ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η επόμενη μέρα της φωτιάς στην Κω | «Καρδιοχτύπησε» το Πλατάνι- Ο απολογισμός της καταστροφής: Κάηκαν 4χιλ. στρέμματα με θάμνους & δέντρα του δάσους, 80 μελίσσια, κινδύνευσαν ζώα

21
10673

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Περίπου 4.000 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης και 80 μελίσσια έγιναν στάχτη. Κινδύνευσαν ζώα, «καρδιοχτύπησε» μια ολόκληρη περιοχή στο Πλατάνι-Ασκληπιείο-Άγιο Βασίλειο.

Η επόμενη μέρα της φωτιάς στην Κω μας βρίσκει όλους σκεπτικούς για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα σε άλλες «επικίνδυνες» περιοχές του νησιού.

Το έργο της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί με τις ρίψεις του ελικοπτέρου από τη Ρόδο για περίπου δύο ώρες και με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντών που σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Γρηγόρη Μαυρίδη με τιτάνια προσπάθεια την περιόρισαν σημαντικά στη χαράδρα έως τις 04:30 τα ξημερώματα.

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα, μέσα σε λίγες ώρες να καταφέρουν να ελέγξουν ένα τόσο μεγάλο μέτωπο.

Την ικανοποίησή και υπερηφάνεια του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών εξέφρασε επίσης ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης.

Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

Ο απολογισμός της καταστροφή: Κάηκαν συνολικά 4χιλ. στρέμματα με θαμνώδη έκταση και δέντρα του δάσους, 80 μελίσσια, ενώ κινδύνευσαν ζώα που με την γενναία επέμβαση των κτηνοτρόφων την ώρα της φωτιάς, απομακρύνθηκαν τελικά με ασφάλεια.

Κάτοικοι και επαγγελματίες στο Πλατάνι καταθέτουν τα πρωτόγνωρα συναισθήματα φόβου και ανησυχίας που έζησαν όταν ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία ότι έπρεπε να εκκενώσουν σπίτια και καταστήματα ψάχνοντας να βρουν που θα πάνε…

 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, πυροσβέστες, εθελοντές, πολιτική προστασία.
    Να προσθέσω όμως, ότι είχαμε την τύχη με το μέρος μας.
    Σκοπός τώρα είναι να γίνει μια σωστή μελέτη και προετοιμασία για την επόμενη πυρκαγιά.

    • ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑ,ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΕΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.

      • Με ένα σχόλιο λιβάνισμα στον Κοψιμιό πιστεύεις ότι πάνε χαλάλι τα λεφτά των δημοτών που εισπράττεις;;;;;

    • ΆΒΟΥΛΟΣ, ΑΔΎΝΑΜΟΣ και ΆΣΧΕΤΟΣ στην διοίκηση ενός δήμου ο ΤΡΙΏΡΟΦΟΣ ΚΟΨΙΜΙΌΣ...

      Χωρίς να προσφέρει τίποτα, Βρήκε ευκαιρία μαζί με τους άχρηστους να βγάλουν φωτογραφίες….

    • ΝΕΡΟοοοοοό ΒΡΕ ΆΧΡΗΣΤΟΙ του Δήμου.... Ευτυχώς το εμφιαλωμένο Είναι φτηνότερο από του Δήμου.

      Είναι τόσο δύσκολο να βάλετε έναν υπάλληλο να βάζει μπροστά τις γεωτρήσεις μετά από κάθε διακοπή ρεύματος…. Τριώροφε, βγες έξω από το πηγάδι… ΘΑ σου φέρω και φωτογράφο…

    • Καρφιτσα... Προς τους ΣΥΧΑΜΕΝΟΥΣ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ του πληκτρολογιου

      Βιωνουμε καταστασεις καθε χρονο και χειροτερες. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Καιγονται ολες οι χωρες. Τα πραγματα εχουν ξεφυγει. Τα ΣΥΧΑΜΑΤΑ ομως του πληκτρολογιου με το aircontition και απο το καναπε κανουν κριτικη ακομα και για την αντιμετωπηση των ΒΙΒΛΙΚΩΝ καταστροφων. Και οι μισοι ΕΛΛΗΝΕς να ηταν πυροσβεστες παλι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ το πληθος των ταυτοχρονων εστιων. Ειδικα κατω απο ΑΚΡΑΙΕΣ θερμοκρασιες. Αλλα ετσι ειναι οι ΣΚ@Τ@ΨΥΧΟΙ. Δεν διορθωνονται. Ανθρωποι χανουν εν μια νυκτι τα σπιτια τους και καποιοι ΕΛΛΕΙΝΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ επανω στα αποκαιδια που ακομα καπνιζουν, για μικροπολιτικους λογους κανουν τις επιθεσεις τους, αλλα ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι και δεν μασαει πια. Αν δεν διορθωθουμε πανω σε αυτο ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. Και παλι ΜΠΡΑΒΟ στα ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ της Π.Υ. και στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ γενικα. Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  2. Μπραβο στην δημοτικη αρχη ΝΙΚΗΤΑΡΑ ευτυχως, γιατι αν ηταν ακομα οι ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ θα κλαιγανε μανουλες!

    • ……προς το παρον κλαψε εσυ….και ασε τις μανουλες…..πληρωμενε γραφια!,,,
      Αγιο ειχαμε!
      Μπραβο στους ανωνυμους εθελοντες και στους μη φωτογραφιζομενους!!

  3. ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΜΕΝ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..

  4. Θα πάρετε θέση για φωτογραφίες;;; Το κακό δεν αργεί να γίνει όταν δεν έχουν παρθεί μέτρα…

  5. Προς απάντηση στον επιστήμονα Βαλκάνιο……..Γίναμε όλοι ξερόλες…..Για να σχολιάζουμε κάτι συγκεκριμένο θα πρέπει να είμαστε και γνωστές….Μάθε λοιπόν αγαπητέ μου ότι η μονάδα δούλευε κανονικά και η ζημιά έγινε γιατί έσκασε η τουρμπίνα .Οταν δεν ξέρουμε ρωτάμε για να μαθαίνουμε και μετά σχολιάζουμε και το παίζουμε ειδήμονες….Άντε τωρα επιστήμονα !!!!!!

    • Επιστημονα τον κοσμο που πληρωνει και ταλαιπωρειται απο τις πολυωρες διακοπες ρευματος
      δεν τον νοιαζει εαν εσκασε η τουρμπινα….να βρουν λυσεις τα τσιμανια που πληρωνουμε….

    • Δώσε μας στοιχεία ξερόλα, στοιχεία σέρβις, ημερομηνίες, ιστορικό βλαβών, ξέρεις κάτι να μας πεις παραπάνω;πρόβλεψη υπήρξε;δύο νησιά στο χάος τρεις μέρες, τόνοι τροφών που έχουν χαλάσει, κυκλοφοριακό χάος, επικινδυνότητα σε όλα τα επίπεδα ασφαλείας ,θα παραιτηθεί κάποιος σ αυτό το ////δέλο; τουλάχιστον μην προκαλείς με την κυνικότητα σου.

  6. Προς ανώνυμος: εάν ήταν η μ……………α
    Που σε δέρνει Εργόχειρο θα είχες φτιάξει την προίκα σου…. Που να βαλουν ανεμογενητριες ρε ζοντοβολο στην χαράδρα και τόσο χαμηλά..

  7. Μπράβο στην ομάδα διάσωσης Μπράβο σε αυτά τα παιδιά που κάνεις δεν τα ανέφερε.
    Γιατί όλοι ακούμε Π.Π. αλλά δεν ξέρουμε ότι ανοικουν εκεί
    Αφού κάποιοι δεν τους υπολογίζουν κ δεν τους καλούν στα συντονιστηκα.

  8. Αντί να πούμε κ ευχαριστω στα παιδιά της ΔΕΔΗΕ που παλεύουν νυχθημερόν βρίζουμε κ από πάνω…Άντε βλακεντιοι και ξερόλες …….Κ συντηρήσεις έγιναν και τα πάντα έγιναν.Εσκασε η τουρμπίνα λεμεεεεεεε!!!!!!

  9. Μπράβο στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ υπηρεσία και τις εθελοντικές ομάδες ΌΠΩΣ και στους μάχιμους τις ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ !! Οι σύμβουλοι αντιδήμαρχοι και λοιπά πάλι παρέλαση και επαίνους ο ένας στον άλλον Ξυπνήστε όταν σταματήσετε να κάνετε πολιτική μόνο τότε Ο κόσμος θα είναι μαζί σάς !!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ