Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε για συνάντηση με τους Ρώσους στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας

6
1279

Συμφωνήσαμε για συνάντηση με τους Ρώσους στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας

russia_ukraine_diapragmateuseis_xr

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε γνωστό το αποτέλεσμα της συνομιλίας του με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο

Για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία «στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat», συμφώνησαν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, νωρίτερα την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα social media… «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, είπε νωρίτερα το Κρεμλίνο

Η προθεσμία που είχαν δώσει οι Ρώσοι στους Ουκρανούς έληγε στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ρωσίας)

Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ουκρανός ΥΠΕΞ πριν από τις συνομιλίες στη Λευκορωσία: Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της επικράτειάς μας

ypexoukrania-main_2

«Πάμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας χωρίς τελεσίγραφα» διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών – «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους ενώ ζωές χάνονται»

Σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του έστειλε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, πριν από την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στα σύνορα της Λευκορωσίας. Ξεκαθάρισε ότι θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την Ουκρανία ενώ δέχονται σφοδρές επιθέσεις και ανθρώπινες ζωές χάνονται.

Στο τηλεοπτικό μήνυμά του, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας τόνισε ότι οι διπλωμάτες μεταβαίνουν στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες χωρίς προκαταρτική συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτούν συζητήσεις υπό όρους τελεσιγράφων.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι να «ελαχιστοποιηθούν οι απειλές» και για τον λόγο αυτό αποστέλλεται ειδική αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες.

«Θα ακούσουμε τι θέλει να μας πει η άλλη πλευρά χωρίς να υπάρχει κάποια προκαταρτική συμφωνία» τόνισε ο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός υπουργός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι λόγω των συνομιλίων διασφαλίστηκε ότι καμία στρατιωτική δύναμη από τη Λευκορωσία δεν θα εξαπολύσει επίθεση στα ουκρανικά εδάφη.

«Εάν φτάσουμε στην επίτευξη της ειρήνης αυτό είναι ευπρόσδεκτο, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε τετραγωνικό της εφαδικής επικράτειάς μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία «στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat», συμφώνησαν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, νωρίτερα την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα social media… «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, είπε νωρίτερα το Κρεμλίνο

Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ και βρίσκεται καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η Δύση εξοπλίζει τη χώρα – Ο χάρτης της διεθνούς βοήθειας

europe_ukraine_help_xr

Αυξάνονται συνεχώς οι χώρες που σπεύδουν να συνδράμουν με αμυντικό υλικό το Κίεβο, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή – Απογειώθηκε το πρώτο C-130 από την Ελευσίνα με αμυντικό υλικό για την Ουκρανία 

Πυρομαχικά, όπλα, τεθωρακισμένα και ελικόπτερα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο αμυντικής βοήθειας που στέλνουν το ένα μετά το άλλο τα κράτη από όλο τον πλανήτη προς την Ουκρανία, προκειμένου να αντέξει τη ρωσική «πολιορκία». Πρόκειται για στοχευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό που λαμβάνει υπόψη αφενός το ανάγλυφο της χώρας, που είναι αχανής και επίπεδη, οπότε ευνοείται η χρήση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων, αλλά και αφετέρου την ανάγκη για πυροβόλα και πυρομαχικά, απέναντι από το στενό κλοιό που επιχειρούν να στήσουν γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα οι Ρώσοι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, την αποστολή αμυντικού υλικού αποφάσισε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, την οποία θα μεταφέρουν δύο C-130, τα οποία αναχώρησαν για την Πολωνία, στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Επίσης εντός της ημέρας, θα αποσταλεί με δύο αεροπλάνα cargo και ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Η εντολή για την προετοιμασία της αμυντικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας είχε δοθεί από Μαξίμου εδω και δυο μέρες.

Αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στρατιωτική βοήθεια ύψους 350 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ ενέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δίνοντας σχετικές οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.

«Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει νέα αμυντικά στρατιωτικά μέσα, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πολεμήσει τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για ένα ακόμη σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού τη στιγμή που υπερασπίζεται το κυρίαρχο, θαρραλέο και υπερήφανο έθνος του», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκταμιεύσει το φθινόπωρο στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, κατόπιν επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, «ενώ η (ρωσική) απειλή υλοποιείτο». Με τα 350 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ποσό αυτό «ανέρχεται σε άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνολική βοήθεια ασφαλείας που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία…», τόνισε.

Άρματα και Stinger από το Βερολίνο

Εν τω μεταξύ, την παράδοση 1.000 αντιαρματικών και 500 αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger στην Ουκρανία γνωστοποίησε χθες το Βερολίνο, παρά τις αρχικές ενστάσεις ως προς την αποστολή στρατιωτικού υλικού. «Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι’ αυτό παραδίδουμε 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», σχολίασε στο twitter ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς.

Επίσης, η Γερμανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε χθες το ομοσπονδιακό υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών.

Αμυντικό πακέτο από τη Γαλλία

Αμυντικά όπλα και καύσιμα στέλνει προς την Ουκρανία και το Παρίσι, ενώ τις τελευταίες ώρες η Γαλλία αποφάσισε να αναβαθμίσει την αποστολή αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία, προκειμένου να στηρίξει την μάχη της απέναντι στην εισβολή του ρωσικού στρατού, όπως έκανε χθες γνωστό η γαλλική Προεδρία.

Για το σκοπό αυτό, συνεδρίασε το συμβούλιο άμυνας της χώρας και, κατά πληροφορίες, «αποφασίσθηκε η παράδοση επιπλέον εξοπλισμών άμυνας στις ουκρανικές αρχές καθώς και υποστήριξη σε καύσιμα», χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, για στρατιωτικούς λόγους.

Ολλανδικά αντιαρματικά

Αντιαρματικά όπλα προς την Ουκρανία θα στείλει η Ολλανδία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας θα προμηθεύσει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

Επιπλέον, η Ολλανδία εξετάζει, σε συνεργασία με τη Γερμανία, την αποστολή συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Σε επιστολή, μάλιστα, προς το Κοινοβούλιο της χώρας από την Ολλανδική κυβέρνηση αναφερόταν πως «η Ολλανδία θα παράσχει 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger».

Έφτασαν οι Λιθουανοί

Μέσω twitter ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την άφιξη της στρατιωτικής βοήθειας της Λιθουανίας στην Ουκρανία, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην αγαπημένη μας φίλη Ουκρανία», ανέφερε το μήνυμα, καθώς στο κομβόι με το αμυντικό υλικό περιλαμβάνεται μεγάλη ποσότητα αυτόματων τυφεκίων, πυρομαχικών, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

3.800 τόνοι καύσιμα από το Βέλγιο

Στον ανεφοδιασμό των Ουκρανικών δυνάμεων με καύσιμα αποβλέπει η στρατιωτική βοήθεια του Βελγίου, καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι «η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων». «Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται», κατέληξε ο Βέλγος Πρωθυπουργός.

Αντιαεροπορικά Javelin από την Εσθονία

Αναβαθμισμένη στρατιωτική βοήθεια αναμένεται να παράσχει προς την Ουκρανία και η Εσθονία, καθώς πηγές του Υπουργείου Άμυνας της χώρας δήλωσαν στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ERR ότι η χώρα στέλνει αντιαρματικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά Javelin, για να στηρίξει το Κίεβο. «Παρέχουμε…… 25.000 πακέτα ξηράς τροφής, ιατρικό εξοπλισμό, προσωπικό εξοπλισμό, πυρομαχικά, πρόσθετους πυραύλους Javelin και αντιαεροπορικά πυρομαχικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κούστι Σαλμ.

Πολυδιάστατη βοήθεια από τη Ρουμανία

Στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, περίθαλψη των τραυματιών σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία, αλλά και υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων είναι μεταξύ άλλων, οι τρόποι συμπαράστασης της γειτονικής Ρουμανίας στην Ουκρανία.

Στον αμυντικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται περιλαμβάνουν καύσιμα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, τρόφιμα και νερό, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ουκρανικές συνοριακές αρχές, ρουμανικά ασθενοφόρα θα παραλάβουν παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους που περιμένουν σε μεγάλες ουρές να διασχίσουν τα σύνορα με τη Ρουμανία στο βορειοανατολικό σημείο διέλευσης Σίρετ, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιταλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον Μάριο Ντράγκι η Ιταλία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι συνολικά θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.

Παρούσες Σλοβακία και Τσεχία

Παράλληλα, η Σλοβακία θα στείλει πυρομαχικά του πυροβολικού και καύσιμα συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιάροσλαβ Ναντ. Ο Ναντ είπε ότι το φορτίο περιλαμβάνει 12.000 φυσίγγια διαμετρήματος 120 χιλιοστών, 10 εκατομμύρια λίτρα καύσιμο ντίζελ και 2,4 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία θα δωρίσει στην Ουκρανία πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια και τυφέκια ακριβείας, περίστροφα και πυρομαχικά, αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της χώρας. «Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα μια επιπλέον βοήθεια προς την Ουκρανία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ρωσική επίθεση», ανέφερε η υπουργός, Γιάνα Τσερνότσοβα σε ένα tweet.

Τυφέκια από την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία θα στηρίξει την Ουκρανία στέλνοντάς της στρατιωτικό εξοπλισμό, έπειτα από αίτημα των αρχών της χώρας, ανέφερε το πορτογαλικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, η Πορτογαλία θα προμηθεύσει την Ουκρανία κυρίως με «αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, γυαλιά νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδες, πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων» ή και με «αυτόματα τυφέκια G3».

«Η Πορτογαλία στηρίζει την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι μιας αδικαιολόγητης, παράνομης και απαράδεκτης εισβολής», έγραψε ο υπουργός Άμυνας Ζοάο Κραβίνχο σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Portugal ότι η Πορτογαλία είναι «πλήρως ανοικτή» στο να υποδεχθεί «χιλιάδες Ουκρανούς» που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους. Είπε, επιπλέον, ότι η Πορτογαλία «ανέστειλε» την εξέταση των υποψηφιοτήτων Ρώσων υπηκόων για τη χορήγηση «χρυσής βίζας», δηλαδή αδειών παραμονής που χορηγούνται σε ξένους εύπορους επενδυτές.

Η Ουκρανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ρωσίας

zelensky_negotiations_xr

Το ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελενσκι στο twitter

Η Ουκρανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι, το δικαστήριο που επιλύει διαφορές μεταξύ κρατών σχετικά με το διεθνές δίκαιο.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», σημείωσει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα η Μόσχα  δίνει διορία στο Κίεβο «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» για απάντηση  για το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, όπου βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία της Ρωσίας.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ δήλωσε πως δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης.
«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος, καθώς, όπως λέει, η Λευκορωσία είναι μια χώρα εχθρική προς τη δική του. Μάλιστα, αντιπρότεινε Κωνσταντινούπολη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Βαρσοβία ή Μπακού. «Θέλουμε οποιαδήποτε άλλη πόλη δεν εκτοξεύονται πύραυλοι προς εμάς. Όχι, πάντως το Μινσκ» είπε.

«Τώρα λέμε όχι στο Μινσκ. Ο χώρος για τη συνάντηση μπορεί να είναι σε άλλες πόλεις. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε το τέλος του πολέμου. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – όλα αυτά τα προτείναμε στη ρωσική πλευρά. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη μας ταιριάζει. Σε μια χώρα από το έδαφος της οποίας δεν εκτοξεύονται πύραυλοι. Μόνο έτσι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο»

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμα και αν έστω ένας άνθρωπος η ένα παιδί υποφέρει από την πείνα την αρρώστια και τον πόλεμο σήμερα έχουμε αποτύχει ως πολιτισμένοι άνθρωποι.

  2. Η πανδημία έληξε στην Ελλάδα; Γιατί βλέπω τους παπάδες να φοράνε μάσκες ακόμη. Χάθηκε η Παγώνη απ’την πιάτσα 😂

  3. Ο Μιτσοτακης βάζει τους νεοναζί στην Ελλάδα φυλακή κ στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό κ είναι υπέρ Μ τους νεοναζί της Ουκρανίας.. Έλληνες ξυπνήστε!!

  4. τουλάχιστον 2 λεωφορεία με ουκρανούς έφυγαν από την ελλάδα για να γυρίσουν στη πατρίδα τους να πολεμήσουν σε αντίθεση με τους «ανήλικους» μουσάτους που αφήνουν τα γυναικόπαιδά τους εκεί και έρχονται εδώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ