Jet2: Νέα επιστολή Heapy, έναρξη 4 ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου για Ελλάδα | Stop των πτήσεων στους πορτοκαλί προορισμούς έως τις 18 Ιουλίου

0
163

Jet2: Νέα επιστολή Heapy, έναρξη 4 ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου για Ελλάδα | Stop των πτήσεων στους πορτοκαλί προορισμούς έως τις 18 Ιουλίου

Με νέα προσωπική επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους και συνεργάτες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στη Βρετανία, χθες βράδυ, ανακοινώνει την μετάθεση για 4 ημέρες της επανέναρξης των πτήσεων για Ελλάδα.

Όπως είχε γράψει αποκλειστικά το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ο κ. Heapy “Με προσωπική επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Steve Heapy, προς Έλληνες συνεργάτες ξενοδόχους, ενημερώνει ότι ο όμιλος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του για Ελλάδα στις 15 Ιουλίου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη, η οποία βεβαίως μένει να επαληθευτεί, καθώς οι συνεχείς αλλαγές, οι απρόοπτες εξελίξεις, η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη Βρετανία και οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την καραντίνα των εμβολιασμένων σε πορτοκαλί προορισμούς ή η επέκταση της πράσινης λίστας με συμπερίληψη ελληνικών προορισμών, αποτελούν προς το παρόν, άγνωστους παράγοντες. Ομοίως και η κατάληξη τω διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το διαβατήριο εμβολιασμού, που δείχνει να είναι σε καλό δρόμο”.

Χθες το βράδυ λοιπόν με νεότερη επιστολή του ο επικεφαλής της Jet2, γνωστοποιεί τα εξής:

“Η αναμενόμενη ανακοίνωση από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ότι σύντομα οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν σε πορτοκαλί χώρες  χωρίς την ανάγκη καραντίνας κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υλοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα, και έτσι έχουμε λάβει την απόφαση να ακυρώσουμε πτήσεις και διακοπές στην Ελλάδα έως τις 18 Ιουλίου 2021, με προγραμματισμένη ημερομηνία επανέναρξης την 19η Ιουλίου 2021. Συνεχίζουμε να πιέζουμε τους εκλεγμένους αξιωματούχους και ελπίζουμε ότι θα δοθεί εγκαίρως μια ουσιαστική ενημέρωση για τις καλοκαιρινές σχολικές διακοπές του Ηνωμένου Βασιλείου στα μέσα Ιουλίου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, τους πολύτιμους συνεργάτες μας, μόλις έχουμε περισσότερα σχετικές πληροφορίες”.

Και κλείνει χαρακτηριστικά ο κ. Heapy την επιστολή προς τους Έλληνες συνεργάτες:

“Although we are disappointed to have to cancel further dates, we welcome the news from Government around the planned changes to travel requirements and hope to be bringing our customers to you very soon.

As always, we thank you for your patience and understanding with this situation, and we will update you as soon as we have further information.

Thanks again for your continuing support, if you have any questions or queries, please do not hesitate to contact the Contracting team or myself”.

Αναστολή

Την αναστολή των πτήσεών τους και των πακέτων διακοπών στους

προορισμούς της “πορτοκαλί” λίστας της βρετανικής κυβέρνησης, έως τις 18 Ιουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα Jet2.com και Jet2holidays.

Οι αδερφές εταιρίες προχώρησαν στην απόφαση αυτή, εν αναμονή των νέων αποφάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, σχετικά με την κατάσταση του φωτεινού σηματοδότη των υπερπόντιων προορισμών, που αναμένονται γύρω στις 15 Ιουλίου.

Ο όμιλος Jet2 χαιρέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα ταξίδια, χωρίς καραντίνα, σε πορτοκαλί προορισμούς, για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως “το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ην. Βασίλειο σημείωσε τεράστια επιτυχία, οπότε ήρθε η ώρα για όλους να απολαύσουμε τα οφέλη αυτού”.

Διαβεβαιώνει, μάλιστα, τους πελάτες του πως, για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμά του, θα γίνεται αυτόματη ακύρωση της κράτησης και θα υπάρχει πλήρης επιστροφή χρημάτων, ενώ οι υπεύθυνοι θα επικοινωνούν μαζί τους για να τους βοηθήσουν να επιλέξουν τη νέα καλοκαιρινή τους απόδραση, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Ο όμιλος ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι, η απόφασή του δεν επηρεάζει τους προορισμούς της “πράσινης” λίστας, στους οποίους άρχισε και πάλι να λειτουργεί από χθες, Πέμπτη, 1 Ιουλίου. Ωστόσο, όσον αφορά την  Τουρκία, η οποία παραμένει στην κόκκινη λίστα, έχουν αναστείλει όλες τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών προς τη χώρα, έως και τις 21 Ιουλίου.

“Φυσικά, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η οποία, επιδιώκει να άρει τους περιορισμούς εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 19 Ιουλίου, ενώ μια ίδια προσέγγιση αναμένουμε και για τα διεθνή ταξίδια”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Και τονίζει με νόημα: “Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο Ημέρα Ελευθερίας, τότε οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε ασφαλείς προορισμούς, στο εξωτερικό”.

πηγή: https://money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ