Επιστολή επισκέπτριας για το Μαστιχάρι: Γιατί; Μόνο και μόνο λόγω πολιτικής;

5
26000

Καλησπέρα σας,

Ο σύζυγός μου κι εγώ επισκεπτόμαστε το όμορφο και ειδυλλιακό χωριό Μαστιχάρι στο νησί της Κω από το 2009. Δεν ήρθαμε μόνο τα χρόνια του Covid.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο απογοητευτήκαμε όταν ανακαλύψαμε τόσα πολλά φύκια στοιβαγμένο τόσο ψηλά και σε έκταση που η ακτή, που συνήθως περιτριγυρίζεται από τα κύματα που πάνε να συναντήσουν την παραλία, ήταν κρυμμένη!

Τα φύκια ήταν τόσα πολλά και σε ύψος, σαν να κατέβαινες από μια καρέκλα μόνο και μόνο για να μπεις στη θάλασσα!
Ο σύζυγός μου είναι 84 και ήταν αδύνατο για αυτόν να μπει στη θάλασσα και μια αδιανόητη πράξη να προσπαθήσει να ανέβει τόσο ψηλά για να βγει!
Συνήθως μπαίνω στη θάλασσα, αλλά δεν μπορώ να κολυμπήσω, επομένως δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να κατέβω πάνω από τα στοιβαγμένα φύκια στη θάλασσα και, όπως ήξερα, μπορεί να εγκλωβιστείς μέσα σε αυτά κι έτσι ήμουν αβέβαιη για τα πόδια μου.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η θάλασσα ήταν μαύρη με τα φύκια να βγαίνουν περίπου 10-15 πόδια!

Ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί δει τόσο άσχημο θέαμα, όλα τα χρόνια που επισκεπτόμαστε και καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι του χωριού  έχουν εγκαταλειφθεί από τον δήμαρχο και την ομάδα του. Γιατί;
Έχω δει/άκουσα ότι αρκετοί τακτικοί επισκέπτες δεν επιστρέφουν στο Μαστιχάρι αλλά πηγαίνουν στην Κέφαλο.
Οι κάτοικοι του Μαστιχαριου χρειάζονται τη στήριξη των τακτικών επισκεπτών για να επιβιώσουν!

Είδαμε πρόσφατα (τέλη Σεπτεμβρίου) ότι τα φύκια είχαν καθαριστεί και έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη συγκομιδή τους για λίπασμα. Είδα κι εγώ ότι γίνονταν εκλογές!!

Έχουν συμβεί όλα αυτά – καταστρέφοντας τις διακοπές των τακτικών, αποτρέποντας τους επισκέπτες για πρώτη φορά και απογοητεύοντας τους κατοίκους του χωριού- απλώς και μόνο λόγω της πολιτικής;;;

Kind regards

Sue Stanley
UK visitor

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης θα φροντίσει και πάλι για την ομορφία του χωριού και του νησιού ολόκληρου. Μην ανησυχείτε. Ελπίζουμε να σας δούμε του χρόνου και να μας γράψετε τις εντυπώσεις σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ