ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εκδήλωση για την Ημέρα Προσφύγων στο Χάνι | Στο επίκεντρο τα παιδιά & οι δημιουργίες τους

12
2128

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κάθε χρόνο, με αφορμή αυτή την ημέρα, διοργανώνονται εκστρατείες, εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των προσφύγων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, των αρχών και άλλων φορέων και την υποστήριξη γνωστών προσωπικοτήτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 και τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης της Γενεύης για το Καθεστώς των Προσφύγων το 1951.

Η σύμβαση αυτή προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οποία ήταν επιφορτισμένη να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση των 1,2 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που είχαν μείνει άστεγοι εξαιτίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Στα 54 χρόνια της ύπαρξής της, η Ύπατη Αρμοστεία έχει βοηθήσει πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους και για τις προσπάθειές της αυτές έχει τιμηθεί δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

βίντεο:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα.

Σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία είναι ένας από τους κυριότερους ανθρωπιστικούς οργανισμούς στον κόσμο. Τα περισσότερα από 5.000 στελέχη της, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους κατά της προσωπικής τους ασφάλειας, βοηθούν πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους που συγκεντρώνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα.

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλα ολα αυτα.Καντε και καμια εκδηλωση για τους Ελληνες που δεν ανηκουν σε ομαδες και κλικες και τα φερνουν δυσκολα περα.Ναι δεν υπαρχει καμια ΜΚΟ να τους προστατεευει απλα επειδη δεν περνει λεφτα.Ολοι καλοι ανθρωποι ειναι οπως και οι ΜΚΟ απλα να πληρωνοντε.

   • ενσωματώνω και μαύρους να σου ικανοποιούν όλες τις ευαισθησίες..

   • Η τεράστια συμμετοχή δείχνει το πόσο εκτιμά ο κόσμος την φιλανθρωπία

    ..και αλληλεγγύη σας που είναι από τσέπη σε τσέπη ούτε οι αριστεροί δεν πήγαν…Απαντήστε μας όμως γιατί η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για εσάς πλέον;δεν είναι ομόθρησκοι πια ; ή η μοιρασιά άλλαξε όρους; γιατί 300 ΜΚΟ αντέδρασαν;θα πάρετε και σεις απ το ταμείο ανάκαμψης ενίσχυση;γελά και ο Στάλιν απ το Μαυσωλείο.

   • να τους διδάξετε ότι και η ισότητα μεταξύ των 2 φύλλων δεν πρέπει να έχει σύνορα.

    να μάθουν από μικρά ότι η γυναίκα δεν είναι εργαλείο,ότι δεν είναι μηχανή αναπαραγωγής, ούτε κουνέλα, ότι μπορεί να επιλέγει μόνη της τον σύντροφο της και όχι να την παζαρεύουν απ την προσχολική ηλικία, ούτε να την βγάζουν στο κλαρί, ούτε να αποτελεί μέρος ενός χαρεμιού, ότι εφόσον θέλουν να ενσωματωθούν στις Δυτικές Κοινωνίες θα πρέπει να τις αφήνουν να σπουδάζουν και όχι να τις λιθοβολούν όταν κοιτάει ένα Δυτικό σήριαλ, ότι δεν πρέπει να τις φυλακίζουν στα διαμερίσματα για να μην τις δει άλλος άνδρας, ότι δεν γίνεται να δουλεύουν με χλαμύδες, ότι δεν είναι κτήμα ΚΑΝΕΝΟΣ, σαν καμήλα. Αυτά ,αγαπητό αριστερό αυγό γίνονται Όχι μόνο στις χώρες τους αλλά και εκεί που εγκαταστάθηκαν, που βιάζουν κοριτσάκια ομαδικά,ενώ απαγορεύουν στις ομόφυλες τους να ξεμυτίσουν απ το σπίτι.Ξεχνάς ότι τις πουλάνε σε χαρέμια από νεαρή ηλικία?Τι να μιλήσω μ έναν αλληλέγγυο του κώου?Η τέχνη σας μάρανε.

 2. Το 2ο Δημοτικό Κω, όπως και όλα τα δημόσια σχολεία του νησιού, έχουν οργανώσει αναρίθμητες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ από όλα τα έθνη της γης!Επίσης, έχουν συνεισφέρει σε φιλανθρωπίες εδώ και πολλές δεκαετίες, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή αυτό διδάσκονται τα παιδιά μας!Ποιο φίλτατε ανώνυμε; Την αλληλεγγύη, την προσφορά στον αδύναμο, σε αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη, την αγάπη…Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ δεν έχει όρια, δεν έχει σύνορα, όπως βέβαια και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ…Καλό απόγευμα και συγχαρητήρια για τη σπουδαία δράση σας!!!

  • στις μουσουλμανικές κοινωνίες είναι χαμηλότερη του Άνδρα; γιατί δεν φοράνε οι άνδρες κελεμπίες και μπουρκες; γιατί δεν δίνετε μόνιμα επιδόματα σε φτωχούς Έλληνες όπως στους μετανάστες; Αυτή που δεν έχει όρια αγαπητέ είναι η μεταναστολατρεία και ότι είναι γύρω απ’ αυτήν..για αυτό και η διαφήμιση που έβαλαν στο ίντερνετ για την υπογεννητικότητα της χώρας μας, ξεπερνά και την …βλακεία.

 3. Ήρθε Σομαλή μέσω Τουρκίας, έκανε το 8 παιδί Ελλάδα και με αυτό έφερε τα άλλα 7 από Σομαλία και τον άνδρα της. Η τύπισσα παίρνει 4500 το μήνα (500 ανά παιδί συν η μάνα) ενώ το Ελληνόπουλο είναι τεκμήριο.

  • Στις Μουσουλμανικές που αγαπάς,δεν υπάρχει συζυγοκτόνος,αλλά γυναικοκτόνος.. πιστεύω να στον έφραξα.

  • Η κοινωνική θέση της γυναίκας και του ομοφυλόφιλου σ αυτά τα Κράτη

   αποτελεί ένα πραγματικό καρκίνωμα και μια ντροπή για όλον τον κόσμο. Καταπατά κατάφορα κάθε ανθρώπινο δικαίωμα εκμηδενίζοντας την ανθρώπινη ζωή.
   Γι αυτό δεν σε παίρνει να μιλάς για ένα μεμονωμένο περιστατικό, όταν ευνουχίζουν μοιχείες και γκέι… όσα επιδόματα και να μοιράσεις, αυτά δεν διορθώνονται στα μουσουλμανικά κράτη, προτιμώ να είμαστε 5 εκατομμύρια, παρά να μας εντάξουν με το ζόρι τέτοιες ανθρώπινες κατηγορίες ,με τέτοιες ‘ευαισθησίες’..περί ισότητας.. όσο επιμένεις τοσο δείχνεις πόσο αριστεροφασισταριό είσαι.. σκέτος αριστεροσυμμορίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ