ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Με τους προσκυνητές όλων των αιώνων» ο εσπερινός του Αγίου Βασιλείου στους πρόποδες του μικρού Μυστρά, στο παλιό Πυλί

20
1876

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Χωρίς προσκυνητές -όπως τις προηγούμενες χρονιές- λόγω της έκτακτης κατάστασης εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου απόψε στο φερώνυμο ιερό εξωκκλήσι που βρίσκεται στους πρόποδες του κάστρου, στο Παλιό Πυλί.

Όπως το συνηθίζει κάθε χρόνο, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας του Αμανιού π. Ιωάννης Καραγιάννης.

Έψαλλαν ο εορτάζων κ. Βασίλης Γιακουμής και ο γιος του Αναστάσιος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Μέγας Βασίλειος ανήκει στα ρηξικέλευθα πνεύματα της ιστορίας, που κυριολεκτικά δημιουργούν την Ιστορία και την ορίζουν.

«Στους πρόποδες των βράχων του μικρού Μυστρά της Δωδεκανήσου, πορευόμενοι στον καινούριο χρόνο, προσευχόμαστε στον Άγιο Βασίλειο να μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με τη χάρη του Θεού τις δυσκολίες μέχρι να εξαφανιστούν. Θα πει κάποιος τη αξία έχει η ζωή αν δεν έχει δυσκολίες ώστε να μπορεί να δείξει τη δύναμή του. Ας είναι μικρές οι δυσκολίες για να φαίνεται η δύναμή μας μεγαλύτερη. Και ο Άγιος Βασίλειος που με τις προσευχές του εξαφάνισε ολόκληρη την περιοχή της Καππαδοκίας και δεν την είδε ο Άρειος όταν επέστρεψε να την καταστρέψει, να μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε κι εμείς αόρατη στο κακό και να πάει σε τόπους όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι…» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, δίνοντας τις ευχές του για το νέο έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του αγαπητού συμπολίτη μας Δαυϊδ Χατζηδαυίδ που έχει αναλάβει τη συντήρησή του (ο αείμνηστος πατέρα ςτου Ιάκωβο είχε αναλάβει γύρω στο 1990 την ανακαίνιση του παλαιού αυτού Ναού το οποίο ανάγεται -όπως και η καστροπολιτεία του παλαιού Πυλιού- στα χρόνια του Οσίου Χριστοδούλου πριν να πάει στην Πάτμο). Φέτος ο κ. Χατζηδαυίδ φιλοτέχνησε ένα πολύ όμορφο δεσποτικό θρόνο καθώς και ένα πολύ όμορφο ψηφιδωτό στο κέντρο του εξωκλησίου.

Στους ελάχιστους προσκυνητές που πέρασαν να ανάψουν ένα κεράκι ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω Κώστας Σουρασής.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ασ δωσουμε ολοι ενα δωρο που τοσο μας στερησανε την χρονια που περασε. ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. Απο μενα για ολους σας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ…

  2. Προς ψιτ.. Ο Νο1 πραγματικά σου εύχεται να βρεις την αγάπη που σου

    Στέρησαν όσο ήσουν μικρός Και γιαυτό έχεις ψυχολογικά προβλήματα. Και εγώ σου εύχομαι το ίδιο… Και όχι άλλο» ξύλο που τρως καθημερινά από τους ψηφοφόρους του ΔΗΜΆΡΧΟΥ »καλη χρόνια με λιγότερο πόνο…

  3. Πως φαίνεται ότι είσαι μόνος?? Και ……….??απο τις 23:00εως 12 την πρωτοχρονιά γράφεις, γράφεις…. Σου εύχομαι με μια καλή νύφη, για να ξελαμπικαρεις το 2021.. Να ναι ////// για να σου /////… Αλλιώς θα είσαι εδώ μέσα και θα γράφεις όλο τον χρόνο τα άντερα σου, δείγμα…………..!καλη χρονια και υπομονή.. 2 χρόνια ΝΙΚΗΤΑΡΆ … ΧΑΧΑ

    • Εσυ τι ζορι τραβας αγορι μου??
      Οταν σας λεω τρενο…δεν το καταλαβες?
      Προβλεπω μια γαργαλιστικη χρονια…

        • Εσυ μαιμου-κοκοβιε….τραβα πεσε…αλλαξε η χρονια…
          οπως θα αλλαξουν και θα ξεβρωμισει ο δημος απο τα τρωκτικα οπως και του λογου σου!!

        • Αχ τα κακομοιρα τα ζωντανα!!! Μεχρι να κανει ο δημος χωρο για αδεσποτα ζωα, θα μας πρηζουν ολη μερα!! Ο ψιτ… κατι ξερει!!!

      • Χασανε τη χοντρη μασα και ταχουν χαμενα. …………..και εμειναν τα καημενα στεγνα. Ο ψιτ.. και το αχ νησακι, την βρηκαν με το πληκτρολογιο τωρα. Οι μακρυχερηδες, τα ςραχτικα, καπου επρεπε να απασχολησουν τα βρωμικα χερια τους.!!!!

      • ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΔΟΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ