Ποιο είναι το κόστος επέμβασης για βουβωνοκήλη με πλέγμα; Ένας γενικός χειρουργός εξηγεί

0
3411

Η βουβωνοκήλη είναι μία ενοχλητική και σε ορισμένες περιπτώσεις δυνητικά επικίνδυνη κλινική κατάσταση, στην οποία απαιτείται ένας εξειδικευμένος γενικός χειρουργός προκειμένου να δώσει την καλύτερη και πιο ασφαλή λύση για την αντιμετώπισή της.

Συνήθως η βουβωνοκήλη αντιμετωπίζεται με πλέγμα, το οποίο όχι μόνο διατηρεί προσιτό το κόστος επέμβασης, αλλά εξασφαλίζει υψηλή ανθεκτικότητα, προστατεύοντας από μελλοντική προβολή των εσωτερικών οργάνων στο ίδιο σημείο και μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο περίσφιξης.

Πώς δημιουργείται

Oι κήλες γενικά αφορούν την προβολή ενός εσωτερικού μας οργάνου μέσα από το τοίχωμα της κοιλότητας που το περικλείει και το συγκρατεί, γιατί τα τοιχώματά αυτά έχουν χαλαρώσει για διάφορους λόγους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα εξής αίτια:

  • Παχυσαρκία
  • Τραυματισμός στην κοιλιακή χώρα
  • Προηγούμενη επέμβαση
  • Εγκυμοσύνη
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Χρόνιος βήχας
  • Άρση βαρέων αντικειμένων

Οι ονομασίες τους συνήθως εξαρτώνται από το σημείο του σώματος στο οποίο είναι ορατή η προβολή του εσωτερικού οργάνου και έτσι, όπως καταλαβαίνουμε, η βουβωνοκήλη αφορά μία κήλη που εντοπίζεται στη βουβωνική χώρα.

Συνήθως στην βουβωνοκήλη, το όργανο το οποίο κάνει προβολή είναι το έντερο, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς μπορεί να προκαλέσει πόνο, ειλεό, απόφραξη ή ακόμα περίσφιξη του οργάνου με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες.

Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση

Όπως εξηγεί ο γενικός χειρουργός, Δημήτρης Ζησιάδης, τα τελευταία χρόνια, οι κήλες γενικώς και ειδικά η βουβωνοκήλη, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν λαπαροσκοπικά. Κατά τη διαδικασία, ο γενικός χειρουργός τοποθετεί ένα πλέγμα, στο σημείο στο οποίο γίνεται η προβολή του οργάνου, το οποίο θα παίξει τον ρόλο των ιστών και θα συγκρατήσει το όργανο στη φυσιολογική του θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και αποκατάσταση με διπλό πλέγμα PHS, για ακόμα καλύτερη συγκράτηση των ιστών.

Με το πλέγμα η βουβωνοκήλη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και φυσικά το κόστος επέμβασης είναι αρκετά χαμηλότερο σε σύγκριση με μία επέμβαση ανοιχτού τύπου, ενώ απαιτεί πολύ μικρότερη περίοδο ανάρρωσης χωρίς επιπλοκές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού Δημήτρη Ζησιάδη και μάθετε περισσότερα για την βουβωνοκήλη, την αντιμετώπιση με πλέγμα και το κόστος επέμβασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ