Eρχονται οι Covid-19 πιστοποιήσεις για καθαριότητα και υγιεινή σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

1
1442

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα κοινοποιηθούν στα γαλλικά υπουργεία τουρισμού, υγείας και εργασίας για την επικύρωση των προτύπων και με τη γαλλική τουριστική ένωση Alliance France Tourisme.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor ξεκίνησε τη συνεργασία της με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς επιθεώρησης & πιστοποίησης για το λανσάρισμα ενός νέου σήματος πιστοποίησης για ξενοδοχεία & εστιατόρια. Το σήμα αυτό θα πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας & της εστίασης συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγιεινής.

Η Accor ελπίζει ότι το σύστημα πιστοποίησης θα καθησυχάσει τους πελάτες και τους υπαλλήλους ότι έχουν τηρηθεί τα κατάλληλα πρότυπα και τα πρωτόκολλα καθαρισμού όταν θα αρθούν οι περιορισμοί σχετικά με τον κορονοιό  και οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν ξανά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα πρότυπα θα ισχύσουν για όλα τα ξενοδοχεία του γκρουπ και θα διατίθεται ένας επιχειρησιακός οδηγός «σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας, επιτρέποντάς τους να εφαρμόζουν αυστηρά τις συστάσεις υγείας και ασφάλειας των αρχών».

Σε δήλωση της, η εταρεία σημειώνει: «Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με γιατρούς και επιδημιολόγους και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και εμπορικούς συλλόγους.»

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα κοινοποιηθούν στα γαλλικά υπουργεία τουρισμού, υγείας και εργασίας για την επικύρωση των προτύπων και με τη γαλλική τουριστική ένωση Alliance France Tourisme. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα υποβάλει «προτάσεις για χαλάρωση των μέτρων απομόνωσης» στις «αρχές στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ευρώπη».

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους πελάτες να ελέγξουν εάν ένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο έχει πιστοποιηθεί σε έναν ειδικό ιστότοπο της Bureau Veritas πριν από την κράτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Accor Europe, Franck Gervais, δήλωσε:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι υπάλληλοι, οι πελάτες και οι συνεργάτες μας πρέπει να είναι βέβαιοι για την ικανότητά μας να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποδοχή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πρωτοπορούμε σε αυτήν την προσπάθεια με το Bureau Veritas και να την επεκτείνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Bureau Veritas (Γαλλία & Αφρική) Jacques Pommeraud είπε: «Αυτός ο νέος τύπος πιστοποίησης / σήμανσης θα βοηθήσει ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης να ξανανοίξουν, υποδεχόμενοι εκ νέου τους πελάτες τους, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Accor, πρώτα στη Γαλλία και στη συνέχεια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η προσέγγιση θα ωφελήσει ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο»

Με πληροφορίες από το travelweekly.co.uk

Photo: accor.com

tourismnews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Πιστοποίηση για καθαριότητα και υγιεινή σε ξενοδοχεία και εστιατόρια». Θα γελάσει κάθε πικραμένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ