Σχεδιασμό για την υγειονομική θωράκιση της Κω απαιτεί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς | Επιστολή προς Χ. Θεοχάρη, Β. Κικίλια και Θ. Σκυλακάκη

39
864

 

Να σχεδιάσει άμεσα την ενίσχυση των δομών υγείας στην Κω, ως στήριγμα της τουριστικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας, ζητάει από την κυβέρνηση ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι οι βασικές προϋποθέσεις ενός τέτοιου σχεδιασμού απαιτούν: σχεδιασμό για τη λειτουργία Μ.Ε.Θ., λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) (όπως προβλέπεται άλλωστε στον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας), ενίσχυση του ΕΚΑΒ με λειτουργία 2ου ασθενοφόρου, ορισμό χώρου φιλοξενίας και νοσηλείας πιθανών κρουσμάτων, ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Κω ζητάει να αποκατασταθεί ο ιστορικός προσδιορισμός του Ιπποκράτη ως «Ιπποκράτης ο Κώος» στο «Σήμα Πιστοποίησης HealthFirst» που περιλαμβάνεται στην Κ.Υ.Α. για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η επιστολή του Θεοδόση Νικηταρά απευθύνεται στους Υπουργούς, Τουρισμού Θεοχάρη Θεοχάρη, Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενώ κοινοποιείται στον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, στους Βουλευτές Δωδεκανήσου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

 

Σημείωση: παρατίθεται ολόκληρη η σχετική επιστολή

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

με δυσάρεστη έκπληξη είδαμε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στο αναφερόμενο ως «Σήμα Πιστοποίησης HealthFirst» να περιλαμβάνεται η κεφαλή του «Ιπποκράτη του Κώου» δίχως καμία αναφορά στον ιστορικό χαρακτηρισμό «Κώος», που αποδίδει τον τόπο καταγωγής του αλλά κυρίως τον τόπο όπου ο Ιπποκράτης ο Κώος θεμελίωσε τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές άσκησης της Ιατρικής επιστήμης, γνωστές ως «Ιπποκρατικές αρχές».

Θέλουμε να πιστεύουμε, καλόπιστα, ότι αυτό έγινε από αβλεψία. Σε κάθε περίπτωση όμως απαιτούμε την αποκατάσταση και διόρθωση αυτής της αβλεψίας, αποδίδοντας σωστά το ιστορικό όνομα «Ιπποκράτης ο Κώος».

Επιπλέον θεωρούμε ως αστοχία τη φράση «SAFESINCE 460 BC» που χρήζει διόρθωσης.

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

η κυβέρνηση έχει αφήσει την Κω υγειονομικά εκτεθειμένη, δίχως την αναγκαία ενίσχυση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτής της δύσκολης περιόδου, σε αντίθεση με άλλους τουριστικούς προορισμούς που ενισχύονται σε μέσα και προσωπικό.

Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με μεγάλη συμβολή στο εθνικό εισόδημα, κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο. Δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός. Δεδομένα που θα έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί «χθες» και να είναι ήδη υλοποιημένα.

Επειδή η έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι προ των πυλών, ως Κως, πυλώνας της τουριστικής οικονομίας με σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία, διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει.

Είναι αδιανόητο μετά από δεκαετίες τουριστικής ανάπτυξης, να προσφέρουμε δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ της χώρας και να μη λαμβάνουμε τα στοιχειώδη για την υγειονομική θωράκιση του νησιού, της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να ανακοινώσετε άμεσα υλοποιήσιμο σχεδιασμό ενίσχυσης των δομών υγείας στην Κω.

Σχεδιασμό λειτουργίας Μ.Ε.Θ..Λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (που προβλέπεται άλλωστε στον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας), ενίσχυση του ΕΚΑΒ με λειτουργία 2ου ασθενοφόρου, ορισμό χώρου φιλοξενίας και νοσηλείας πιθανών κρουσμάτων, ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις ενός τέτοιου σχεδιασμού, για την υγειονομική κάλυψη της Κω.

Σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά υπονομεύεται η τουριστική ταυτότητα της Κω.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

 

39 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εμ τώρα είναι αργά Θεοδόση. Πάντα πίσω από τα γεγονότα είσαι. Στην προηγούμενη επιστολή σου ζήταγες μονο ΜΑΦ. Τώρα που πήρες χαμπάρι πόσα νησιά αν και κοντά στην Ηπειρωτική έχουν ΜΕΘ και μεις δεν έχουμε τίποτα άρχισες πάλι τις επιστολές για να τις διαβάζουμε εμεις. Νησιά με ΜΕΘ.
  Κρήτη Εύβοια Κέρκυρα Ζάκυνθος Κεφαλονιά Ρόδος Σαντορίνη Νάξος Σύρος Λέσβος Σάμος Χιος Εσύ περίμενες να μπούμε στα μισά Ιουνίου.,να ζητήσεις ΜΕΘ.και δεν λες κουβέντα για πλωτό ασθενοφόρο που δώσανε 2 στις Κυκλάδες.

  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ εξαγγέλλουν ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Ο ΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ...

   Όταν ο δήμαρχος πραγματικά δουλεύει για το νησί του, και όχι να στέλνει επιστολές δουλεύοντας τους δημότες του…. Την στιγμή που όλοι εμείς ψάχνουμε πως θα ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, ενοίκια, επιταγές, ασφάλιστρα εργαζόμενων, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ και την ΔΕΥΑΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ο βολεμένο με την παρεούλα του εισπράττει δημοτικό παραδάκι χωρίς καμιά περικοπή, ο ΑΒΟΥΛΟΣ κρυπτόμενος γκάου γράφει ραβασάκια σε υπουργούς χωρίς αντίκρισμα. Κάνει, βολτούλες στο λιμάνι για φωτογραφίες και κάθε τόσο αδειάζει μαζί με τον αντιδήμαρχο του και ένα βυτίο βοθρολύματα για να θολώσει τα νερά…
   Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε ότι ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, είναι το 70% του λογαριασμού…

 2. Το «καινούργιο» μηχάνημα που μας έστειλαν για να γίνονται τα τεστ γιατί πήγε στην Αθήνα για φτιάξιμο; Πότε θα γυρίσει; Πότε θα πάψετε να μας δουλεύετε;

 3. ???
  Ξανα?.Παλι??

  Στις 26/5 σταλθηκε επιστολη στον Υπουργο Υγειας….σε δεκα μερες ξανα?
  Μπας και τις στελνετε στον προηγουμενο(Πολακη)??
  …Ελεος…
  Ο Γαβρας θα παρει αντιγραφα των τοσων επιστολων να τις κανει σεναριο για ταινια…

   • Δεν παρατηρεις καλα….
    σου απαντησα εγω,γιατι το ξαναγραψες!!!
    Δεν ειμαστε ολοι σαν τα μουτρα σου…..
    Εσυ χαρτακι απο τον εισαγγελεα πότε θα παρεις???

 4. Κοψιμιε τωρα ξυπνησες?
  Η Ιστορια θα σε ενταξη με τοσες επιστολες,σε Αποστολο Κοψιμιο…
  Οταν(πχ) οι Αρχες της Ζακυνθου εφτιαχναν ΜΕΘ στο νησι τους
  για να ειναι ετοιμοι ΚΑΙ για την σεζον,ο δικος μας εκανε αντιπολιτευση
  στον Κυριτση,εριχνε πισσα στις λακουβες στο Τιγκακι,
  και φυτευε ελιες,και αβραμιθους…………..
  τα συμπερασματα στους δημοτες…………..

  • Και οι ρουφιανοι ψιτ.. επερναν τηλεφωνο να σταματησουν τα ασφαλτικα στο τιγκακι. Αλλα δεν σας περασε. Ρομπα γινατε στους επαγγελματιες στο τιγκακι. Ρουφιανοι με ονοματεπωνυμο.

   • Τιγκακιωτη ασε την λασπη….
    ονοματα εδω και τωρα…..δεν εχετε καταλαβει κατι τελευταια….
    απο εδω και περα για οτι δηποτε τον λογο θα εχει ο εισαγγελεας!!!
    Περιμενω ονοματα….

    • ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 4 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!! ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΣΤΗ ΖΙΑ. ΟΙ ΖΙΑΔΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΣΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ.

  • ΡΕ ΨΙΤ.. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΡΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ;

   • Ζουδιανε ειμαι ελ.επαγγελτιας χωρις κανεναν αναγκη….
    σε σχεση με σενα που εισαι εμμισθος ρουφιανος….
    ονοματα θα πεις?????
    Αν οχι στην τρυπα σου βρ….ρη…..

    • Ψιτ… μονο ελ επαγγελμστιας δεν εισαι. Γιατι αν εισαι, εχεις φουνταρει απο καιρο απο αναναδουλεια. Αλλιως δεν θα καθοσουν νυχτα μερα να γραφεις σχολια. Απλα εισαι ενα πικραμενο πλασματακι της δυναμης αρπαχτης

     Νιονιος

 5. Ευτυχώς το νησί μας έχει ΔΗΜΑΡΧΟ να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δίκια του

 6. Καμια ανακοινωση κοψιμιε για το ξεπουλημα του χυτα;
  για το ταξιδακι στη ροδο;
  ;
  για τη συναντηση με το τσιπρα;;
  μοκο τιποτα
  αρε κοτες

 7. Μας έπριξες με τα γράμματα βρε ΚΟΨΙΜΙΈ. Τηλέφωνα δεν υπάρχουν;;;;;;

  Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που τα διαβάζει και θα σου απαντήσει;;;;;;

 8. Κανένας τουρίστας στο νησί, του χρόνου θα είναι καλύτερα ίσως, να καταλάβετε ότι πέρασαν οι εποχές που ξέρατε, τρέχουν τα σάλια σας να φέρετε αρρώστους τουρίστες και να μας κλείσετε το νησί με καθολική απαγορευση

 9. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΩΟΙ; ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ). ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΚΩΟΙ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΩΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ – ΜΟΝΟ ΝΑ ΟΤΑΝ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ -ΑΡΑΓΕΣ ΑΝ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΑΜΑΤΑ . ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΥΤΑ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ (ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΩ). ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

 10. Μην σταματάς να διεκδικείς αυτά που μας ανήκουν. Με σοβαρότητα δίχως μαγκιές όπως έκαναν κάποιοι άλλοι αλλα πάντα διεκδικητικος

  • οπως διεκδικησε να φυγει το χοτ σποτ….
   οπως διεκδικησε να μην ερχονται τα σκουπιδια απο αλλα νησια εδω…
   …οπως διεκδικησε ΜΕΘ και ΜΑΦ
   …οπως διεκδικησε πλωτο νοσοκομειο…
   Με επιστολες παντα….
   Δεν μας αφηνετε ησυχους λεω εγω…τσελεπηδες….

   • Το χοτ σποτ στο πυλι το εφτιαξε ο κυριτσης. Και οι πετρες το ξερουν. Αυτος εδοσε την περιοχη.

    • Ο Συριζα και ο Καματερος που ψηφισες σου το χωσανε Πυλιωτη…
     Ο Δημαρχος που ψηφισες το θελει….δεν ζηταει να φυγει….
     Υπαρχουν νεα φαρμακα για την ανοια…οχι οτι βοηθανε και πολυ….

 11. Καλά κάνει και ζητά από τους υπουργούς,πες πες κάτι θα γίνει,τι θέλετε ν τους βρίζει και ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι δήμαρχοι τα ζητάτε τώρα σε ενιαίο μήνες να τα κάνει ο Νικηταράς.

 12. μια φορα ..κρατησου να μην γραψεις την …@κια σου..κανε λιγο αποτοξινωση απο το κινητο..και τις …@κιες που γραφεις ..κανει καλο στο νευρολογικο σου συστημα..αλλα θα μου πεις πως να βρεις γαληνη..και ηρεμια,σε καταλαβαινω…η κατασταησ σου ειναι για λυπηση ..που ειναι ,που ειναι ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ…ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ…ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 13. καιρό είχαμε να δούμε έναν δήμαρχο με τέτοια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, τα υπόλοιπα είναι αλλά και αλλά … ο προηγούμενος κατέβαζε τα παντελόνια του και αντί να έχει την πολιτεία με το μέρος του και να πετυχαίνει την έβαζε απέναντι (σοβαρη πολιτική στάση ) έβγαζε κακια προς όλους και συνεχίζει, καμία σύγκριση με τον σημερινό, αξιοπρεπείς και σοβαρός, θα κανει και λάθη εννοείται, λογικό αλλά προς Θεού μην τον συγκρίνεται

 14. Θεοδοση δυο τρεις του μεινανε του πρωην. Ετοιμαζονται νσ τον αλλαξουν γιατι βλεπουν οτι χασανε οριστικα το παιχνιδι. Οι δυο τρεις σοβαροι ντρεπονται για τη σταση που κρατα.

  • Εχετε παρει χαμπαρι οτι ειστε καραγκιοζηδες?Απο τετοιους πλαισιωνεται ο Τεο?
   Να τους χαιρεσαι και να σε χαιρονται…..μεταξυ σας..
   Ο Κυριτσης αγορι μου δεν παει πουθενα..!!!!..
   Θα σας πηγαινει τρενο….
   Και ειναι ολη η ομαδα σοβαρη με ικανοτητες και γνωση.
   Επισης ειναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!
   Να συγκρινω με τη δικια σου ομαδα?
   .Εσεις θα πετατε αετο σε λιγο…γιαυτο ετοιμαστε τις καλουμπες….
   και παρτε πολλα λουρια να δενετε τα γιδια…γιατι θα σας κοφτουν….
   Νουμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.