ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Διάλογος των Υποψηφίων Δημάρχων στην Αντιμάχεια

141
3075

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΣΕΜΜΕΚ, τον καλό συνάδελφο Στάθη Πίτση πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αντιμάχεια, στην φιλόξενη αίθουσα των Αγίων Αποστόλων, η δεύτερη προγραμματισμένη εκδήλωση των Υποψηφίων Δημάρχων με τους πολίτες. Κι αυτή τη φορά προσήλθαν η Επικ. της παράταξης Όραμα + Δράση Ι. Ρούφα και ο Επικ. της Δύναμης Αλλαγής Κως-2023 Γ. Κυρίτσης (με τον Γ. Κυρίτση να σχολιάζει μεν για τους μονίμως απόντες στα δύσκολα ζητήματα της Κω, όπως και στην επαφή με τους πολίτες αλλά και να διερωτάται για ποιο λόγο η Επικ. της Λαϊκής συσπείρωσης Κική Μακρή ενώ είχε συμφωνήσει σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου δεν εμφανίστηκε σήμερα. Ενώ και η Ι. Ρούφα σχολίασε για αυτούς που φοβούνται το διάλογο με τους πολίτες…)

Μετά τις δεκάλεπτες εισηγήσεις των δύο επικεφαλής (παρατίθενεται παρακάτω) ο λόγος δόθηκε στους πολίτες. Ειδικότερα οι πολίτες: Παναγιώτης Γιακαλλής και Δημήτρης Μουνούχος έθεσαν διάφορα ενδιαφέροντα ερωτήματα αναφορικά με την καθαριότητα και αν είναι υπέρ η κατά της ιδιωτικοποίησης, για την έλλειψη δημόσιων τουαλετών, για το Κέντρο Υγείας και την υγεία συνολικά στο νησί και κατά πόσο η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν στο πλευρό του Εργατικού κέντρου και άλλων φορέων που διεκδικούν για την υγεία, για τον κύκλο στην Αντιμάχεια και το πολυσυζητημένο άγαλμα του Ιπποκράτη, για τον καθαρισμό του Επαρχιακού και άλλων σημείων όπου περνάνε τουρίστες, για τους δρόμους, τον φωτισμό, την ποιότητα του νερού κλπ θέματα της Αντιμάχειας που τέθηκαν και στις λαϊκές συνελεύσεις.

Ενώ ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλειδών Ντίνος Παπανικολάου με ένα πολιτικό ερώτημα ζήτησε από τους δύο Υποψήφιους Δημάρχους να κάνουν την αυτοκριτική τους για το αν είναι ικανοποιημένοι με τις θητείες τους όταν ήταν στη δημοτική αρχή και κατά πόσο οι πολίτες των Κοινοτήτων απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές σε σχέση με τους κατοίκους της πόλης.

Ακολούθηκαν οι απαντήσεις και ο επίλογος των δύο υποψηφίων (ΒΙΝΤΕΟ).

Ενώ η επόμενη συνάντηση αντί για την Τετάρτη θα είναι την Πέμπτη τελικά στις 7μμ στο Πυλί στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου (καθώς την Τετάρτη εκκλησιαστικά είναι του Μεγάλου Κανόνος).

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ & ΕΠΙΚ. ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΩΣ-2023 ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Πολίτες της Αντιμάχειας

Το ότι είμαστε σήμερα εδώ, είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση.

Για πρώτη φορά, υποψήφιοι δήμαρχοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι, παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα και απαντούν στις δικές σας ερωτήσεις.

Τις ερωτήσεις που μπορείτε ελεύθερα να κάνετε εσείς οι πολίτες. Δεν έχει καμία σημασία που ένας υποψήφιος δεν συμμετέχει. Δεν θα ασχοληθούμε με τους απόντες, αξίζει να ακούσουμε και να χειροκροτήσουμε αυτούς που συμμετέχουν.

Γιατί συμβολή σε αυτή τη διαδικασία, έχει με τη συμμετοχή της η παράταξη της κ. Ρούφα και πρέπει να χαρίσετε και σε αυτή ένα χειροκρότημα. Να της το αναγνωρίσουμε.

Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα.

Μπορούμε όμως δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να συζητάμε, να διαφωνούμε, να καταθέτουμε το πρόγραμμά μας, να ακούμε εσάς τους πολίτες.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Το δεύτερο είναι η λειτουργία όλων μας την επόμενη μέρα, ο διάλογος ανάμεσα στις παρατάξεις και η αναζήτηση συνεργασιών για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της Αντιμάχειας και του νησιού.

Και αυτή η συνεργασία μπορεί να ξεκινήσει από το κύτταρο που λέγεται δημοτική κοινότητα Αντιμάχειας, όπου όλο το συμβούλιο μπορεί να συμφωνεί στα μεγάλα και σημαντικά έργα που χρειάζονται η Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι.

Είναι συνειδητή επιλογή μας, τη νέα τετραετία, να επιδιώξουμε ακόμα ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις.

Φίλες και Φίλοι

Την περίοδο 2011-2014 έγιναν στην Αντιμάχεια μόνο δύο έργα.

Εγώ σήμερα στέκομαι απέναντι σας, σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι τη δική μας περίοδο την περίοδο 2015-2018 ολοκληρώσαμε 17 έργα και μέσα στο 2019 ξεκινούν με προτάσεις της δημοτικής κοινότητας 6 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Αντιμάχεια βγήκε από το περιθώριο. Η σύγκριση των 2 έργων με τα 23 που έχει να παρουσιάσει η δική μας δημοτική αρχή είναι καταλυτική.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην Αντιμάχεια χτυπά η καρδιά των έργων της ΔΕΥΑΚ, των μεγάλων έργων υποδομής στην ύδρευση και στην αποχέτευση.

Ήδη είναι σε εξέλιξη το έργο του υδατόπυργου.

Ένα μεγάλο έργο που εντάξαμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 23 εκ. ευρώ είναι τα Δίκτυα αποχέτευσης Αντιμάχειας – Καμαρίου – Μαστιχαρίου, μαζί με το βιολογικό της Κεφάλου.

Ένα δεύτερο μεγάλο έργο είναι το έργο «Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός» ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για την ηλεκτρονική σύνδεση 40 γεωτρήσεων και δεξαμενών της Δ.Ε. Ηρακλειδών.

Ένα έργο με τεράστια σημασία αφού με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ θα προχωρήσει άμεσα στη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της Δ.Ε. Ηρακλειδών αφού εξασφαλίζει τις ποσότητες εκείνες νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν το ζητούμενο επίπεδο κατανάλωσης, υπολογίζοντας και τη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης τους θερινούς μήνες ή τις περιόδους αιχμής.

Επιπλέον περιορίζονται με αυτό το έργο οι διαρροές και διασφαλίζεται ο απαιτούμενος έλεγχος ποιότητας του παραγόμενου και καταναλωμένου νερού.

Την προηγούμενη περίοδο κάποιοι κορόιδευαν τους πολίτες με το ζήτημα του νερού.

Η απρόσκοπτη υδροδότηση όμως και η βελτίωση της ποιότητας του νερού είναι έργα, έργα που κάναμε εμείς, μεγάλα έργα που δρομολογεί η δική μας δημοτική αρχή, όπως αυτό που σας ανέφερα.

Τρίτο μεγάλο και σημαντικό έργο είναι η επιτέλους αναγνώριση του λιμανιού Μαστιχαρίου.

Εμείς προχωρήσαμε σε πρώτη φάση της χερσαίας ζώνης λιμένος για να μπορούμε να κάνουμε έργα και βεβαίως να αναγνωριστεί ως λιμάνι.

Φίλες και Φίλοι

Απέναντι σε όλα αυτά τα έργα, κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να προσποιείται ότι δεν υπάρχουν, δεν έγιναν, δεν δρομολογήθηκαν.

Αυτή η δημοτική αρχή δουλεύει μεθοδικά και αποτελεσματικά, έχει να παρουσιάσει έργο.

Έργο που γίνεται με δικούς μας πόρους γιατί κάποιοι υπόσχονται ότι θα δημιουργήσουν έναν Ισχυρό Δήμο, είναι οι ίδιοι που διέλυσαν το Δήμο.

Με τη διαφορά όμως ότι τον οικονομικά ισχυρό Δήμο τον δημιουργήσαμε εμείς. Και αυτό αποτυπώνεται με στοιχεία, στα ταμειακά διαθέσιμα.

Παραλάβαμε ταμείο 3,2 εκ. ευρώ και σήμερα το ταμείο του Δήμου έχει πάνω από 15 εκ. ευρώ, χρήματα που κατευθύνονται σε έργα.

Παραλάβαμε οφειλές του Δήμου ύψους 2 εκ. ευρώ και σήμερα οι οφειλές μας έχουν μειωθεί στα 330.000 ευρώ και με ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 15 εκ. ευρώ.

Αυτός είναι ο ισχυρός Δήμος, χτίστηκε με οργάνωση, με την αξιοποίηση για πρώτη φορά της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που αποφέρει 751.000 ευρώ το χρόνο. Χτίστηκε με νοικοκυριό και διαρκή δουλειά και αξιολόγηση, ο Δήμος δεν αδιαφορεί πλέον για τα έσοδα του, εισπράττει και ο πολίτης πληρώνει δίκαια.

Έτσι κάνουμε έργα, έτσι μπορούμε να κάνουμε έργα. Ο Δήμος Κω είναι από τους λίγους δήμους σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να κάνει έργα με δικούς του πόρους.

Φίλες και Φίλοι

Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν όλα σε μια θητεία. Πρώτος εγώ αναγνωρίζω τα λάθη μας αλλά και καθυστερήσεις που υπήρχαν.

Έχουμε όμως πλέον τα εργαλεία στα χέρια μας για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Γιατί ήδη εγκαταστάθηκε η τοποθέτηση μηχανήματος παραγωγής ασφάλτου στο εργοτάξιο της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών, στην περιοχή «Φυτώριο».

Αυτό σημαίνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε όλη την Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι αλλά και στο σύνολο σχεδόν του δημοτικού οδικού δικτύου.

Υπάρχει ήδη πρόγραμμα έργων ασφαλτόστρωσης για την Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι και τα επόμενα χρόνια θα ανακατασκευαστεί το σύνολο σχεδόν του δικτύου.

Έχουμε πλέον δική μας μονάδα, δεν είμαστε εξαρτημένοι από τους εργολάβους.

Προχωράμε ταυτόχρονα στην επέκταση του φωτισμού από την πλατεία Αγίων Αποστόλων προς “Γλυκί”, στην αντικατάσταση του φωτισμού από Α.Τ. Αντιμάχειας μέχρι πλ. Αγίας Τριάδας αλλά και στην παραλιακή οδό στο Μαστιχάρι.

Στην ανάπλαση της παιδικής χαράς στο Μύλο, έργο που είναι σε εξέλιξη, θα συνεχίσουμε με την παιδική χαρά στο Μαστιχάρι και στην εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου στον ανατολικό τομέα σχεδίου πόλης Μαστιχαρίου, κάτι που σημαίνει διάνοιξη δρόμων, πεζοδρόμια, φωτισμός, ανάπλαση της περιοχής.

Στη νέα τετραετία θα είναι πραγματικότητα η μελέτη του νέου δημοτικού σχολείου. Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου κινούνται στην εξασφάλιση της απαραίτητης έκτασης με αγορά σε όμορα με το ήδη υπάρχον ακίνητο που έχει ο δήμος.

Το κλειστό αθλητικό πολύκεντρο Ηρακλειδών ξεμπλοκάρεται με την εξόφληση του γραφείου που ανέλαβε επί Καποδιστριακού δήμου τη μελέτη και οι προηγούμενοι την πέταξαν στα αζήτητα.

Στη νέα τετραετία έχουμε ως στόχο να αναβαθμίσουμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες μας.

Στην καθαριότητα θα αλλάξουν όλα και πρώτα από όλα θα αλλάξει το σύστημα αποκομιδής. Η λύση που θα επιλεγεί θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και θα υπηρετεί δύο στόχους: ο πρώτος είναι να βελτιωθεί θεαματικά η εικόνα της καθαριότητας και της αποκομιδής, ο δεύτερος είναι να μειωθεί το κόστος για το Δήμο. Και η μείωση του κόστους, μεταφράζεται και σε μείωση των τελών καθαριότητας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Στο επίπεδο της διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη, όπως ξέρετε υπάρχει ήδη τηλεφωνικός αριθμός αλλά και η δυνατότητα μέσω διαδικτύου για να κάνετε αιτήσεις αλλά και για να κάνετε όλες τις οικονομικές συναλλαγές σας με το Δήμο.

Το κάναμε σε αυτή τη θητεία μας, τα 4 επόμενα χρόνια όμως θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα υπάρχει on line διασύνδεση στο κτίριο της δημοτικής κοινότητας με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και αυτόματο μηχάνημα, όπως είναι ένα ΑΤΜ, μέσα από το οποίο θα μπορείτε να παίρνετε ότι βεβαίωση ή πιστοποιητικό θέλετε, να κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με το Δήμο.

Ο στόχος μας είναι ο πολίτης της Αντιμάχειας να εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες του Δήμου εδώ στον τόπο του, έξυπνα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Θέλουμε επίσης να στηρίξουμε τους παραγωγούς, αυτούς που κάποιοι δεν τους σεβάστηκαν με τη διαχείριση της ΒΙΜΕΛ.

Ο Δήμος θέλει να βοηθήσει την οργάνωση τους σε σχήματα ομάδων παραγωγών που είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να έχει προοπτική ο πρωτογενής τομέας.

ΒΙΜΕΛ για την οποία κάποιοι σφυρίζουν κλέφτικα αφού την διέλυσαν με τη διαχείριση τους…

Μα το ίδιο έκαναν και με την ΑΤΕΚΑ που ακόμα δε μπορούμε να εκκαθαρίσουμε και να καλύψουμε έτσι τις υποχρεώσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν και βέβαια να εξοφλήσουμε και ίσως να προσλάβουμε μόνιμα τον υπάλληλο που άφησαν απλήρωτο.

Φίλες και Φίλοι

Μαζί πετύχαμε πολλά.

Μαζί θα συνεχίσουμε.

Με μεγαλύτερη δύναμη και θέληση.

Γιατί δεν έχουμε μόνο έργο να παρουσιάσουμε. Έχουμε και πρόγραμμα.

Στη νέα τετραετία θα τρέξουμε πολύ γρήγορα.

Στη νέα τετραετία θέλουμε κοντά μας εσάς τους πολίτες. Να μας επισημαίνετε λάθη και καθυστερήσεις, να μας δίνετε ιδέες και προτάσεις.

4 χρόνια επιμένω να έρχομαι εδώ, να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις κάθε χρόνο για το τεχνικό πρόγραμμα, να συζητάμε μαζί τα έργα που θα γίνουν στην Αντιμάχεια και στο Μαστιχάρι.

Έτσι θα συνεχίσουμε, μαζί με τους πολίτες. Μαζί με όλους εσάς.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ – ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ

 1. Ασφαλτόστρωση δρόμου Πλάκας Αντιμάχειας ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

 2. Συντήρηση δημοτικού καταστήματος Αντιμάχειας ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2017

 3. Ανάπλαση πλατείας Αγίας Τριάδας Αντιμάχειας ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2017

 4. Ανακατασκευή τοιχίου περίφραξης οικοπέδου Καραμπεσίνη στην Αντιμάχεια Κω ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2017

 5. Ανάπλαση πλατείας στην περιοχή του Ηρώου Αντιμάχειας ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2018

 6. Συντήρηση – αποκαταστάσεις στο Γυμνάσιο Δ. Κοινότητας Αντιμάχειας. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2018

 7. Αντικατάσταση ιστών φωτισμού από Α.Τ. Αντιμάχειας μέχρι πλ. Αγίας Τριάδας. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

 8. Επέκταση δημοτικού φωτισμού από πλατεία Αγίων Αποστόλων προς «Γλυκί«. ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

 9. Συντηρήσεις υπαίθριου εξοπλισμού και υποδομών Δ.Ε. Ηρακλειδών (2016). ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ 2018 Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ

 10. Κατασκευή νέων οδών στο Μαστιχάρι – εφαρμογή Ρυμοτομικού Σχεδίου. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2017

 11. Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Μαστιχάρι – ΔΕΗ – βφάση. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2016

 12. Συντήρηση οδού προς ΔΕΗ στο Μαστιχάρι ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2015

 13. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΩ ΒΦΑΣΗ : Ανάπλαση και Ηλεκτροφωτισμός οικισμού Μαστιχαρίου ‐ Παραλιακό Μέτωπο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2016

 14. Ανάπλαση παλαιού πυρήνα Μαστιχαρίου – Πλακόστρωση και ηλεκτροφωτισμός οδών στο πυκνοδομημένο τμήμα οικισμού Μαστιχαρίου ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2017

 15. Εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου – διάνοιξη οδών στο σχέδιο πόλης Μαστιχαρίου. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2018 (ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ)

 16. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ 2018

 17. Ανάπλαση παλαιού πυρήνα Μαστιχαρίου – Β΄ φάση ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΕΥΧΗ. ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

 18. Προμήθεια – εγκατάσταση εξοπλισμού για την ανάδειξη παιδικών χαρών Δήμου Κω – Παιδική Χαρά Μύλου Αντιμάχειας. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 19. Εφαρμογή ρυμοτομικού στον ανατολικό τομέα σχεδίου πόλης Μαστιχαρίου (Ο.Τ. 47) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

 20. Ασφαλτόστρωση οδών στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αντιμάχειας. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

 21. Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Αντιμάχειας – 2ου Λυκείου Κω. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2017

 22. Συντήρηση – αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων κεντρικού παραλιακού μετώπου οικισμού Μαστιχαρίου

 23. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ στο εργοτάξιο Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών – περιοχή «Φυτώριο» ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚ. ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΡΑΜΑ+ ΔΡΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΟΥΦΑ

 

Συνδημότισσες, συνδημότες, η πεποίθηση που εκφράζει διαχρονικά την πολιτική μου διαδρομή είναι ότι η δημοκρατία δεν εξαντλείται την μέρα των εκλογών… ο πολίτης δεν είναι σημαντικός μόνο την παραμονή των εκλογών…

Τι από όσα υποσχέθηκαν οι δημοτικές αρχές που παρέλασαν έγινε; Χιλιάδες φυλλάδια, πεταμένα χρήματα, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ποιο είναι το πρόγραμμά σου Ιωάννα με ρωτάτε; Τι θα κάνεις για την Αντιμάχεια;

Ο στόχος της παρουσίας μας εδώ δεν είναι η επίδειξη της ρητορικής μας ικανότητας και πειθούς. Δεν θα σας παρασύρω μέσα από συνθήματα, ατάκες και εύκολες υποσχέσεις.

Είμαι εδώ για να ζητήσω τη συμμετοχή σας στην επόμενη μέρα της Κω, στην επόμενη μέρα της Αντιμάχειας.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μας και τις θέσεις μας ξέρουν τι σημαίνει για μένα πραγματικό έργο. Ξέρουν ποιες είναι οι ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές. Ξέρουν ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η επόμενη μέρα της Κω και όχι η διατήρηση της καρέκλας ή η επανάκτηση της.

Στην Αντιμάχεια θα δοθεί η μάχη για τα αυτονόητα.

Βασική μας στόχευση ήταν και παραμένει η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Βασική μας στόχευση ως επόμενη δημοτική αρχή είναι η αειφόρα ανάπτυξη της Κω με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία.

Βασική υποχρέωσή μας είναι να ιεραρχήσουμε από κοινού τα προβλήματα τις ανάγκες και να ανταποκριθούμε στα αυτονόητα.

Χάθηκε χρόνος, έγιναν συνειδητές πολιτικές επιλογές εις βάρος της Κω.

Πίσω από κάθε πολιτική απόφαση βρίσκεται μια ηθική απόφαση (αν βέβαια διαθέτεις ηθική)…

Χρειάζεται χώρο στάθμευσης η Αντιμάχεια; Ναι χρειάζεται. Αγοράστηκε οικόπεδο από πρώτου βαθμού συγγενή δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής, αλλά πάρκινγκ δεν έγινε ΠΟΤΕ.

Κραυγαλέα διαδικασία, απόλυτη κοροϊδία στο όνομα των Αντιμαχειτών.

Πόσες φορές άκουσαν οι Αντιμαχείτες περί νομιμοποίησης και χαρακτηρισμού του λιμανιού στο Μαστιχάρι;

Ποιος είναι ο ρόλος του δημοτικού λιμενικού ταμείου που θα μπορούσε να κάνει πραγματικό έργο και διαθέτει μερικά εκατομμύρια ευρώ που αυγατίζουν στις τράπεζες;

Θα προχωρήσουμε σε μελέτη διάβρωσης των ακτών από Μαστιχάρι έως Τιγκάκι και απομείωσης των φυκιών για οριστική λύση του προβλήματος;

Θα βάλουμε ως προμετωπίδα τα ζητήματα του χωροταξικού σχεδιασμού σε όλο το νησί και τη μεταγραφή στο κτηματολόγιο του σχεδίου πόλεως Μαστιχάρι;

Τι γίνεται με τις αναπλάσεις στο πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού Μαστιχαρίου;

Έγιναν κάποιες διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός του σχεδίου πόλεως Μαστιχαρίου αλλά οι πολίτες μιλάνε για φωτογραφικές επιλογές… και εγώ ρωτάω γιατί;

Υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας; Υπάρχει μόνο η Κως, μόνο η Αντιμάχεια και η επόμενη μέρα για όλους.

Το έργο που αφορά στη διάνοιξη δρόμου από Super Market Konstantinos έως ξενοδοχείο Mastihari Bayκαι η σύνδεση με τον περιφερειακό δρόμο, με κατασκευή γεφυριού… Ακόμα πέντε χαμένα χρόνια. Πλήρης απραξία. Δεν προχώρησε τίποτα καμιά απαλλοτρίωση. Το έργο μπορεί να γίνει και μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προτείνουμε την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική πλευρά του οικισμού Μαστιχάρι, τουλάχιστον έως τα περιφερειακά ξενοδοχεία,

Έγιναν κάποιες αναπλάσεις όπως το «γυρούλι» της πλατείας…. Το αφήνω στη κρίση των πολιτών που αδυνατούν να καταλάβουν τι κόμισε λειτουργικά και αισθητικά.

Υπάρχουν γειτονιές στην Αντιμάχεια θεοσκότεινες και βρώμικες. Ο Δημοτικός φωτισμός σχεδόν σε όλους τους οικισμούς της Κοινότητας είναι ανύπαρκτος. Παρά την υπέρογκη αύξηση των τελών.

Θα σας ξαναπούν για τον Ηλεκτροφωτισμό του δρόμου «ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΡΑΜΑ – ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ». Μπορείτε να τους εμπιστευθείτε;

Για τις ασφαλτοστρώσεις οδών και αγροτικών δρόμων, με προτεραιότητα στην ασφαλτόστρωση του δρόμου «Μαστιχάρι – Εγκαταστάσεις καυσίμων ΕΚΟΤΑΚΩ – ΑΣΠΚΩ – Αντιμάχεια» που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Για τη δε ποιότητα του νερού αλίμονο σε όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί. Μπορεί να περάσει και από ΕΔΕ.

Για τις ενδεχόμενες αφαλατώσεις έχετε ακούσει: Στην γειτονική μας Αστυπάλαια με διαδικασίες που δεν ξεπέρασαν το δίμηνο εγκαταστάθηκε στην Μαλτεζάνα σταθμός αφαλάτωσης.

Θα σας πουν για τις παρεμβάσεις στον υδατόπυργο, για το πρόγραμμα Φιλόδημος και για το μεγάλο κατόρθωμα τους.

Εσείς ξέρετε καλά ότι το πρόβλημα του νερού, του βασικού δημόσιου αγαθού, είναι είδος πολυτελείας για τους Αντιμαχείτες.

Εμείς μιλάμε και για υδατοδεξαμενή αλλά και για τη μελέτη που υλοποιήθηκε επι δήμου Ηρακλειδών και που εξασφάλιζε έως και 3000 κυβικά πόσιμου νερού.

Μιλάμε για τα αυτονόητα… για την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, και την αποτύπωση όλου του δικτύου.

Θα έχετε ακούσει για το Δίκτυο αποχέτευσης και δίκτυο όμβριων υδάτων Αντιμάχειας-Μαστιχάρι.

Για τη διαχείριση αποβλήτων.

Για τη δημιουργία σταθμού μέτρησης ρύπων όλων των επιχειρήσεων – δράσεων της περιοχής μας.

Για την Επιβολή τέλους ρύπανσης σε όλες τις ρυπογόνες δράσεις της περιοχής για να χρυσώσουμε το χάπι μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Το ερώτημα είναι θα επιβάλουμε τέλος ρύπανσης στη Fraport και στην κατ’ επίφαση δημόσια ΔΕΗ; Και πως αυτό το τέλος θα επιστρέψει στην ΑΝΤΙΜAΧΕΙΑ με μορφή έργων; Υπάρχει η πολιτική βούληση; έχει κανένας τα κότσια από αυτούς που σας απευθύνονται; Και ποιος ή ποια είναι αυτή;

Μιλάμε για την ανάδειξη και προστασία του δάσους της ΠΛΑΚΑΣ. Το ξέρετε ότι τόσα χρόνια δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό θέμα στην εν λόγω περιοχή; Με απόλυτο σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους μπορούν να δημιουργηθούν οικολογικά μονοπάτια, παρατηρητήρια, ήπιες παρεμβάσεις για την προστασία και την πυροπροστασία.

Μιλάμε για την κατασκευή σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος για την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που μπορούν να μετατραπούν σε κοινωφελείς και να χωροθετήσουμε μια τέτοια αναγκαία υποδομή, όπως ο παιδικός σταθμός.

Για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Αντιμάχειας.

Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία για την ενίσχυση των τειχών και τη φωταγώγηση αυτού του σημαντικού και πλούσιου σε ιστορία χώρου. Δείτε τι έγινε στη Λίνδο…

Για το «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» και την ανάδειξη της Αντιμάχειας ως Λαογραφικό Κέντρο συνυπολογίζοντας το κεφάλαιο Καραμπεσίνη αντικείμενο μελέτης που εκπονήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ερήμην των πολιτών και που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στους Αντιμαχείτες.

Για την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού πολύκεντρου – αίθουσας εκδηλώσεων και γραφείων που θα φιλοξενούν και τις αθλητικές και πολιτιστικές οργανώσεις οι οποίες μεγαλουργούν στην περιοχή…

Μιλάμε για την συντήρηση στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, (γήπεδο καλαθοσφαίρισης – γήπεδο 5Χ5 που θυμίζει λιβάδι).

Για τη δημιουργία χώρου για τους ανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας.

Να κάνουμε λόγο για την τοπική οικονομία, για την απασχόληση για τον πρωτογενή τομέα;

Ποιο από τα τρομερά έργα της απερχόμενης δημοτικής αρχής άνοιξε έστω και μία θέση εργασίας;;

Στην περίπτωση του Κ.Υ. Αντιμάχειας μιλάμε για ένα έργο υποδομής στη δημόσια υγεία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί επί 5 χρόνια το θέμα της πλήρους λειτουργίας του κέντρου δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο; Ποια είναι άραγε η θέση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τι ενέργειες έκανε προς την κυβέρνηση για τη λειτουργία του και γιατί δεν το διεκδικεί αφού όπως προκύπτει από τα συμφωνηθέντα μπορεί να το κάνει;

Και εδώ μπαίνει η ξεκάθαρη γραμμή που διαχωρίζει τη δική μας πολιτική πρόταση. Ότι βρίσκεται στα όρια του νησιού και του Δήμου μας, αφορά την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν δικές μου και δικές σου αρμοδιότητες. Αν στο Κ.Υ. Αντιμάχειας πέραν της στελέχωσής του δεν δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ που θα καλύψει τη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών τότε δεν είμαστε άξιοι να ηγηθούμε αυτού του τόπου.

ΒΙΜΕΛ και ΑΝΕΜ. Όποιος στοιχημάτιζε ότι θα αποφύγω το θέμα της ΒΙΜΕΛ, έχασε. Άλλοι είναι αυτοί που κρύβονταν και κρύβονται.

Τι υποσχέθηκε ο κύριος Κυρίτσης για τη ΒΙΜΕΛ και ποια είναι τα έργα και οι ημέρες του για την ΑΝΕΜ;

Στήριξη και συνέχιση λειτουργίας της ΒΙΜΕΛ.

Πού βρίσκεται σήμερα ο εξοπλισμός της ΒΙΜΕΛ; Γιατί πρόεδρος παραμένει ο κύριος Κιλιμάτος; Γιατί έπρεπε εμείς να δώσουμε την έκθεση της ορκωτού στους μελισσοκόμους; Ποιον ή ποιους καλύπτει ο κύριος Κυρίτσης και η «δύναμη συναλλαγής»; Γιατί είπε ψέματα ότι οι επιταγές που δόθηκαν στους μελισσοκόμους ήταν ακάλυπτες; Γιατί πάνω στο κουφάρι της ΒΙΜΕΛ ασφάλιζε δύο εργαζόμενους και που ακριβώς δούλευαν αυτοί αφού η ΒΙΜΕΛ ήταν κλειστή; Αμέτρητα τα ερωτηματικά.

Η ΑΝΕΜ, με μια ανύπαρκτη διοίκηση, που αντί να αξιοποιήσει τη σύμπραξη με τον ιδιώτη κατάντησε εξαρτημένη από αυτόν. Ελήφθη μια απόφαση για αγορά πλοίου. Το είδατε; Η ΑΝΕΜ είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο, οι δυνατότητες της έχουν μπει στην κατάψυξη τα τελευταία 10 χρόνια. Ο ρόλος της στη συγκοινωνία και τη διανησιωτική επικοινωνία και ανταλλαγή τοπικών προϊόντων είναι σημαντικός

Πως αξιοποιήθηκε η περιουσία της Αντιμάχειας; Μήπως περιορίστηκε σε ανταλλαγές; Είναι αυτό πολιτική;

Αναδείξαμε τους τρεις ΧΑΔΑ που ζώνουν την Αντιμάχεια στην είσοδο του κύκλου, δίπλα στο γήπεδο και στο δρόμο προς ΔΕΗ. Αξίζει αυτή η εικόνα για την Αντιμάχεια;;; Θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν σε πρόγραμμα αποκατάστασης με φύτευση ειδικών δέντρων που απορροφούν τα βαριά μέταλλα από τη χρόνια πλέον ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Είναι ορθολογική η στελέχωση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών;;;

Είναι αυτόνομο το εργοτάξιο της δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών για την άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας;

Το εργοτάξιο της Αντιμάχειας είναι ίσως από άποψη θέσης και διαθέσιμου χώρου το πλέον ιδανικό και θα μπορούσε να είναι και πιο ασφαλέςγια τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να δημιουργηθούν με νόμιμες διαδικασίες στέγαστρα που θα στεγάσουν τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα του δήμου και να οργανωθεί σε αυτό ένα συνεργείο για τις τρέχουσες ανάγκες.

Όπως σας είπα και στην αρχή, εγώ δεν ήρθα εδώ για να ρητορεύσω. Ήρθα να σας πω την αλήθεια. Αυτήν που σας έλεγα και θα σας λέω πάντα. Γιατί η αλήθεια κερδίζει.

Γιατί η αλήθεια είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την νίκη.

141 ΣΧΟΛΙΑ

  • Καραγκιόζη να έπαιζαν στην αποθήκη που μαζεύτηκαν οι υποψήφιοι της Μοσχαροκεφαλής και της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ θα πήγαιναν περισσότεροι...

   Θα πει κάποιος εάν αποφάσιζε να πάει και ο δειλός Τριώφλορος ΘΕΟΔΌΣΗΣ θα πήγαιναν περισσότεροι;;;; Τελικά ο οι δημότες ΡΊΧΝΟΥΝ ΜΟΥΝΤΖΑ σε παραστάσεις που θυμίζουν καρνάβαλο με κραυγές, καταγγελίες και μπόλικα θα, θα, θα, θα… ®Νυχτοκαβαλάρης©

   • ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΓΑΖΑΝΕ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΕΞΙΚΑ@@ΟΣ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ.ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΘΑ ΚΟΦΤΟΥΝ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ.ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ.ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ/////,ΤΟΝ ΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΖΗΠΑΡΙ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝΕ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΜΑΡΑΚΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΛΙ.ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ.

   • Ρε «Νυχτοκαβαλαρη» εχεις μεγαλη…πλακα. Τοσους μηνες βριζεις τον Νικηταρα και εκθιαζεις τον Κυριτση !!!Τωρα που βλεπεις και εσυ το χαλι του Κυριτση σου ( ειναι φανερο οτι δεν πειθει πια) το ριχνεις στο χρυσαυγιτικο…» ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚ…..Α «…… Οχι » νυχτοκαβαλαρη» μου, ο απερχομενος σου ειναι σκ…τα !!!

  • Για γέλια ή για κλάματα το ρεζιλίκι με το θέατρο σκιών;;; Αυτοί οι παρλαπίπες και ο δειλός ΘΕΟΔΌΣΗΣ θα διοικήσουν τον Δήμο;;;

   Μαζεύουν από την λαϊκή αγορά όλα τα ζαρζαβατικά και τα σάπια φρούτα αλλά ακόμα τρέχουν όλοι τους να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο…. Έχουν βάλει άχρηστους να τρέχουν για σταυρούς και οι επικεφαλείς των παρατάξεων ήδη άρχισαν τα παζάρια για τα αξιώματα και τις καρέκλες με το παραδάκι… Ω του Ιπποκράτη χώρα, τι ////////παράγεις τώρα… -Αλεξίκακος –

   • ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑΜΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ.

    ΠΙΟ ΞΕΥΤΙΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ,ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ.ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΕ.

   • Μετα το φιασκο της Καρδαμαινας πολλοι μου ελεγαν οτι…»δεν τα παει καλα εκει αλλα θα δεις την Κυριακη στην Αντιμαχεια , ειναι διαφορετικα»…. Και πραγματι ητανε διαφορετικα στην Αντιμαχεια !!!! Τα…. καθισματα ητανε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ τοποθετημενα !!!

  • τελειώσατε και οι δύο σας. Εγώ αυτό βλέπω με τα καραγκιοζιλίκια του ο Κυρίτσης έχει πάρει στον κατήφορο και την Ιωάννα. Σκεφτόμουνα να σε ψηφίσω Ιωάννα αλλά κάνεις μοιραία λάθη που δείχνουν ότι δεν έχεις ηγετικές ικανότητες, Ο Δήμος Κω είναι μεγάλο καράβι. Θέλει καλό καπετάνιο και ικανό πλήρωμα. Ο Κυρίτσης πάει φούνταρε. Αν είχε και κάποιες ελπίδες τις έχασε πια. Εσύ όμως Ιωάννα γιατί να πας στον κατήφορο μαζί του. Μιλάτε σε ανύπαρκτους δημότες. Δεν υπάρχει κανείς να σας ακούσει. Σε λίγο θα βαρεθούν και οι υποψήφιοί σας και θα κόψουν.

   • Απερχόμενε από ότι βλεπω,και από ότι καταλαβαινω,θα ερθεις τριτος.Δεν υπαρχει επιστροφη,απο τα χαστουκια που τρως καθημερινα στο νησι.

  • για να βγάλουν φωτογραφίες μεταξύ τους πήγαν αυτοί εκεί. Ξεφτίλα, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Κυρίτσης τετέλεσται

 1. ΔΏΣΕ ΠΌΝΟ ΙΩΆΝΝΑ στους Μουμιοποιημένους Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ, στην μπεκροπαρέα του καφενείου της παρακμής...

  Και μετά τις εκλογές χόρεψε τους τσιφτετέλι γύφτικο, να σε παρακαλάνε για συνεργασία στα γόνατα και εσύ να τους ρίχνεις πόρτα… Βάρα τους αλύπητα, σου φέρθηκαν μπαμπέσικα και πούλησαν πέντε χρόνια αντιπολίτευσης για χάρη του δειλού Τριώφλορου ΤΕΟ που όταν εσύ πάλευες με την Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης αυτός κρυβόταν στο πηγάδι… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΑΑΑΑΑΔΙΚΑΑΑΑΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΓΑΘΙΑΡΗ.

  • Ρε «Νυχτοκαβαλαρη» εχεις μεγαλη…πλακα. Τοσους μηνες βριζεις τον Νικηταρα και εκθιαζεις τον Κυριτση !!!Τωρα που βλεπεις και εσυ το χαλι του Κυριτση σου ( ειναι φανερο οτι δεν πειθει πια) το ριχνεις στο χρυσαυγιτικο…» ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚ….Α «…… Οχι » νυχτοκαβαλαρη» μου, ο απερχομενος σου ειναι σκ…τα !!!

 2. Δεν έχουν μπέσα αυτοί. Πως να τους εμπιστευθείς όταν άλλα λένε στις 21 και άλλα στις 22 του μήνα; Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή ήταν με τη Ρούφα τη μια μέρα και με τον Κοψιμιό την άλλη…

 3. Μαύρο σε όλους τους κοψιμιούς! Ο Καίσερλης στο ΕΒΕΔ χειροκροτούσε την Ιωάννα κι από πίσω της έσκαβε το λάκο, μαζί με τον Νικηταρά (που τον ξέθαψε;;;) και τους άλλους υποτακτικούς: Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή.

  • Έχετε θέμα θέλετε γιατρό.
   Βρε δεν ασχολείστε με τα προβλήματα του νησιού ;
   Το μόνο που κάνετε είναι μίσος και κακία.

   Ξεχάσατε τον Κυρίτση και βρίζετε την παράταξη του Θεοδόση.Σας λυπάμαι!!!

 4. Από το κακό στο χειρότερο πάνε τι ρεζιλίκια είναι αυτά μονή τους τα λένε μονή τους τα ακούνε ,ΤΡΙΧΕΣ.

 5. Πουλητάρια όλοι τους. Από την κορυφή (Νικηταράς + Καίσερλης), μέχρι τα νύχια (Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή). Μέσα σε μια νύχτα πούλησαν την Ιωάννα επειδή τους έγνεψαν!

  • Ερώτηση οι κοψιμιοι έφυγαν από την παράταξη της Ρουφα; Γιατί παράταξη τωρα στήνει. Τωρα παει στις εκλογές.

  • Η Ιωάννα σου δεν άξιζει ,όπως και συ γραμματικοί μεταφορείς σοβατζιδες μπετατζιδες και φορτιγατζιδες.αντε στις δουλειές σας.

  • Ρε κοπελιά, αφού είστε καθαροί εσείς, δεν θέλετε πουληταρια… Γιατί σχολιάζετε λοιπόν??? Αντε με τον κάθε πικραμένος…

 6. Τελικα ειναι οριστικο…..μετα την σημερινη διαδικασια ειμαι σιγουρος οτι ο νικηταρας με 2 μεγαλες μεταγραφες ειναι πρωτος απο την πρωτη κυριακη .

 7. ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΜΑΤΕ ΕΡΓΑ ΄΄΄΄ΆΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΣΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΤΑΞΑΤΕ ΒΙΜΕΛ-ΝΕΡΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ -ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ? ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΜΗΔΕΝ —ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΤΟΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

 8. Η Αντιμαχεια ξέρει να τιμωρη θα το δείτε και απόψε ο δήμαρχος πειρε το μήνυμα να είστε σίγουροι.Παμε γιαλα..Μόνο ψέματα 5χρονια χαμένα.τον στηρίζουν μόνο η διαπλεκόμενη για όλα φτάινε η προηγούμενη.Αισχος και ντροπή..

  • Πηγαινε εσυ για αλλα δηλαδη τα προηγουμενα ποθεαν τωρα λετε οτι δεν εκανε κατι ο Κυριτσης ε τι μα πουμε γισ τους προηγούμενους που ειναι οι ιδιοι κ θελουν να τ παίξουν τώρα σωτηρες

 9. ξεθαψατε ολους τους ξεχασμενους και χορεσατε σε 5 τραπεζια. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 10. .φραζη ήρθε η ώρα να εκλεγείς προχωρά.. Η με Νικηταρά η Ρουφά.Σταματα να το σκέφτεσαι η Αντιμαχεια μίλησε ΞΥΠΝΆΜΕ…

 11. υποψηφιοι του φευγουν, απειλει τους δικους του, τα γκαλοπ τον φουνταρουν, τα τηλεφωνικα προσκλητηρια δεν πιανουν, οι αιθουσες αδειες, σε εφημεριδες και ραδιοφωνα δεν βγαινει, ολοι ξερουν πως δεν τραβαει ετσι οπως παει….ποιος ειναι;

  • γι αυτο οσο και να βριζετε οσο και να απαξιωνετε τις διαδικασιες εμεις που παρακολουθουμε δηρας ενημερωνομαστε για ολα τα εργα που εχουν γινει στα χωρια μας και δεν τα γνωριζαμε. μπραβο στο δημαρχο μας γι αυτα που κανει για την κω.

 12. ΚΚΚ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΏΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΈΧΕΙ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΣΥΝ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΊΝΑΝΕ

 13. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με». Είναι κι επίκαιρο, λόγω Πάσχα. Μόνο που αυτοί δεν περίμεναν καν να λαλήσει ο αλέκτορας. Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή και πρώτος και καλύτερος ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ, πρόδωσαν μια ολόκληρη παράταξη και δεν πήραν καν 30 αργύρια… Ούτε ένα σταυρό στους προδότες.

 14. Όπως σας είπα και στην αρχή, εγώ ήρθα εδώ για να ρητορεύσω. Ήρθα να σας πω ψέματα. Αυτήν που σας έλεγα και θα σας λέω πάντα. Γιατί το ψέμα κερδίζει.
  Γιατί το ψέμα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την νίκη.

 15. Άλλο το ΟΡΑΜΑ του Καισερλη και άλλο το ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ της Ιωαννας που κατεβαινει τωρα στις εκλογές.Αν ανήκουν στην παράταξη της Ιωάννας ας πάρει τις παραιτήσεις τους.

 16. Η Ρουφα χειρότερη του Κυριτση έβαλε τα στρατιωτακιανα βρίζουν τα πρώην στελέχη της…πόσο μικρή και πόσο λίγη.Πολιτικα ανίκανη,λίγη χωρίς γνώσεις για διοίκηση.Κριμα

 17. Μην γίνετε πουλητσρια και εσείς. Την προδοσία πολύ αγάπησαν τους προδότες κανείς…

 18. Ερεύνησα κατ’ εντολή τρίτων το Γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο από τις 18 έως τις 28 και την εγκυρότητα του. Πράγματι το γκάλοπ έγινε κατ’ ανάθεση από την παράταξη του κυρίου Κυρίτση με ελάχιστες ερωτήσεις χωρίς ποιοτικά χαρακτηριστικά και με μοναδικό σκοπό να προδιαγράψει κυρίως τις τάσεις των ψηφοφόρων ως προς την υποψηφιότητα του κυρίου Κυρίτση. Τα ευρήματα ήταν σημαντικά και έδειχναν ένα σοβαρό για την εποχή ποσοστό υπέρ του κυρίου Κυρίτση του 34% με αδιευκρίνιστη την ψήφο του 8%. Από τότε μέχρι σήμερα η στασιμότητα της παράταξης του κυρίου Κυρίτση είναι ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη μείωση αυτού του ποσοστού στην περίπτωση που δεν ανατάξει της δυνάμεις του και δεν τις ενισχύσει με νέους επώνυμους υποψηφίους. ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

 19. Όσοι γράφετε υπέρ του Νικηταρά, τα πιστευετε;; δεν έδειξε ποιος είναι και το πως διοικεί;; Από την άλλη , βλέπετε ποιοι θα είναι τα πρώτα βιολιά του;; θα διώξουμε δηλαδή τον …κακό για να πάμε στα χειρότερα;;;
  Εκτός αν σας έχουν τάξει και σε εσάς φαγητό….

 20. Πετρης Κανταρζη Θεοφιλιδης Μήτρου έφυγαν.γιατι βριζατε τον Καισερλη.
  Αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν.με τον Καισερλη όχι μαζί.σου Ρούφα Ας προσεχες και να μην.ακουγες άλλους.
  Θα σε φάει το μίσος.
  Το έδειξε και η.Αντιμαχεια απόψε.

 21. Ένας περιφερόμενος θίασος υποψηφίων..Αν ζούσε ο Αγγελόπουλος θα γύριζε ταινία με τίτλο η αβάσταχτη θλίψη παλιών πολιτικάντηδων..
  Πόσες φορές θα σας δούμε ακόμα? Ξευτελίσατε το ορισμό της λαϊκής συνέλευσης..
  Τουλάχιστο όταν τελειώνετε τη ποσπερίδα πίνετε και κανένα ουζάκι να κάνουν ταμείο τα καφενεία του χωριού…Αλλά είστε και καρμίρηδες..Να δούμε πότε θα σας ξαναδούν…

 22. Βρε την Ιωάννα έβαλε τα σκυλάκια να βρίζουν τους πρώην της…Η Κύμη της όμως την αποκαλούσε άδειο τενεκέ. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ ΜΑ ΠΟΣΟ.

 23. Αυτό δεν είναι διάλογος με τους πολίτες. Είναι μονόλογος δύο υποψήφιων με την παρουσία χειροκροτητών υποψηφίων συμβούλων των δύο παρατάξεων. Ευτυχώς που παρευρέθηκαν πέντε πολίτες αντιμαχείτες και ένας ιερέας. Λυπάμαι αλλά και οπι δύο σας ξευτελίσατε τον διάλογο. Δεν σας ακούει κανένας.

 24. Εσείς παιδάκια του γέρου ούτε τα κότσια έχετε να εμφανιστειτε δημόσια μόνοι σας.

 25. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΑΡΑΓΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ; ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΠΡΟΣ ΚΩ; ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;; ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;; ΤΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ.

 26. Παλιοί και νέοι θιασώτες της εξουσίας περιφέρουν το σαρκίο τους από χωρίον εις χωρίο,βγάζοντας τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες τους,χαμογελώντας ο ένας στον άλλο μέχρι να καταλήξουν στο διπλανό καφέ.
  Εκεί αναλύουν ποιος κέρδισε σήμερα τις εντυπώσεις, και όλοι μετά πηγαίνουν να πέσουν στη αγκαλιά του Μορφέα ήσυχοι όπως πάντα…. Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…δεν γίνεται δυστυχώς το θάμα…

 27. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

  ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

 28. Ο κοψιμιος που ειναι; Θα σας πω εγω. Καθετε και κλαιει και στην μπουμπου και στον καμπουρη γιατι δεν βρισκει υποψηφιους. Κι αυτοι εχουν σπασει τα τηλεφωνα και παρακαλουν και απειλουν αλλα ματαια. Δεν βρισκουν αθρωπο.

 29. Η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση ενός Δήμου όπως η Κως απαιτεί υψηλές προδιαγραφές αλλά και πολιτικά αισθητήρια. Η κυρία Ρούφα, έντιμος άνθρωπος, από μόνη της δεν τα διαθέτει και φυσικά ούτε το επιτελείο της. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία μιας παράταξης από τις πρώτες της πράξης ήταν η διαγραφή πέντε συμβούλων. Ήταν η πρώτη αδυναμία γιατί αντί να πείσει διέγραψε για να μείνει μόνη. Η δεύτερη αδυναμία εμφανίστηκε κατά την διάρκεια των πέντε ετών. Σε μια καταρρέουσα και ανύπαρκτη δημοτική αρχή ορθά ανέδειξε τον αντιπολιτευτικό της λόγο χωρίς όμως να διεισδύσει στις καρδιές των ψηφοφόρων γιατί αυτό χρειάζεται χάρισμα. Και σήμερα πραγματοποιεί το τρίτο και ολέθριο λάθος της. Εμπιστεύτηκε τον άνθρωπο που αντιπολιτεύτηκε σκληρά ακλουθώντας τον στον διάλογο αλλά ανοίγοντας δυστυχώς διμέτωπο αγώνα σε αυτιά κουφών. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

 30. Βαζω στοιχημα, αν ο κοψιμιος καταφερει και φτιαξει ψηφοδελτιο εμενα να μου τρυπησετε τη μυτη. Δεν πειθει κανενα. Αλλοι τρεχουν γι αυτον. Σιγα μνν κουραστει ο ιδιος. Η μπουμπου, ο καμπουφης, ο αβραμιθας αυτοι τρεχουν. Γι αυτο….ουστ

 31. Που λειπει ο κοψιμιος; Αυτος ελειπε κι απο το…… Ποτε ειναι παρον; μοναχα τις νυχτες τις μαυρες. Ολη τη μερα απων. Δεν εχει λογο. Τι να πει;

 32. Η Αντιμαχεια μίλησε.τους έμειναν μόνο οι πρώην…..χαχαχα……Ντροπή περιμένετε και θα την ακούσετε καλά….Θεοδόση κρατά γερά θα σκάσουν πείσε χαντακαρο….φραζη….και κλείσε….

  • ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο Ν.φ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο Ν.Φ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ.

 33. Ταρίφα χ@στους ολους μην ακούς κανένα.Εισαι δύναμη..ΕΙΡΘΕ η ώρα.ακομα και ο δήμαρχος σε παραδέχεται….

 34. Οι κοψιμιοι κατέβηκαν με τον Καισερλη.Δεν κατέβηκαν μαζί σου Ρούφα.
  Τώρα αποφάσισαν να κατέβουν με τον Νικηταρά. Μην τους κάνεις άλλη διαφήμιση.Δικαιωμα τους.
  Δείχνετε αδυναμία.

  • 5 χρόνια έβριζε τον Κυρίτση και τώρα μετά την ανταλλαγή με τα οικόπεδα όλα καλά !!!!! Ρε σανό δεν τρωμε στην Αντίμαχεια θα πάθετε σοκ μετά της εκλογές !!!!!

 35. το διακύβευμα των εκλογών είναι πλέον ένα: ο Νικηταράς θα κερδίσει από την 1η Κυριακή ή θα χρειαστεί και δεύτερη?

 36. Μα γιατί ασχολείστε με τον κοψιμιο τον είδατε πουθενά ο άνθρωπος μαζεύει συμβούλους έχει πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνει να ασχολείται μαζί μας.. Ερώτηση τι σας τάζει και πάτε μαζί του απορώ πραγματικά.. Δεν βλέπετε την δειλία του.. Ιωάννα είσαι αντρακι δεν μασάς αυτό μου φτάνει… Όσο για τα παραπάνω σχόλια που διαβάζω αδιάφορο… Μια γυναίκα σας έχει ταράξει όλους.. Μπράβο Κ. Ιωάννα αξια με αξίες… Εγώ σε παρακολουθώ είσαι με τον απλό κόσμο.. Άσε τους άλλους εσύ έχεις την δική σου σημαία..

 37. Πόσο σαπίλα .
  Έλεος. ..
  Μόνο Ρούφα.Ρέ. ..
  Πού ήταν τόσο καιρό ο Κοψιμιός.
  Μάλλον σέ μπουζούκια ..
  Ξέρει καλά από αυτά. … ..
  Ρωτήστε θά σας Πούν. ..

 38. Τελικά όλες οι κινήσεις του Νικηταρά, ακόμα και όταν έφυγε από την ρούφα.. Δείχνει ότι ΕΊΧΕ ΔΙΚΙΟ

  ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ… Και το δείξε η πορεία… ΔΕΝ ΈΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ, ΤΏΡΑ ΌΣΟΙ ΚΑΤΣΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ.. ΜΙΑ ΑΝΙΔΕΗ ΜΟΥΡΛΕΓΚΟ ΕΊΔΑΝ ΤΟΝ ΜΑΎΡΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΆΔΙ..ΚΑΙ ΈΠΕΤΑΙ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ.. ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ 8 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΡΆΕΙ.. ΜΠΡΆΒΟ ΝΙΚΗΤΑΡΆ .

 39. Κ.ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ,Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ….

 40. Οι αντιμαχιτες απο την μεγαλη τους χαρα τραγουδούσαν το τραγουδι: μπήκαν στην πόλοι οι …

 41. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν έμποροι …….. ειδών ……… κλπ ειδών για τις ανάγκες του δήμου μας. Δόθηκαν παραγγελίες και έκλεισαν μεγάλες συμφωνιες. Επίσης παρβαρέθηκαν καταστήματα με………..

 42. Βρε τι μούτρα ήταν αυτα. Και οι πέτρες κατάλαβαν ότι έρχεται η μεγάλη νίκη του νικηταρα. Νίκη πρώτη κυριακη

 43. Λοιπόν.. Κακώς η Ρουφα, ακολουθησε τον Κυριτση, σε αυτό το θέατρο παραλόγου…
  Κακώς και οι δύο τους, ξεφτιλιζονται έτσι… Δεν τους αξίζει.. Πέρα από τις αντιπάθειες κτλ, δε παύουν να είναι συμπολίτες μας… Εγώ θα ντρεπόμουν να κάνω δημόσιο διάλογο στη παράταξη μου… Γιατί ουσιαστικά αυτό το πράγμα γίνεται… Στήνονται και δύο τρεις, να κ ουν καμία ερώτηση και τέλος… Να δεν είναι ρεζίλι? Και γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας…

  Διαβάζω μετά σχόλια από υποψήφιους και φίλους τους, λαόθάλασσα, δώστε πόνο, νικητής /νικήτρια από την πρώτη Κυριακή, ο κόσμος μίλησε κτλ…
  Αλήθεια τώρα, πίνετε κάτι???
  Εχετε πρόβλημα στα μάτια???
  Φτιάχνετε μεταξύ σας???

  Από την μία θέλω να φωνάξω είστε ηλιθιοι και από την άλλη γελάω.. Και μετά ντρέπομαι… Ντρέπομαι που ενώ βλέπω προσπαθούν να με πείσουν ότι οι 5 πολίτες (λέμε τώρα..) που ήταν εκεί, είναι 100…

  Ελεος και ντροπή..
  Αν αυτό που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια, προσπαθείτε να με πείσετε για κάτι άλλο, πως θα σας εμπιστευτώ και θα σας ψηφίσω???

 44. Εκτός αυτού.. Είναι και ξεβρακωτος. ..εκτός αυτού αγαπάει τόσο πολύ τους πολίτες της Κω. Που δεν ξέρω πόσα δικαστήρια έχει κάνει και αν έχει απλήρωτους ακόμα τους υπαλλήλους του ΔΗΡΑΣ…. Που είναι το μόνο προπαγανδιστικο μέσο που έχει .. Για να κάνει το μαύρο άσπρο… Εκτός των άλλων δεν μπορείς να ειρωνεύεσαι, την ρούφα και τον Νικηταρά με ωραία κοσμιτικα επίθετα (όραμα 2,φαντασματα,υπολειματα του οράματος..) και να θέλεις διάλογο…

 45. Απορια.Καλα ο Νικληταρας δεν θα κατεβει;Δεν ηταν εκει γιατι;Δεν εχει πρόγραμμα μηπως;Περιεργα πραγματα….μηπως ξαναγραφει τον κοσμο όπως πρην 4 χρονια που τον ψηφισε αλλα αυτος εφυγε;Μηπως τελικα το μονο που ξερει είναι να πεταει λασπη…σαν τον Συριζα που τον στηριζει,και τιποτα άλλο;ΝΤΡΟΠΗ παντως στη ΝΔ που τον στηριζει μαζι με το Συριζα.

 46. Η τοπικη της ΝΔ ακομα μια φορα είναι κατωτερη των περιστάσεων.Στηριζει έναν που απλα απουσιαζει.μονο βρισιες και όπως οι οπαδοι του σχολιαστες εδώ.Μονο να βρισουν ξερουν τιποτα άλλο.Τι σχεση εχετε εσεις της ΝΔ με αυτους;Αυτοι είναι Συριζαιοι που το μονο που κανουν είναι να βριζουν χωρις πρόγραμμα χωρις ατομα….όλα αυτά επειδή το θελει το φαντασμα του Καισερλη θα βουλιαξουμε το νησι μας;Εκτος αν θελετε να τυο κανετε παρκινγκ για μετανάστες όπως θελει ο Συριζα και κολητοι του Καισερλη να περνουν προμηθιες από τα λεφτα που θα δινουν οι αλλοι λαοι για του προσφυγες αδιαφορώντας για τους Κωους.

 47. Ξέρετε τί παρατηρώ gentlemen;
  Το πολυ το μίσος και η εκδικητική προδιάθεση
  θα σας έχει περάσει μέχρι τη στιγμή τής «ρήψης».
  Εχει δρόμο ακόμα.κάντε κράτει
  γιατί τα αποτελέσματα εξαρτώνται ΚΑΙ απο
  τις τελευταίες εντυπώσεις.
  Το ξέρουν καλά οι δημοσκόποι καλοθελητές μας.
  Προσέχετε μην και δεν αποδοθούν οι ευθύνες και στρίψει το τιμόνι…

 48. Δήμαρχος Κυρίτσης!! Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ρούφα!! Επόμενη τετραετία θα ηγηθεί με δύναμη και δράση για δήμαρχος η Ρούφα!!

 49. Αυτή είναι οι κατάντια μερικών να βρίζετε έναν άνθρωπο ο οποίος με τον εναν η με τον άλλο τρόπο έκανε ανθρώπους το 80% του χωριόυ σε άλλους έδωσε δουλειά μόνιμη σε άλλους βοήθησε να βρούμε κάπου αλλού εφτιαξε ενα χωριο απο το μηδεν και στο τελος τα ακουει κιολας αυτη ειναι η μεγαλυτερη ξεφτιλα των περισσότερων βλεπουν μονο ποσά θα αρπαξει ο κ@λος τους κ τιποτα αλλο

 50. ο Γιαννάκης θα πάει στο χωριό του ή είναι κουραστικός ο ρόλος (ο συνταξιούχος σύμβουλος έλειπε)

 51. ΕΙΝΑΗ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧ…. ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΤΡΕΜΕΙ

 52. δυό θητείες και δεν εξασφάλισε νερό στούς Ηρακλείδες αλλά τάζει 2ο σταθμό ΕΚΑΒ που κι ο πρώτος με το ζόρι δουλεύει, κι είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο

 53. ψευδοδήμαρχε τη συγκέντρωση της Κεφάλου να την κάμετε σε ταξί

  πιό πολύς κόσμος θα σας ακούσει από το CB

 54. Μακριά από την κοινωνία, κουρασμένοι, φοβισμένοι για την επερχόμενη ήττα, χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις συγκεντρώσεις τους.
  Το μόνο τους κίνητρο που τους κρατά ακόμα ενωμένους είναι οι έμμισθες θέσεις και το χρήμα των απευθείας αναθέσεων που μοιράζονταν πέντε χρόνια μεταξύ τους.

 55. Ο Κυρίτσης άλλη μια φορά υπέρ του ιδιωτικού τομέα, λες και δεν το καταλάβαμε από τα τρενάκια. Όπως είχε πει στο εργοτάξιο ΒΡΗΚΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΩ. Άλλο οι δύο μαύρα εργαζόμενοι στη ΒΙΜΕΛ που δεν λειτουργούσε!

 56. Ρε παιδιά πως κάνετε έτσι,και όμως ο κοψιμιος μπορεί να γίνει ο καλύτερος δήμαρχος διότι είναι στο αίμα του,και ο πατέρας του σαν δήμαρχος στο ασφενδιου άφησε έργο και εποχή και η αδερφή του σαν έπαρχος ήταν πολύ καλή ,γι αυτό μην βριζεται.

 57. Γιατί ψάχνεται τον Θεοδόση στις παραγκες? Δεν προτιμάει την αθλιοτητα

  ΌΣΟΙ ΤΟΝ ΨΆΧΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΊΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΣΤΗΝ ΘΈΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΎ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΟΠΩΣ ΒΑΦΤΊΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ.. ΣΕ ΛΊΓΟ ΧΡΌΝΟ…. ΕΚΕΊ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΈΠΕΤΕ ΌΣΟ ΤΡΑΒΆΕΙ Η ΨΥΧΉ ΣΑΣ…. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ…… ΚΑΙ ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΆΛΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΣΑΣ ΤΟ ΝΥΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΈΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ..ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΑΛΗΤΕΣ,. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΝΤΑΗΔΕΣ .

 58. Κοίτα να δεις που η ανωμαλη σκέψη ενός, μπορεί να ταράξει δεδομένα αιώνων. Ενώ λοιπόν η αλήθεια είναι πάντα ΜΙΑ, καταντησατε να μιλουμε για την «αλήθεια » του Γιώργου και την αλήθεια τη δική μας. Όχι δεν έχουν «συναντηθεί «ποτέ αλλά απέχουν έτη φωτός η μία από την άλλη. Η «αλήθεια «του Γιώργου έχει περιορισμένη έννοια, συγκεκριμένο «κύκλο δρασης»,»συγκεκριμένα προσωπα»,»ειδικό σκοπο «, και «ιδιαιτερες μεθοδευσεις. Η δική μας απο την αλλη ,θελουμε να είναι άνευ ορίων, «γυμνή «»λιτη» και «απερριτη» , έτσι όπως πρέπει να είναι πάντα η αλήθεια. Ποια κατά τη γνώμη σας πρέπει να νικήσει?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ