ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ «ΟΡΦΕΑ» Πολλοί διάσημοι Τούρκοι ηθοποιοί στην Κω!

0
6709

Από τη Δευτέρα 26/9 μέχρι και το Σάββατο 1/10

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ «ΟΡΦΕΑ»

Πολλοί διάσημοι Τούρκοι ηθοποιοί στην Κω!

Τέσσερις ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί στις Τουρκικές αίθουσες και μία παγκόσμια πρεμιέρα – το Σάββατο – περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το Φεστιβάλ Τουρκικού κινηματογράφου, που διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο νησί μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Πολιτισμού και Κινηματογράφων του Μπόντρουμ, με την υποστήριξη των 2 Δήμων, που αποτελεί θεσμό για την απέναντι πόλη, αφού διοργανώνεται εδώ και 6 χρόνια. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδιοκτήτης της αλυσίδας κινηματογράφων «Cinemarine» Cenk Sezgin, βρέθηκε στην Κω το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να κανονιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να μοιραστεί το προωθητικό υλικό του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο Φεστιβάλ (που θα γίνει στο χειμερινό «Ορφέα»), θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9, 18:00, «Deliormanli». Στην προβολή θα βρίσκεται και ο πρωταγωνιστής Sarp Levendoglou.

ΤΡΙΤΗ 27/9, 17:30, «Nadide Hayat»

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9, 17:45, «Dedemin Fisi»

ΠΕΜΠΤΗ 29/9, 19:00, «Ertugrul 1890»

Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο θερινό «Ορφέα», θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία «Ikinci Sans», με πρωταγωνιστή τον διάσημο Τούρκο ηθοποιό Ozcan Deniz και συμπρωταγωνίστρια την εξίσου γνωστή Nurgul Yesilcay, οι οποίοι και αναμένεται να παρακολουθήσουν την προβολή.

Όλες οι ταινίες θα έχουν αγγλικούς υποτίτλους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει γκαλά στο οποίο αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 άτομα από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων, ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι από 27 μέσα ενημέρωσης, ενώ θα παραβρεθεί και ο Διευθυντής του Κινηματογραφικού τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας. Το βράδυ της Παρασκευής, αντίστοιχο γκαλά θα γίνει στο Μπόντρουμ.

* Τη Δευτέρα 26/9, στις 11.30 το πρωί στο ξενoδοχείο «Μαριτίνα» θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΠΟ 26/9 - 1/10

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ