Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη...

Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Σάμο – Κολύμπησε μέχρι την ακτή

2
1877

Εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή Πλάκα, νοτιοδυτικά του νησιού – Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην παραλία – Σώος ο πιλότος – Νεκρά τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων το ένα είναι ο Ελληνας που επέβαινε στο ελικόπτερο

Ζωντανός βρέθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέταρτο μέλος του πληρώματος κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει μόνος του στην ακτή της Πλάκας.

Νωρίτερα, είχαν ανασυρθεί νεκρά τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου ενώ ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο ένας εκ των δύο Μολδαβών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ο Ρουμάνος πιλότος διακομίσθηκε ζωντανός στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.

agnooumenoi-main

Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Σε ότι αφορά τη διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

diasosi-pyrosvestiko-samos__3_
diasosi-pyrosvestiko-samos__4_
diasosi-pyrosvestiko-samos__5_
diasosi-pyrosvestiko-samos__6_
diasosi-pyrosvestiko-samos__7_
diasosi-pyrosvestiko-samos__8_

 

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που επιχειρούσε στη φωτιά στο Παλαιοχώρι (Διασώθηκαν 2 από τα 4 μέλη του πληρώματος) Ο καπνός από τη φωτιά έφτασε μέχρι την Κω

ελικόπτερο τύπου Mi 8
ελικόπτερο τύπου Mi 8 ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Το Λιμενικό κατάφερε να εντοπίσει και να διασώσει δύο μέλη του ελικοπτέρου που κατάπεσε στην τοποθεσία Άγιος Μηνάς στη Σάμο. Συνεχίζονται οι έρευνες για δύο ακόμη μέλη

Σώοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν δύο από τα μέλη του πληρώματος του ελικόπτερου Mi 8 (μεσαίου τύπου), το οποίο κατέπεσε κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο από την Ουκρανία με τετραμελές πλήρωμα.

Πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο από την Ουκρανία, στο οποίο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στην τοποθεσία Άγιος Μηνάς.

Κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά ελικόπτερο Mi 8 (μεσαίου τύπου), το οποίο επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Η πρόσκρουση έγινε στην παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο από την Ουκρανία με τετραμελές πλήρωμα.

Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τον ανεφοδιασμό νερού, κατά το οποίο χάθηκε ο έλεγχος του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να πέσει.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του πληρώματος.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Samos24.GR, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που επιχειρούσε στη φωτιά στο Παλαιοχώρι
SAMOS24.GR

Μεγάλη πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι Σάμου – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΚΩ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ.

    • …σωστά η μία φωτιά είναι στην περιοχή Datca. Στη χερσόνησο Ντάτσα (γνωστή στα Eλληνικά ως Χερσόνησος Κνιδίας), πού βρίσκεται ανατολικά κάτω από την Κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ