Μ. Χατζημιχαήλ: Τριπλάσιες οι χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος – Οι ξενοδόχοι ζητούν από το Υπουργείο να κάνει ρυθμίσεις

11
4141

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται ξενοδόχοι της Κω, μικρών κυρίως μονάδων , αντικρίζοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι ήταν ακόμα και τριπλάσιοι σε σχέση με τους  καλοκαιρινούς μήνες ενώ παραμένουν αυξημένοι  ακόμα και τον χειμώνα.
‘’Είναι τραγικό να έρχεται λογαριασμός 6.500-7.000 τους καλοκαιρινούς μήνες και τώρα αυτός να αγγίζει τις 21.000 ευρώ το μήνα ,δηλαδή τρεις φορές πάνω, ενώ και τους χειμερινούς μήνες ξεπερνούν οι χρεώσεις τις 5.000 χωρίς ,μάλιστα  κατανάλωση ‘’δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.
Ο κ Χατζημιχαήλ υποστήριξε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο σε ρυθμίσεις 100 δόσεων γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε ‘’οι συνάδελφοι μου είναι απελπισμένοι και δεν θα τα βγάλουν πέρα οι επιχειρήσεις τους με τα υπέρογκα αυτά ποσά ‘’
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην περιδίνηση των χρεών, ιδιαίτερα μετά τη περίοδο της πανδημίας, το υψηλό ενεργειακό κόστος ,τα αυξημένα λειτουργικά τους έξοδα ακόμα και πρόσθετες κρατήσεις ΕΦΚΑ από το κράτος ,ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων διερωτήθηκε’’ πως να τα βγάλεις πέρα όταν κάνεις αύξηση στα συμβόλαια της τάξης του 5-10% και πληρώνεις ενέργεια 100%!!

Στη Κω το καλοκαίρι η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης Volendam της Ολλανδίας
Οσον αφορά στη συμμετοχή της Κω στη διεθνή έκθεση της Ουτρέχτης ο κ Χατζημιχαήλ  χαρακτήρισε ιδιαίτερα ζεστή και φιλική την υποδοχή που επιφύλαξαν στην Κωακή αντιπροσωπεία οι Ολλανδοί ενώ θεώρησε πολύ καλή την προβολή του νησιού στη πόλη Volendam με τη δέσμευση της Ποδοσφαιρικής ομάδας της Πόλης να επισκεφθεί το καλοκαίρι την Κω για μια σειρά αγώνων με τοπικές ομάδες.
‘’Αποδείχτηκε ‘’υπογράμμισε ο κ Χατζημιχαήλ’’ για άλλη μια φορά ότι πρέπει να συμμετέχουμε στην κορυφαία αυτή τουριστική έκθεση που είναι παραδοσιακά από τις καλύτερες αγορές για τη Κω με τους επαναλαμβανόμενους επί δεκαετίες τουρίστες ‘’
Θεώρησε μάλιστα επιβεβλημένη για τον επόμενο χρόνο ,την αυτοδύναμη παρουσία της πατρίδας του’’ Ιπποκράτη’’ με δικό της περίπτερο γιατί στις αγορές της Ολλανδίας της Γερμανίας και της Αγγλίας όπως είπε ‘’το νησί πρέπει να προβάλλεται δυναμικά όπως  αξίζει και σε αυτό και στους χιλιάδες Ολλανδούς επισκέπτες μας’’

Πηγή: https://www.ertnews.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τέτοια κακία βγαζετε και θα την ξαναψηφίσουν γιατί είστε σκ@τοψυχοι.Ο Μηνάς άλλο είπε, εσύ άλλο κατάλαβες.Και βέβαια θα την ξαναψηφίσουν κορόιδααααα.Για πες μας όμως έχεις καμία άλλη πρόταση;Αν δεν έχεις, σκάσε και….. Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

  1. Μια χαρά είναι οι ξενοδόχοι, μεροκάματα πείνας και φοροδιαφυγή. Μην γκρινιάζουν αυτά τα συμβόλαια συμφώνησαν με αυτά θα πορευθούν

  2. Ψευδαισθήσεις,όλα πάνε ρολόι ,όταν βγεί ο Κασιδιάρης,ο Βελόπουλος ,ο ΣΎΡΙΖΑ θα τα μειώσει.

  3. Πάλι ο Χίος φταίει… Η ο μπαξεβανης…Μιράντα? Εντωμεταξύ…. … Σωστά έτσι??! Άρε σουργελο Μιράντα… Με τον Μητσοτάκη σου…. Να δούμε τι θα κανει όταν αυξηθεί η διαμονή στα 300% λόγω αύξησης του ρεύματος, των αγαθών, των τροφιμων, της εστίασης σε όλη την Ελλάδα…..

  4. Με δικό της περίπτερο η Κως; Αφού όπως είπε ο δήμαρχος ήταν ένας τεράστιος χώρος και τα δώρα παντού,μαζί με τα φυλλάδια …..δεν ήταν έτσι;

  5. Επιχειρηματίας είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης (ή ο συνιδιοκτήτης) της νέας επιχείρησης. Αξιοποιεί τους διαθέσιμους συντελεστές παραγωγής (γη, κεφάλαιο, εργασία) για να παραγάγει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να τα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Από την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών ο επιχειρηματίας αποκομίζει τα κέρδη που χρειάζεται, για να επιβιώσει ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας.
    Πουθενά δεν λέει ότι όταν ακριβαίνει το ρεύμα το πληρώνει ο λαός. Γιατί όταν ο επιχειρηματίας ζητάει ρυθμίσεις 100 δόσεων (δηλαδή να το πληρώσει άτοκα σε 10 χρόνια) τότε κάποιος άλλος πρέπει να επωμισθεί το κόστος.

  6. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ? ΠΟΣΑ ΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ