Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω 35 τα κρούσματα στο Ν. Αιγαίο – Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε 78χρονη...

35 τα κρούσματα στο Ν. Αιγαίο – Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα στη Ρόδο

14
2514

Στον ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου της Ρόδου νοσηλεύται απο το πρωί 78χρονη συμπατριώτισσά μας, η οποία ήρθε από τις ΗΠΑ όπου και διαμένει,  πριν από μερικές μέρες στο νησί μας για να περάσει τις διακοπές της.

Η 78 χρονη παρουσίασε πυρετό και για τον λογο αυτό, κλήθηκε ο γιατρός της περιοχής ο οποιός την εξέτασε και ζήτησε την εισαγωγή της στο νοσοκομείο της Ρόδου καθώς είχε ενδείξεις οτι επρόκειτο για ενδεχόμενο κρούσμα

Το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊό πριν απο δύο ώρες και αμέσως τέθηκε σε ισχύ το ιατρικό πρωτόκολο και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται από τις πρώτες εκτιμήσεις ως καλή και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την ανάρρωσή της.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ιχνηλάτηση του περιβάλλοντός της και των συγγενών που ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πώς διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα μετά την 1η Ιουλίου οπότε και άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας για πτήσεις του εξωτερικού. Πού καταγράφεται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ποιες περιοχές έχουν την πρωτιά σε απόλυτους αριθμούς. Αναλυτικός πίνακας.

Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Αττική, έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας για πτήσεις του εξωτερικού.

Αξιόλογη αύξηση παρατηρείται και σε άτομα με λοίμωξη από τον ιό, τα οποία δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη χώρα μας.

Η σύγκριση από την 1η Ιουλίου έως και την Τρίτη, δείχνει πως ορισμένες περιοχές δοκιμάστηκαν περισσότερο, ενώ άλλες εμφανίζουν ποσοστά – ρεκόρ, χωρίς μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Η μεγαλύτερη (ως ποσοστό) αύξηση, καταγράφεται στα Επτάνησα, όπου – μέσα σε δύο εβδομάδες – οι 15 λοιμώξεις εκτινάχθηκαν στις 40 (αύξηση 166,6%).

Η δεύτερη σε ποσοστό αύξηση (59%) αφορά το Νότιο Αιγαίο, όπου τα 22 κρούσματα της 1ης Ιουλίου έφτασαν σήμερα στα 35.

Σε απόλυτους αριθμούς, πάντως, την πρωτιά έχει η Κεντρική Μακεδονία, με 116 επιπλέον κρούσματα.

Ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου (κυρίως λόγω της Ξάνθης) τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 95 σε δύο εβδομάδες.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται στα 25 κρούσματα ανά ημέρα, από 16 π[ου ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Σε ημερήσια βάση σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, και άλλα βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα (Ξάνθη, Καστοριά, Αττική).

Η συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στην Ξάνθη, με επίκεντρο τον Εχίνο, μολονότι εξακολουθεί να παράγει νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν φαίνεται να έχει την ίδια ένταση με τον Ιούνιο.

Κρούσματα κορωνοϊού

Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα covid19.gov.gr. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πρακτικά προβλήματα: Ενώ τα σύνολα συμφωνούν με εκείνα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, το παραπάνω σύνολο της 1ης Ιουλίου δεν είναι 3.432 (όπως είχε ανακοινωθεί), αλλά 3.440. Το σύνολο, επίσης, στη διαφορά κρουσμάτων μεταξύ των δύο ημερομηνιών δεν είναι 450, αλλά 350…

Πηγή: iatronet.gr

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, εννέα «εισαγόμενα», ανησυχία για τα οκτώ στην Αττική – Ελέγχους παντού ζητά ο Μητσοτάκης

aerodromio-maskes543

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό – Το πλαίσιο είναι επαρκές, υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης – Ποιες οδηγίες έδωσε

Έλεγχοι παντού χωρίς «εκπτώσεις»

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης: «Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος: Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid. Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων. Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.

Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.

Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους. Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τα 22 κρουσματα φτάσαμε στα 35 και κανένας δεν γίνετε πιο συγκεκριμένος στο που βρίσκονται τα κρούσματα αυτά;;;

 2. Αυτοι οι Ελληνοαμερικανοι στον κοσμο τους,Τι νερο πινουν εκξει στην Αμερικη.Να κατσουν εκει με την προεδραρα τους δεν θα μας πεθανουν εδω.

 3. Ρε στην κω γιατι δν γράφετε ποσσα κρουσματα εχουμε να ξερουμε τι μας γινετε τι ακριβως φοβαστε..
  Ενημερωστε ρε τον κοσμο..

 4. Πρόσεχε τι γράφεις. Θα βγει πάλι αυτό το ζόμπι- ανώνυμος και θα σχολιάζει ειρωνικά: Πώπω! Τι έξυπνος είσαι εσύ! Αλήθεια, δε μας είπες, τι σπούδασες;;;!!
  Μη γράφεις λοιπόν τέτοια, θα τα διαβάσει ο Franz και η Jessica και θα ακυρώσουν τις διακοπές τους κι αν δεν έρθουν τουρίστες, θα πεινάσουν πολλοί, ειδικά οι πεινάλες! Και μη περιμενεις κι άλλη βοήθεια, το επιδομα 400-800 € για όλη τη σαιζόν, φτάνει και περισσεύει, αν δεν τα σκορπάς από δω κι από εκεί! Τα δισεκατομμύρια πάνε πάντα στους Άξιους! Λιβάνισε λιγο τον Μητσοτάκη και θα δεις πόσο ωραία θα κυλήσει η ζωή σου..!

 5. Σιγα μη σας πουν για να βγει βρωμα να φυγουν οι τουριστες! Το νησι θα επρεπε να μην εχει αναγκη τον τουρισμο και να εχει επαρκεια σε προιοντα οπως ειχε παλιοτερα. Τωρα που ολοι πιανουν μια παραλια, την ισοπεδωνουν παρανομα με το τρακτερ, βαζουν ομπρελες και το παιζουν επιχειρηματιες λογικο ειναι να ειναι απαραιτητοι οι τουριστες. Ε θα τους φαμε στα μουτρα λοιπον και περαστικα.

 6. prepei na doulepsw pinaw as pethanoun osoi einai na pethanoun akoma kai gia mena to lew osoi perisoteroi touristes prepei na erthoun…… sorry alla pleon vlepo tin parti mou

  • Εσύ ψόφα καλέ, ποιος νοιάζεται για έναν παρτάκια;; Απλά φρόντισε να μην το μάθει το Documento και δημιουργήσεις θέματα στην πρωθυπουργάρα μας.

 7. Κυκλοφορούν φήμες για 10 κρούσματα το λιγότερο στην Κω, ενημέρωση δεν είχαμε από την αρχή, αλλά μην τυχόν και ξεφύγει η κατάσταση ποιος θα φάει το ξύλο γιατί εκεί θα καταλήξει όλος αυτός ο μυστικισμός. Μην παίζετε με τις ζωές . Ενημέρωση τώρα… έχετε υποχρέωση.

 8. και πωσ θα ζησετε εσεισ ρε μεγαλε εαν ολλοι μινουν στα σπιτια τουσ?απω την παραγωγη πεπονιου?

  • Θα φονάκσουμαι των Μοησί! Να βρέκσυ μάνα απώ των ouρανώ! Κε ήσος κανένα βωύθιμα ωρθωγραφύας, μπας κε μάθυς να γράφυς Αιλυνηκά! Beeeeeeeee beeeeeeee

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.