Εστίαση: Πως να αδράξετε τις ευκαιρίες του bleisure

0
1309

Business και leisure μας κάνουν τον ιδανικό συνδυασμό, αυτόν που αναζητούν όλοι εκείνοι, που ταξιδεύουν ακολουθώντας το δρομολόγιο ραφήνα τήνος κι έχουν μαζί τους έναν φορητό υπολογιστή και σύνεργα για εξ αποστάσεως εργασία. Ναι, πρόκειται για τη νέα ταξιδιωτική συνήθεια. Το όνομα αυτής bleisure. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ταξιδιώτης συνδυάζει εργασία και ολιγοήμερες διακοπές με το πέρας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εφαρμογής, όπως το να είναι κανείς διακοπές με την οικογένεια και να δουλεύει παράλληλα εξ αποστάσεως ή στο περιθώριο των τηλεδιασκέψεων και συναντήσεών του να ξεκλέβει χρόνο για μια περιήγηση στα αξιοθέατα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια συνήθεια, που υπήρχε χρόνια πριν, κορυφώθηκε με την έλευση της πανδημίας και την ανάγκη των ανθρώπων να εξισορροπήσετε την εργασία με την προσωπική ζωή. Το όφελος είναι ένα, αλλά ζωτικής σημασίας και για τους εργοδότες και για τους υπαλλήλους: Οι άνθρωποι νιώθουν ευχαριστημένοι. Αυτό σαν συνέπεια έχει την αυξημένη παραγωγικότητα του υπαλλήλου, που βαίνει σε όφελος της εταιρείας για την οποία εργάζεται. Αυτή η νέα συνθήκη ανοίγει νέους ορίζοντες στον χώρο της εστίασης και στις δραστηριοποιούμενες στον τουρισμό επιχειρήσεις. Πάμε να δούμε πώς ο κλάδος μπορεί να βγει κερδισμένος αντισταθμίζοντας τις οικονομικές απώλειες από την πανδημία.

Ραφήνα Πάρος: Μετατρέψτε τους επαγγελματίες επισκέπτες σε πιστούς πελάτες

Το δρομολόγιο ραφήνα πάρος μπορεί να οδηγήσει έναν bleisure ταξιδιώτη στην εμπειρία ακριβώς, που αναζητά. Οι τουριστικές υποδομές του νησιού είναι αδιαμφισβήτητες, ενώ και σε επίπεδο αξιοθέατων η Πάρος διαθέτει συγκινήσεις για να προσφέρει στον ταξιδιώτη.

Συνήθως όσοι πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια τείνουν να επισκέπτονται το ίδιο μέρος και για τη διεκπεραίωση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και για το κομμάτι της διασκέδασης. Έτσι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον κλάδο θα μπορούσε να αναδείξει υπηρεσίες, που προσφέρει για χαλάρωση μετά από αρκετές ώρες εργασίας. Με μια ολιστική προσέγγιση στο bleisure θα μπορούσε να εξασφαλίσει πιστούς πελάτες.

Διοργανώστε μικρές περιηγήσεις στο νησί με προσχεδιασμένα δρομολόγια, ώστε κάθε εργαζόμενος να βρει αυτό που εξυπηρετεί το πρόγραμμά του. Αν μάλιστα τον απαλλάξετε από το να αναζητά τρόπους απασχόλησης, όσων τον συνοδεύουν, πχ οικογένεια ή συνάδελφοι, με επιπλέον παροχές, τότε η απόκτηση πιστού κοινού είναι εξασφαλισμένη.

Ανάμειξη χώρων εργασίας και χαλάρωσης: Το μυστικό της επιτυχίας

Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ώστε να μπορεί κάθε επαγγελματίας- ταξιδιώτης να εργάζεται, να συνδέεται στο διαδίκτυο, να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις. Αν σε παραπλήσιο σημείο προσθέσετε χώρους χαλάρωσης, ώστε να μπορεί να πάρει το διάλειμμά του, να καθαρίσει το μυαλό του ή να αποσυνδεθεί, έχετε διαμορφώσει το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον.

Ραφήνα Μύκονος: Αναδείξτε την τοποθεσία

Εάν κάποιος θέλει με το δρομολόγιο ραφήνα μύκονος να προσελκύσει ταξιδιώτες στο νησί των ανέμων, δεν έχει παρά να προβάλλει την τοποθεσία. Ξεπερνώντας τα κλισέ η Μύκονος μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό και για οικογένειες και για επαγγελματίες. Εξαρτάται απλώς από το τμήμα του νησιού, που θα επισκεφθεί κανείς. Αυτό πρέπει να αναδείξει ένας επαγγελματίας της εστίασης για να πετύχει τον στόχο του.

Πλέον τα επαγγελματικά ταξίδια δεν πραγματοποιούνται για τον πρωταρχικό τους στόχο μόνο, αλλά για να ζήσει κανείς τον τόπο, που επισκέπτεται. Απλώς και μόνο επειδή η εταιρεία πληρώνει τα εισιτήρια, ο ταξιδιώτης είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περισσότερα σε διασκέδαση, σε ξεναγήσεις και στα εστιατόρια. Δεν έχουν όμως τον χρόνο να τα αναζητήσουν όλα αυτά εκ των προτέρων. Εδώ έρχεται ο κρίσιμος ρόλος της εστίασης και των διευκολύνσεων, που μπορούν να παρέχουν. Ενώστε τις δυνάμεις σας με άλλους του κλάδου προσφέροντας ολοήμερες εκδρομές, διασφαλίζοντας μετακίνηση και προτάσεις για γεύματα.

Δημιουργήστε ελκυστικά πακέτα προσφορών

Οι περισσότεροι που ακολουθούν την τάση αυτή είναι millennials και ψηφιακοί νομάδες. Αυτό σημαίνει, ότι ανήκουν σε ένα ηλικιακό group, που έχουν μεν αγοραστική δύναμη, όχι πολλή μεγάλη όμως. Η προσθήκη προσφορών και κουπονιών μπορεί να είναι ιδανική για να τους προσελκύσετε και να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες σας.

Ευελιξία είναι η χρυσή ισορροπία στο πρόγραμμα

Όσοι κάνουν αυστηρά επαγγελματικά ταξίδια, μένουν σε ένα μέρος στο πλαίσιο του πενθήμερου. Αντίθετα οι πιστοί του bleisure, που ακολουθούν το δρομολόγιο ραφήνα άνδρος, επωφελούνται και του Σαββατοκύριακου. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο νησί υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων, που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Αυτό όμως σημαίνει, ότι το πρόγραμμα των κρατήσεων θα σημειώνει συχνά αλλαγές. Για τον λόγο αυτό πρέπει να είστε αρκετά ευέλικτοι παρέχοντας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας εξατομικευμένες υπηρεσίες και προτάσεις. Αυτή είναι η χρυσή ισορροπία, που θα σας δώσει το προτέρημα έναντι του ανταγωνισμού.

Ομαδικά πακέτα και προσφορές +1

Εκείνοι που επιλέγουν τακτικά το bleisure συχνά ταξιδεύουν μαζί με την οικογένεια και τον σύντροφό τους. Για εκείνους τους πελάτες, ίσως και για τις περιπτώσεις που ένα ολόκληρο τμήμα μιας επιχείρησης οργανώνει εκδρομή, συνιστώνται τα ομαδικά πακέτα. Μικροπαροχές όπως η μετακίνηση, φωτογραφίες και βίντεο είναι ευχάριστες προσθήκες. Πολλές επιχειρήσεις θα χαίρονταν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες- αναμνηστικά της ευχάριστης επαγγελματικής εκδρομής τους ακολουθώντας το δρομολόγιο santorini paros. Όσο για εσάς, θα κερδίζατε και backlinks και θετικές αναφορές στα social media.

Μετά από δύο ταραχώδη χρόνια που ο χώρος της εστίασης πέρασε από τις συμπληγάδες της πανδημίας, φαίνεται ότι η νέα τάση έρχεται να ανοίξει έναν νέο ορίζοντα ανάκαμψης. Όπως σε κάθε περίπτωση αρκεί να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ