ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Έναρξη διαδικτυακού σεμιναρίου «Γνωρίζω-Φροντίζω-μαθαίνω, δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

0
266

ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Έναρξη διαδικτυακού σεμιναρίου

«Γνωρίζω-Φροντίζω-μαθαίνω, δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς»

 

Μετά την συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας  του Δημαρχιακού  Μεγάρου με την παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου του Κεκ Γεννηματάς  κ. Μανωλάκη-Αγγελοπούλου Βάνας ,της εντεταλμένης  Δημοτικής Συμβούλου υπεύθυνης σε θέματα Ισότητας και Οικολογίας κ. Πάττα Αποστολίδη και της προϊστάμενης των Τμημάτων Γεωργικών Επιχειρήσεων του Δήμου Ρόδου  κ. Τσακμακίδου Αικατερίνης  ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΚΕΚ Γεννηματας με τον Δήμο Ρόδου για την  υλοποίηση του σεμιναρίου με τίτλο :

«Γνωρίζω-Φροντίζω-μαθαίνω, δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς» .

 

Η κ. Μανωλάκη ενημέρωσε   ότι : «το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα & τις Κυκλάδες», και πρόκειται για μια πρωτοβουλία με πρωτοποριακή και ολιστική προσέγγιση στα τοπικά ζητήματα διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, όπου μέσα από αυτήν οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ορθές πρακτικές σύμφωνα με τις επιταγές της νομικής και κτηνιατρικής επιστήμης αλλά και τις αρχές εκπαίδευσης οδηγώντας στην αρμονική συμβίωση ζώων και ανθρώπων»

Όπως ανέφερε η κ.Πάττα:

«ο σκοπός της δράσης η οποία γίνεται σε συνεργασία με τα στελέχη του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη από την συνύπαρξη και ενασχόληση με τα ζώα συντροφιάς και η ενθάρρυνση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων»

Στη συνέχεια η κ.Τσακμακίδου εξήγησε :

«πως θα βαδίσουν βάσει  του  νέου Νομικού πλαισίου που αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων με το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «ΑΡΓΟΣ» όπου εκεί θα αναλυθεί και ο νέος τρόπος δημιουργίας εθελοντικών ομάδων προστασίας των ζώων για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δημοτικού Κυνοκομείου».

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και  αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες με τέσσερις διαφορετικούς εκπαιδευτές

1.Ιατρική πρόληψη, από την κυρία Αικατερίνη Βελώνη, κτηνίατρος Δήμου Ρόδου

Ενημέρωση για την πρόληψη σε θέματα υγείας, ευζωίας, και περίθαλψης των ζώων συντροφιάς, καθώς και ο ρόλος της πρόληψης, του ελέγχου, του εμβολιασμού και της θεραπευτικής αγωγής στην υγεία τους.

2.Εκπαίδευση των ζώων, από τον κύριο Δημήτρη Κυμπάρη, αρχιφύλακας, εκπαιδευτής σκύλων Ελληνικής Αστυνομίας

Αποσκοπεί στη  δημιουργία μιας γλώσσας επικοινωνίας καθώς και μιας υγιούς σχέσης μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη, με θεμέλια τη γνώση απ’ τη μεριά του ιδιοκτήτη, την υπακοή απ’ τη μεριά του σκύλου και τον αμοιβαίο σεβασμό για αρμονική συμβίωση. Αφορά τόσο την εκμάθηση κανόνων συμπεριφοράς και εντολών απ’ τη μεριά του σκύλου, όσο και την εκμάθηση θεωρίας, ασκήσεων και τεχνικών διαχείρισης απ’ τη μεριά του ιδιοκτήτη.

3.Συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων, από τον κύριο Γιώργο Κρητικό, εκπαιδευτής και ειδικός στις περισυλλογές άγριων ζώων και ζώων συντροφιάς 

Η περισυλλογή, η προστασία, η στέγαση και η φροντίδα όλων των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στους δρόμους είτε μόνα είτε σε αγέλες. Προγράμματα στείρωσης ώστε να περιοριστούν οι γέννες, η κοινωνική επανένταξη των ζώων σε ανάδοχες οικογένειες και οι ευθύνες απόκτησης ζώων

4.Νομική υποστήριξη, από την κυρία Γεωργία Διμέλη, δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου

Ενημέρωση για τα δικαιώματα των ζώων, την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς, τις ποινές και κυρώσεις που προβλέπει ο νομοθέτης για την κακομεταχείρισή τους.

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γίνονται μέσα από τη σελίδα του Κ.Ε.Κ. : www.kek-gennimatas.gr και μπορούν να το παρακολουθήσουν τόσο κάτοικοι της Ρόδου όσο και από άλλα νησιά.

Ημερομηνίες & Ώρες Υλοποίησης των παραπάνω θεματικών ενοτήτων αντίστοιχα  είναι:  21-22 -28-29  Ιανουαρίου 18:00-20:30.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και με το πέρας του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ