Ε, πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος;

0
2607

 

Τέτοια δίκη με τόσους πολλούς αιρετούς έχει να γίνει από την εποχή της Χούντας…”

“Έγραψε” η δήλωση του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Β. Δρόσου στην δίκη όλων των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης των ακινήτων στις ΚΟΙΝΣΕΠ (επί προηγούμενης δημοτικής αρχής).

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι εξ αυτών σήμερα είτε έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κοινά, είτε έχουν προσχωρήσει σε άλλες παρατάξεις και έχουν διαχωρίσει τη/τις θέση/εις τους.

Και αυτό γιατί είναι δηλωτική από τη μία σε τι χώρα ζούμε και πως λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση και η δημόσια διοίκηση. Και από την άλλη επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά (τραγικά δυστυχώς) όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή με τα κοινά είναι απλά μια μάχη συμφερόντων που ευνοεί πάντα τους ισχυρούς.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν δεχτούμε ότι οι εν λόγω αιρετοί ψήφισαν μια παράνομη παραχώρηση είναι καίρια τα ερωτήματα που τέθηκαν: Πως ελήφθη η απόφαση; Δεν υπήρχε νομική υπηρεσία στο δήμο να γνωμοδοτήσει σχετικά; Και εν πάση περιπτώσει ποινικοποιούνται οι πολιτικές αποφάσεις ή κρίνονται απλά από τους πολίτες-εκλογείς και την ιστορία;

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σίγουρα, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να εντάσσονται στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της διαφύλαξης του δημόσιου πλούτου και περιουσίας. Δεν πρέπει, όμως, να επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και να κυνηγούμε τα πολιτικά πρόσωπα για κάθε τους πολιτική απόφαση.

Το είχαμε τονίσει πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα η σημερινή δημ. αρχή (διαβλέποντας το νέο διχασμό που έρχεται) το θέμα των “Συνεργατικών” και των όποιων λαθών έχουν γίνει έπρεπε να λυθεί πρωτίστως με διάλογο και όχι με δικαστικές διενέξεις που θα τραβήξουν πολύ και θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιπαλότητες.

Έχουμε τόσα προβλήματα (πάνω που πάει να στρώσει λίγο ο τουρισμός ήρθε το στραπάτσο με τη Ryanair) αν διαρκώς χάνει την κοινωνική ηρεμία του τη μια με το μεταναστευτικό και το hot spot την άλλη με τις (ανούσιες) κόντρες μεταξύ: δήμου-κυβέρνησης, δήμου-περιφέρειας, δημάρχου-βουλευτή (κάναμε το σταυρό μας τελευταία που τους είδαμε δίπλα-δίπλα να μιλάνε και να χαριεντίζονται, ελπίζουμε ότι επιτέλους τα βρήκανε!)

Ε, πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος;

σ.σ. Τώρα, στα δύσκολα με τη Ryanair να φεύγει και τις αντιδράσεις των φορέων ο δήμαρχος φωνάζει: «ενότητα – για να κρατηθεί η Κως ψηλά…» Ναι, αλλά «ενότητα» όχι μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις…

picture_000000030w22Y015zxc023q03c0c939r22001

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ