Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων Κω & Αλικαρνασσού – Μεγάλη προβολή & ΣΤ στην Κων/πολη (pics)

7
702

ΘΕΜΑ : “Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κω το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου στα πλαίσια της συνεργασίας των Δήμων Αλικαρνασσού και Κω – Μεγάλη προβολή και συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη”.

Η εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου, που διοργανώθηκε πέρυσι στην Κω και συνέβαλε στην προβολή του νησιού, αποκτά νέα δυναμική.

Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος στην Κω και στην Αλικαρνασσό, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Δήμων και στοχεύει να αποτελέσει θεσμό πολιτισμού που θα προάγει την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

Είναι χαρακτηριστικό της εμβέλειας που έχει το Φεστιβάλ, η κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τους διοργανωτές, το Σύνδεσμο Πολιτισμού του Δήμου Αλικαρνασσού και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κω κ. Ηλία Σιφάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν ηθοποιοί αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι, εκτός από την παρουσίαση και προβολή του Φεστιβάλ, ήταν και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “AYLA”, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες θέτοντας υποψηφιότητα για το OSCAR καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σιφάκης , μιλώντας, τόνισε ότι “Δήμος Κω και Δήμος Αλικαρνασσού αποδεικνύουν ότι μέσα από τον πολιτισμό μπορούν να αναδεικνύουν τη δυναμική που έχουν οι δύο περιοχές, ως τουριστικοί προορισμοί.

Η Κως του Πολιτισμού είναι αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου προβάλει την Κω στην τουρκική τουριστική αγορά αλλά και διεθνώς.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε Κοτες μιλατε για την Αλικαρνασο και την ημερα του φεστιβαλ θα την αποκαλείτε Μποντρουμ, ειστε ανθέλληνες.

  2. Όταν θα αρχίσουν οι παραλαβές των F-35 των S-400 και των υποβρυχίων Type 214 (δηλαδή χάνουμε την κυριαρχία του Αιγαίου) όταν ο πρώτος τη τάξη πολίτης της γείτονος σας λέει κατάμουτρα »εμείς σας πετάξαμε στη θάλασσα και τώρα θέλουμε και το Αιγαίο με τα νησιά του» και δε σταματά τη ρητορική μίσους και αλυτρωτισμού όταν οι παραβιάσεις της Π.Α. τους φτάνουν καθημερινά μέχρι τις Κυκλαδες και το Σούνιο το ΝΑΤΟ μαζί με την Ε.Ε. σφυρίζουν αδιάφορα τότε γραικολιγούριδες θα νιώσετε τι εστί Ισλαμική Δημοκρατία του Λαζού γεννίτσαρου Ερντογάν, διότι από τα τόσα που υποφέρατε από τον Κεμαλισμό δε μάθατε τίποτα,καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το δήθεν φεστιβάλ φιλίας και συνεργασίας,τα χειρότερα έρχονται!

  3. απομεινάρια του πεσμένου μιναρέ .Αλίμονο να μην υπάρχει και το σύμβολο της πολιτιστικής αξίας που από αφέλεια ή εσκεμμένα προβάλλετε. Ο εκτουρκισμός στο όνομα της ανάπτυξης (ποιών άραγε;) συνεχίζεται…..υπογείως και ανωγείως αισχρά και ξεδιάντροπα με ανακοινώσεις την ημέρα του Τιμίου Σταυρού.
    Το ψάρι βρωμά και στο κεφάλι πάντα.

  4. προς σακη ρουβα.τα προβατα δεν ξυπνανε οτι και αν λες.αστα να τρωνε σανο.μολις

    θα αρχισει το νταβαντουρι μετα θα κλαινε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ