Αποχή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων Αντιμάχειας-Καρδάμαινας λόγω αδυναμίας των γονιών να πληρώνουν τα υποχρεωτικά rapid & self test

47
3197

 

       ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                      ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ _ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ 

 

 Θέμα : ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

              ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ -ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  την Τρίτη 15-02-2022

 

 ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ rapid test και self test

ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ RAPID TEST ΚΑΙ SELF TEST ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΩΡΕΙΟ.

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 80 ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ TEST ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ TEST.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΦΟΙΤΟΥΝ 170 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ 50 ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΕST.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

ΜΙΑΟΥΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

47 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πού την βλέπεις την πλάκα ρε ανεγγεφαλε-η? Σίγουρα ανάμεσα σε τόσες οικογένειες υπάρχουν και αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα και απλά αντιδρούν. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που οικονομικά περνούν δύσκολα με μια καθημερινότητα δυσβάσταχτη. Όπως και να χει που είναι το κακό να ζητούν τα αυτονόητα από ένα δήθεν ανταποδοτικό κράτος που μας έχει όλους π@δ@ξει στους φόρους? Δύο παιδιά από δύο φορές την εβδομάδα τέστ των 20ευρω είναι πάνω από 300ευρω τον μήνα «αέρα». Περισσεύουν σε πολλούς νομίζεις? Αρχίστε να σκέφτεστε πρίν βάλετε τα δάχτυλα σας στο ρημαδι το πληκτρολόγιο επιτέλους.

  1. Μπράβο και σωστή κίνηση..ας αντιδράσει ο κόσμος…οι γονείς…στην πλήρη παραλογη απάτη που επέβαλαν οι σπείρες του παγκόσμιου συστήματος…σε κανένα δεν περισσεύουν χρήματα… ιδίως στις μονογονεϊκές οικογένειες που υποφέρουν σφίγγοντας τα δόντια να δώσουν έστω και ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά….

  2. Χαχαχα γιατί όλα αυτά που σας έχει χορηγηθεί το κράτος τα έχετε κάνει χαχα πλάκα έχετε

    • Εσύ άλλη δουλειά απ’την ξεφτίλα δεν έχεις Στρατιωτικε του κ@λου? Να τη πετιέται πάλι η π@ρδη πρέπει να σε λένε.

    • Είσαι απαράδεκτος. Αν είσαι πράγματι στρατιωτικός, ντροπιάζεις το στράτευμα. Είμαι σίγουρος οτι δεν είσαι.

  3. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας για αυτήν την κατάσταση… Οι σύλλογοι τα προηγούμενα χρόνια έκαναν μοναδικό και ξεχωριστό έργο για κάθε σχολείο του νησιού. Όμως δυστυχώς σε αυτήν την πρωτόγνωρη και αρκετά χρονοβόρα πανδημία δεν έκαναν απολύτως τίποτα και ίσως φταίμε και εμείς για αυτό.. Εννοώντας τους γονείς των μαθητών. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί και δυστυχώς θα συνεχίσει από ότι φαίνεται… Μπορούσαμε να έχουμε λειτουργήσει πάντα σε συνεργασία και με τους συλλόγους των δασκάλων – καθηγητών, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβαθμια, τον Δήμο, τον ΕΟΔΥ αλλά για άλλη μια φορά μείναμε άπραγοι….Συνεργασία πουθενά…Αληθεια υπάρχουν άνθρωποι ακομη και τώρα που πιστεύουν ότι όλη η κατάσταση αυτήν δεν μας αφορά όλους.. Τότε τι να πω μάλλον ζουν σε άλλο τόπο.Οσον αφορά την μεταφορά να σας ενημερώσω ότι δεν μεταφέρονται όλα τα παιδιά με λεωφορεία…. και θα πρέπει να αισθάνεστε τυχεροί για αυτό. Εμένα το παιδί μου μέχρι τώρα που είναι στο γυμνάσιο την μεταφέρουμε με δικό μας μέσο…..

  4. τις καρναβαλικές βραδιές θα πληρώσετε σελφ τεστ κατά την επστροφή 4 τα χαράματα?ή θα δηλώσετε το αλκοτέστ στον ΕΟΔΥ?
    τα πάρτι στις βίλλες και άλλα σημεία μάζωξης είναι λιγότερο επικίνδυνα απ το σχολείο?
    Μπορεί κάποιος του Αγίου Βαλεντίνου να δηλώσει το χάπι της επόμενης μέρας?
    Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε,η μιζέρια,η πόλωση,η εναντίωση,
    η διχόνοια και δεν απευθύνομαι στους γονείς,αλλά στην διαχείρηση απ τις ‘αρχές’ όλων των βαθμίδων.
    2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη,18 η μπόμπα βότκα….1,70 το Αταράξ.Διαλιέχτε..

  5. Τα παιδια πανε σχολειο,κολλανε κορονοιο και τον μεταφερουν σε γονεις,αδελφακια,γιαγιαδες,παππουδες κτλ.Καλυτερα λοιπον να μγν πηγαινουν αφου η υπουργος ειναι στον κοσμο της και δεν αντιλαμβανεται την ταλαιπωρια τοσων ανθρωπων.Πανω απο ολα η υγεια,ουτε η οικονομια ουτε η μαθηση.Οσο για τα τεστ οπως παει ο γυαλος,παμε και εμεις.Εχουμε πανδημια.Καταλαβετε το!

  6. Παιδιά μπράβο για την κίνηση αυτή που κάνετε επιτέλους. Αν δεν δουν το πρόβλημα θα υπάρξουν συνέπειες έχουμε φτάσει στα όρια μας. Τα χωριά είναι στο έλεος. Πολλά μπράβο και πάλι για την κίνηση αυτή.

  7. Μόνο από το σχολείο κολλάνε δηλ??? Τα περισσότερα τα πάνε σε κάθε είδους δραστηριότητα μην πάθουν τίποτα!!! Ας τα κρατήσουν και λίγο σπίτι τους !! Από εκεί κολλάνε τα περισσότερα !!Ας συμβάλει και το κέντρο υγείας που δε σκοτώνερται και στη δουλειά!!!! Έχει προσωπικό να βοηθήσει αν όχι κάθε μέρα δύο φορές τη βδομάδα θα μπορούσε!! Όχι μόνο μεγάλα λόγια και πράξη μηδέν!!!

  8. Δεν ξέρω γιατί ο ΕΟΠΥ είναι μόνο στην πόλη της Κω εδώ στα χωριά δεν ζουν άνθρωποι? Κ Επαρχε και κ Δήμαρχε μάλλον τα χωριά τα έχετε ξεχάσει. Έχετε ένα κέντρο υγείας σχεδόν κλειστό για να τα οικονομανε η ιδιοτες ντροπή. Έχουν απόλυτο δίκιο όλοι αυτοί οι γονείς. Σας παρακαλώ πολύ να το δείτε άμεσα…

  9. Ωραία κίνηση και μπράβο στους συλλόγους και τον δύο χωριών. Γιατί η πρόεδροι τον κοινότητων κοιμούνται…..θέλουν παρακάλια…

  10. Λεφτά τίποτα. Δουλειά τίποτα πλέον έχω φτάσει σε απόγνωση δεν ξέρω τι να πω. Έχω έρθει σε απόγνωση και όντως αυτά τα 20 ευρώ νομίζω ότι θα μπορούσανε να τα είχε φάει το παιδί δυστυχώς κανένας δεν κάνει τίποτα. Εχουνε θησαυρηση τα φαρμακεία και η γιατροί.

  11. Έχω 2 παιδιά στο δημοτικό αυτόν το μήνα έχω δωσει120 ευρώ για τα τεστ. Ελεος δεν είχαν που να πάνε αυτά τα λεφτά. ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΆΞΟΥΝ Η ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΆΜΕΣΑ.

  12. Κ χατζημαρκο κ Επαρχε κ Δήμαρχε κ Χρυσοπουλε να τα βλέπετε αυτά για το ΚΥ της Αντιμαχειας κουβέντα εεεεεεε!!! Μου θέλετε και καινούργιο Νοσοκομείο αίσχος… Ξέχασα και τους βουλευτές…. Ξευτηλες ο κόσμος υποφέρει….

  13. Στην υπόλοιπη Ελλάδα πως γίνεται;Σοβαρευτητε ,αν δεν μπορείτε παρετηθητε από το σύλλογο.Δεν εινσι να το παίζουμε σύλλογος γονέων.

  14. Σωστά οι γονείς θέλουν περισσότερα δωρεάν self test. Η αλήθεια όμως είναι ότι η λέξη άνεργος στην Κω είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Όλες οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν προσωπικό ,και πολλοί ξυνονται τσεπωνοντας ΟΑΕΔ. Συνεπώς στο νησί αυτό δεν υπάρχει φτώχεια ούτε ανεργία. Περισσεύει η τεμπελιά… Όποιος θέλει να βγάλει περισσότερα λεφτά υπάρχουν ευκαιρίες… Μην δικαιολογουμε τα κοπρόσκυλα

      • Όχι βέβαια.
        Μήπως εσύ είσαι επιδοματακιας του χειμώνα και τουριστο ανευθυνουπευθυνοσ του καλοκαιριού;

    • περίπου 5000 άνθρωποι ζούνε με 1000 ευρώ ανεργία,στην ανέχεια.Η Οικοδομή μόνο αλβανούς και βαλκάνιους παίρνει.Γα ανάρτησε μία αγγελία που ζητά εργαζόμενο από Νοέμβρη μέχρι μάρτη,εκτός αν εννοείς κάποιες αποκλειστικές υπέργηρων ατόμων με κινητικά,που δεν ξεπερνούν τις 40 και τις ελιές που είναι για λίγο διάστημα και εκεί ζητούν μονο Πακιστανούς για φθηνότερα και χωρίς ασφάλιση.
      Ζεις στον κόσμο σου…εδώ ωαράδες και φέτος δν μπορούσαν να πάνε για μεροκάματο ενάμιση μήνα λόγω μποφόρ.
      Το σίγουρο είναι ότι βρίσκεσαι αλλού και σε σύγχυση.
      Αν η κίνηση της Κω τον χειμώνα μπορεί να καλύψει 7.000 εποχικούς κατά την γνώμη σου,τότε θες ..ορό,να τον κουβαλάς μαζί σου.

      • Όχι άνθρωπε εσύ είσαι στον κόσμο σου. Αυτη τη στιγμή υπάρχουν 40 αγγελίες στην aegeanews για θέσεις εργασίας όλο τον χρόνο. πολλαπλάσιες θα βρεις με μια βόλτα στα μαγαζιά.Το εργατικό δυναμικό της Κω δεν επαρκεί να καλύψει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Όλοι οι τουριστουπαλληλοι πάνε ΟΑΕΔ τον χειμώνα για να ξύνουν τα απ’ αυτά τους. Οι πραγματικοί άνεργοι στο νησί είναι ελάχιστοι. Φουλ η μαύρη εργασία τον χειμώνα. Ας σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Όσο υπάρχουν αγγελίες εργασίας κανείς δεν δικαιούται ΟΑΕΔ! Αν και μόνο όταν δεν υπάρχει προσφορά εργασίας να δίνονται επιδόματα. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, όπως δεν υπάρχει άνεργος Αλβανός έτσι και δεν θα έπρεπε να υπήρχε άνεργος Κωος. Αλλά το ραχατι στο έμαθαν καλά οι Τούρκοι τόσα χρόνια!

  15. Είστε πολλοί τελικά οι ηλίθιοι που σχολιάζετε χωρίς να ξέρετε τι λέει ο σύλλογος.

    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν κάποιο παιδί σε ένα τμήμα βρεθεί θετικό στο self test και ήταν την προηγούμενη μέρα στο σχολείο πρέπει ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν Rapid test με δικά τους έξοδα. Αν μετά από 2,3,5, μέρες βρεθεί άλλο παιδί θετικό με self test, πάλι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μαθητές πρέπει να ξανακάνουν Rapid test με δικά τους έξοδα και αυτό μπορεί να συμβαίνει 3 ή 4 φορές την εβδομάδα .Αυτό γίνεται σε όλα τα σχολεία όχι μόνο στην Αντιμάχεια και μπράβο στον σύλλογο που αντιδράει. Αν θέλει ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο υγείας να κάνουν τεστ τα παιδιά μας ας τ πληρώνουν αυτοί. Δεν έχει να κάνει με το πως ή που κόλλησε το παιδί αλλά με το ότι κάποιος με δύο παιδιά σε σχολεία αναγκάζεται να πληρώνει 50-80 ευρώ κάθε μήνα. Καταλάβατε τώρα ζωντόβολα;

  16. Να καταλάβω αυτούς τους γονείς που εκ πεποιθήσεως δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι γονείς που εμβολιαστηκαν γιατί δεν αποδέχονται την επιστήμη και να πράξουν το ίδιο στα παιδιά; Τα παιδιά τι δηλαδή στο έλεος του COVID; Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.Ειναι καλά τα εμβόλια ή όχι τελικά.

    • Δηλαδή εννοείς ότι αν ήταν εμβολιασμένα δεν θα κολλούσαν; Μάλλον δεν έχεις παιδί σε σχολείο. Στην τάξη της κόρης μου μόνο δύο είναι ανεμβολίαστα και έχουν κολλήσει όλα εκτός από δύο. Και πέρα από το σχολείο, πές μου ότι είσαι από αυτούς τους ελάχιστους που συνεχίζουν να πιστεύουν το παραμύθι ότι οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν κι δεν μεταδίδουν να πέσω κάτω από τα γέλια !!!

  17. Όλοι μαζί μπορούμε,θα πω εγώ!!! Πρέπει να σκεφτόμαστε για το καλό όλων κ όχι για τον εαυτουλη μας μόνο!!!! Δωρεάν παιδεία-δωρεαν υγεία,έτσι λένε….Που είναι αυτό???Ζητάμε το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ!!!!Τα χωριά μας είναι παραγκωνισμένοι,με την «βούλα»!

      • του δημου δουλεια ειναι τα τεστ? Οχι..
        Αυτο ειναι δουλεια του κρατους.
        Αλλα δυστυχως ταχουν κανει μανταρα….
        Καλα κανουν και απεργουν. Αλλα να γνωριζουν ποιος φταιει!!!

  18. ANTI NA DEITE POSO SOVARO EINAI TO PROVLIMA KATHESTE K KRAZETE PISO APO ENA PLITROLOGIO GELIOI!!! MPAVO STOYS SILLOGOYS POUTOKANANE K EYXOME NA TOKANOUN K ALLOI SYLLOGOI

  19. Μπράβο για την κίνηση αυτών των δύο συλλόγων … κατά τα άλλα υπάρχουν σύλλογοι σχολικοί πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου οι οποίοι ενώ τα παιδιά μας στα σχολεία νοσούν το ένα πίσω από το άλλο κάνουν πάρτυ αποκριάτικα. Ε κάπου έλεος

  20. Μπράβο στα παιδιά των Συλλόγων. Δεν άκουσα τίποτα όμως από τους συλλόγους του Γυμνασίου και του Λυκείου. Και το χειρότερο από τους Συλλόγους δασκάλων και καθηγητών…Τι έγινε παιδιά θα βγάλετε καμία ανακοίνωση στήριξης η σας κρατάει η Κεραμέως από τα @…..Όσο για αυτούς που αντιδράτε μάλλον ζουν στο παράλληλο σύμπαν του Κούλη και της παρέας του…

  21. Να δουμε ολες εσεις που απεργειτε τι θα ψηφισετε.
    Παλι κουλη?
    Αν ξαναψηφισετε κουλη, να μη διαμαρτυρεστε!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ