Γιατί γεμίζουν οι πόλεις με προτομές του Ιπποκράτη; Πώς συνδέεται η πρωτοβουλία αυτή με τον ιαματικό τουρισμό

0
619

Σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο θα τοποθετηθούν 35 προτομές του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, όπου η Ελλάδα διακρίνεται διεθνώς.

Μετά την Κύπρο, τη Λάρισα και το Βελιγράδι σειρά είχε το Βουκουρέστι, όπου η προτομή του πατέρα της ιατρικής κοσμεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Μια σημαντική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτο Ιατρών, στο οποίο συμμετέχουν 18 ιατρικοί σύλλογοι Ελλήνων γιατρών.

«Δημιουργούμε έναν νέο προορισμό του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη για τους γιατρούς προκειμένου να εμπεδωθεί η Ελλάδα ως η πηγή της υγείας και της ευεξίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πάντος, γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ο ιαματικός τουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος της οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, που έρχονται στη χώρα μας για ιατρικές υπηρεσίες όπως θεραπείες γονιμότητας ή για ιαματική ιατρική.

 

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη | ΕΡΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.