοπικές μας ομάδες.

Ο Σωτήρης Φωκάς, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα  το βράδυ, στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του, στην πόλη της Ρόδου. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 3 Σεπτεμβίου 1953 και ήταν παντρεμένος με την Μαριολίνα Φωκά, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών στέλεχος στον υδροβιολογικό σταθμό της Ρόδου.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΦΩΚΑ

 

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά τον Σωτήρη Φωκά, έναν ενεργό πολίτη με πολυδιάστατη επαγγελματική, πολιτική, αυτοδιοικητική και κοινωνική δράση.

Υπηρέτησε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα από μια σειρά σημαντικών θέσεων στο Δήμο Ρόδου και στην, τότε, Νομαρχία Δωδεκανήσου.  Σε όλη του τη ζωή έδωσε αγώνες για τη δημοκρατία, για την πρόοδο του τόπου μας. Μάλιστα, με πίστη στις ιδέες της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Σωτήρης Φωκάς υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας του Συνασπισμού, στην περιοχή μας, το 1989. Οι γνώσεις του σε πολλά πεδία, η μαχητικότητα με την οποία στήριζε τις απόψεις του, η ανοιχτή του αντίληψη για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, θα μας μείνουν αξέχαστα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους και τους αγαπημένους του.

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά γιατί Σοκ? Έτσι ήταν πάντα τα εμφράγματα κι οι ανακοπές. Ξαφνικά. Ειδικά όταν δεν κανεις έλεγχο.

    • Αν ήταν ένα στο τόσο, αν ήταν δυο.. Εδώ καθημερινά είναι δεκάδες. Πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα, από 6 χρονών παιδάκια όπως στο Ηράκλειο, 16άρηδες, 20άρηδες, 40άρηδες. Πολλά γίνονται που δεν μας τα λένε. Αστο..

      • Επειδη τωρα φυσας και το γιαουρτι εστιαζεις σε κατι που γινοντουσαν και παλια. Γνωριζεις ποσοι ανεξαρτητου ηλικιας πεθαιναν καθε μερα. Αν το ψαξεις θα παψεις να σκεφτεσαι βλακωδως οπως κατι αλλοι συνομωσιολογοι ιατροδικαστες του πληκτρολογιου και της πλακας.

    • Γιατί αγαπητέ, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και επίσημα κανένας δεν δίνει καμμια εξήγηση.

      • Μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη.Έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια στη γη;Ότι κυκλοφορεί ένας ιός που μεταλασετε συνέχεια και από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν και κάνουν πολιτική με νεκρούς;

        • Η παράταξη που έκανε τυμβωρηχία με τους νεκρούς του Μάτι είναι ΜΙΑ,όπως μία είναι η παράταξη που μιλά για το Πολυτεχνείο ότι τρώγαμε παϊδάκια και τραγουδούσαν αντάρτικα.
          Ραντεβού στις κάλπες ηλίθια….πάμε και στοίχημα ότι θα πέσει το γουρλό απ τις Ρωσικές παρενέργειες;

    • Για ψαξε ποσοι πανε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ νεοι και πιο μεγαλυτεροι απο το τσιγαρο

      Απο το καπνισμα και μονο εχουν ΞΕΣΚΙΣΤΟΙ οι καρδιοπαθειες και οι καρκινοι. 9 στους 10 ειναι απο το καπνισμα.
      ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ τα νουμερα των γυναικων σε σχεση με τα παλαιοτερα χρονια. Τωρα «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ» οι γυναικες και το εχουνε ξεσκισει το καπνισμα. Κατακορυφα τα νουμερα σε καρκινους. ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ κοριτσια.

  2. Καλό ταξίδι Σωτήρη, μας έχει συγκλονίσει η απώλειά σου. Άθλητής, πρόσεχες, έκανες τις εξετασεις σου. Είχες φίλους τους καλύτερους γιατρούς… ΓΙΑΤΙ;;;

  3. Μην ακουω βλακιουλες οτι φταινε τα μπολια, να με την πανδημια αυξηθηκε η χοληστερινη γιατι πεσαμε ολοι με τα μουτρα στο φαι και στα ντελιβερι, μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

  4. Αχ!! Φίλε μου καλέ Σωτήρη, απ` τα παλιά και τα μελλούμενα που λέγαμε. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Το αιώνιο ταξίδι σου με βρήκε στη Θεσσαλονίκη να κάνω την τελετή του Ιπποκρατικού Όρκου σε συνέδριο στο ΑΠΘ . Δεν προλάβαμε να ανταλλάξουμε τα «λάικ¨ μας σε κάθε ανάρτηση μας, ως ένδειξη αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Έχεις προσφέρει τόσα πάνω από 40 χρόνια σε όλους της τομείς της κοινωνικής, πολιτισμικής και πολιτικής ζωής της περιοχής μας. Είχες ακόμα τόσα να προσφέρεις σε συνεργασία με όλους τους συνοδοιπόρους σου. Θα είσαι πάντα δίπλα μας σε κάθε μας δράση. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ. Είσαι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας!

  5. Ρε μας δουλεύετε τόσοι πολλοί θάνατοι ,κ για όλους λένε την ίδια διάγνωση ,ανακοπή !!!!!! Ωραία ανακοπή τι την προκάλεσε θα μας πουν ποτέ ?????? Κ που είσαι ακόμα ,έχουμε να δούμε πολλα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ