Τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για μήνα του μέλιτος- 4 στα Δωδεκάνησα

0
2188
Τhe best Greek Islands for Honeymoon
Γραμμένο από τον Γιώργο Μουρατίδη,δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2022 στο stasher-com./blog

Γνωστά για τις όμορφες παραλίες τους, τις απόκρημνες ακτές και τις απαστράπτουσες γαλάζιες θάλασσες, τα ελληνικά νησιά είναι μια τέλεια επιλογή για το μήνα του μέλιτος.

Τα ελληνικά νησιά κερδίζουν δημοτικότητα μεταξύ των νεόνυμφων, χάρη στους πιο χαλαρούς περιορισμούς COVID-19 σε σύγκριση με τους πιο μακρινούς προορισμούς και τα πολυτελή και ρομαντικά θέρετρα υψηλής ποιότητας που προσφέρονται. Με το μέσο ζευγάρι να ξοδεύει 4.500 £ για το μήνα του μέλιτος, είναι σημαντικό να το κάνει σωστά.

Ποια ελληνικά νησιά όμως έχουν τα περισσότερα να προσφέρουν στους νεόνυμφους; Για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την επιλογή της τοποθεσίας με την καλύτερη αγορά έναντι της καλύτερης εμπειρίας μήνα του μέλιτος, οι αναλυτές δεδομένων στο Stasher έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για μήνα του μέλιτος στο ελληνικό νησί

Κρήτη

Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, η Κρήτη είναι το καλύτερο νησί για μήνα του μέλιτος. Βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει στους νεόνυμφους, ανεξάρτητα από το είδος του ταξιδιού που αναζητούν. Διαθέτει πολυσύχναστα λιμάνια, απομονωμένα ορεινά χωριά, βραχώδεις ακτές και μερικούς από τους παλαιότερους αρχαιολογικούς χώρους που μπορείτε να βρείτε στην Ευρώπη. Ωστόσο, είναι λιγότερο τουριστικό και πιο προσιτό από πολλά άλλα ελληνικά νησιά.

Αν ψάχνετε για ζεστές θάλασσες και όμορφες παραλίες, αυτή είναι η ιδανική τοποθεσία για μήνα του μέλιτος, με συνολική βαθμολογία 78/100. Με μέση θερμοκρασία θάλασσας 23,1°C, βαθμολογία 79/100 και μέση βροχόπτωση μόλις 28 χιλιοστά, μέγιστη βαθμολογία 100/100, η ​​Κρήτη είναι το τέλειο νησί για να απολαύσετε τον ήλιο.

Κάρπαθος

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κάρπαθος (77/100), που βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το νησί καλύπτεται από στενούς, αλλά όμορφους, ορεινούς δρόμους που οδηγούν σε απίστευτες χρυσαφένιες αμμουδιές με μέσο όρο κριτικής 4,52/5 αστέρων και βαθμολογία 87/100 στο τραπέζι μας.

Το μέσο πολυτελές ξενοδοχείο βαθμολογείται με 4,64/5 αστέρια, με βαθμολογία 86/100 στον πίνακά μας. Σε συνδυασμό με μέση θερμοκρασία 21,75°C, αυτό το ελάχιστα γνωστό νησί είναι ιδανικό για έναν πιο ήσυχο μήνα του μέλιτος μακριά από τα πλήθη άλλων τουριστών.

Από την Κάρπαθο, τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν μια σύντομη εκδρομή με πλοίο για να ανακαλύψουν τις παρθένες παραλίες του μικροσκοπικού ακατοίκητου νησιού της Σαρίας. Δεν γίνεται πιο ρομαντικό από αυτό.

Μήλος

Η Μήλος κατατάσσεται στο τρίτο καλύτερο ελληνικό νησί για μήνα του μέλιτος. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των Κυκλάδων, η Μήλος βραβεύτηκε πρόσφατα με το «Ελληνικό νησί του καλοκαιριού 2022» από τον ταξιδιώτη του CNN . Με μέγιστο βαθμό 100/100 για ημερήσιες ιαματικές πηγές (ή 4,98/5 αστέρια) και βαθμολογία πολυτελούς ξενοδοχείου 82/100 χάρη στη μέση βαθμολογία 4,61/5, η Μήλος είναι ιδανική για ζευγάρια που θέλουν να περιποιηθούν τον μήνα του μέλιτος.

Στην καρδιά του Αιγαίου, το ηφαιστειογενές νησί έχει θέα στα διάσημα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την παραλία Σαρακίνικο, γνωστή για το σεληνιακό τοπίο με λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς που έρχονται σε επαφή με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Για ζευγάρια που θέλουν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία μακριά από τα πλήθη, τα γραφικά και πολύχρωμα ψαροχώρια του Milo είναι απαραίτητα, προσφέροντας άνετα, ρομαντικά μέρη διαμονής.

Κάλυμνος

Για έναν πιο περιπετειώδη μήνα του μέλιτος, κατευθυνθείτε στο νησί της Κάλυμνου, γνωστό για την αθλητική αναρρίχηση και τις καταδύσεις για θαλάσσια σφουγγάρια – ένας τέλειος προορισμός για ζευγάρια που αναζητούν εξίσου δραστηριότητες και διασκέδαση.

Το νησί μπορεί να μην έχει αυτό που οι περισσότεροι θα θεωρούσαν «Ρομαντικά αξιοθέατα» στο TripAdvisor, ωστόσο, υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και τα σπορ ζευγάρια. Από τα πέντε κορυφαία ελληνικά νησιά για μήνα του μέλιτος, η Κάλυμνος έχει επίσης τα εστιατόρια με την καλύτερη βαθμολογία, με βαθμολογία 84/100 με βάση μια μέση βαθμολογία κριτικών γευμάτων 4,61 αστέρων στα πέντε.

Αστυπάλαια

Ένας άλλος υπέροχος προορισμός για μήνα του μέλιτος για ζευγάρια που αναζητούν ένα πιο ήσυχο ταξίδι είναι η Αστυπάλαια στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Με πληθυσμό μόλις πάνω από 1.000 η Αστυπάλαια είναι ένα από τα λιγότερο πυκνοκατοικημένα νησιά της λίστας μας. Έχει τα ξενοδοχεία με την καλύτερη βαθμολογία στη λίστα μας με βαθμολογία 100/100 με μέση κριτική 4,76/5 αστέρια.

Ρόδος

Με τη μεγαλύτερη κατοικημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης , η Ρόδος είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων. Η θάλασσα είναι γαλήνια 23,9°C κατά μέσο όρο, το θερμότερο από τα νησιά που μελετήθηκαν με βαθμολογία 100/100. Έχουν επίσης μια υπέροχη σκηνή εστιατορίου με βαθμολογία 79/100, ή 4,59/5 αστέρια.

Ίος

Ενώνοντας την Αστυπάλαια και τη Ρόδο, η Ίος κατετάγη επίσης στην κοινή 5η με μέση συνολική βαθμολογία 71/100 στη λίστα μας Γνωστή ως ένα από τα νησιά για πάρτι της Ελλάδας , η Ίος διαθέτει μερικά από τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία, με βαθμολογία 86/100, ή 4,64/5 αστέρια, και παραλίες 87/100.

Τιμητική αναφορά: Σαντορίνη

Αφού διαβάσετε τα κορυφαία 5 μας, υπάρχει πιθανώς μια ερώτηση στο μυαλό σας: τι γίνεται με τη Σαντορίνη; Γνωστό ως νησί που πρέπει να επισκεφτείτε στο μήνα του μέλιτος Η Σαντορίνη ήρθε 10η στη λίστα μας, μαζί με τη Σίφνο και την Κω.

Διαθέτει εστιατόρια με καλή βαθμολογία, με 86/100 ή 4,62/5 αστέρια, και τα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού είχαν καλές βαθμολογίες 4,62/5, ή βαθμολογία 83/100. Το νησί απογοητεύτηκε από την ποιότητα των παραλιών με βαθμολογία μόλις 30/100, ή 4,26/5 αστέρια. Έχουν επίσης αρκετές βροχοπτώσεις σε σύγκριση με άλλα νησιά με μέσο όρο 30mm κατά μέσο όρο, δίνοντάς τους βαθμολογία 30/100 στο τραπέζι μας.

Συμπέρασμα

Συνολικά, κάθε ελληνικό νησί αξίζει να επισκεφτείτε στο μήνα του μέλιτος, από όλη την έρευνά μας σε όλα τα σημεία δεδομένων μας, βρήκαμε ότι μόνο ένα νησί είχε μέση βαθμολογία κάτω από 4 στα 5 αστέρια. στα πολυτελή ξενοδοχεία της Σκόπελου σημείωσε 3,92/5 κατά μέσο όρο.

Λιγότερο γνωστά, πιο ήσυχα νησιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είχαν μερικές από τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες.

Υπάρχει κάτι για όλους στα ελληνικά νησιά και το καθένα έχει τη δική του ομορφιά και γοητεία.

Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις θα προσγειωθούν στην Αθήνα πριν ταξιδέψετε στο ελληνικό νησί των ονείρων σας. Αλλά και ως προορισμός, η Αθήνα αξίζει εξερεύνηση. Είναι βουτηγμένο στη μυθολογία και τη φιλοσοφία και διάσημο για την αρχιτεκτονική του, οπότε γιατί να μην μείνετε μια ή δύο νύχτες εκεί πριν ανακαλύψετε τα νησιά;

Έτσι, είτε ταξιδεύετε σε μικρές είτε μεγάλες αποστάσεις, ελπίζουμε η μελέτη μας να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιλογή σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε να κάνετε μια δωρεάν αναβάθμιση καθ’ οδόν με αυτές τις εμπιστευτικές συμβουλές για να ξεκινήσετε το ταξίδι της ζωής σας.

Μεθοδολογία

Κάθε σημείο δεδομένων αποτελείται από την πιο πρόσφατη έρευνα που είναι διαθέσιμη από αξιόπιστες πηγές. Τα δεδομένα τυποποιήθηκαν χρησιμοποιώντας κανονικοποίηση minmax. Η τιμή κανονικοποίησης minmax πολλαπλασιάζεται επί 10 για να δημιουργηθεί μια βαθμολογία (μεταξύ 0-10). Το 10 είναι πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ το 0 είναι το χειρότερο. Στη συνέχεια, κάθε νησί κατατάσσεται στη συνολική μέση βαθμολογία σε όλα τα σημεία δεδομένων.

Ο Stasher κατέταξε τα νησιά ως προς την ποιότητα των πολυτελών ξενοδοχείων, εστιατορίων, παραλιών, ρομαντικών αξιοθέατων και ημερήσιων σπα. Καθώς και η μέση θερμοκρασία του αέρα, η θερμοκρασία της θάλασσας και η ετήσια βροχόπτωση. Στη συνέχεια, παρείχαμε μια συνολική βαθμολογία των τοποθεσιών, για να δείξουμε ποιο νησί ήταν το καλύτερο σε όλες τις μετρήσεις.

πηγή: https://stasher.com/blog/the-best-greek-islands-for-a-honeymoon/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ