Αλλοδαπός ξενοδοχοϋπάλληλος στην Κω κατηγορείται για απόπειρα αποπλάνησης 10χρονης -Δικάζεται στο Mικτό Oρκωτό

3
9298
Για την 11η Μαΐου 2020 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου υπόθεσης με κατηγορούμενο για απόπειρα αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη έναν Πακιστανό, ξενοδοχοϋπάλληλο.
Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ως εξής:
Ο κατηγορούμενος εργαζόταν από τον Μάιο του έτους 2018 σε ξενοδοχείο στην Κέφαλο της Κω, όπως άλλωστε και κατά τις δύο προηγούμενες τουριστικές περιόδους, έχοντας ως αντικείμενο εργασίας την αποκομιδή των άπλυτων λινών που συνέλεγαν οι καμαριέρες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τη μεταφορά και εναπόθεση των καθαρών σε ορισμένους από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου χώρους, χωρίς να έχει πρόσβαση στα δωμάτια.
Η εργασία του δε, επεκτεινόταν σε όλα τα κτήρια του εν λόγω ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε κάθε όροφο των οποίων υπάρχει ένας χώρος, όπου οι καμαριέρες ταξινομούν τα λινά τους.
Στη συγκεκριμένη θέση απασχολούνταν συνολικά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι δούλευαν έκαστος πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενδεδυμένοι κατά την ώρα της εργασίας τους με ένα μαύρο παντελόνι και μία λευκή κοντομάνικη μπλούζα.
Η ανήλικη δεκάχρονη τουρίστρια βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά της από τις 2 Ιουλίου 2018, διαμένοντας στο ξενοδοχείο, όπου παραθέριζαν και το προηγούμενο καλοκαίρι.
Στις 18 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 15.00 αφού συνέφαγε με τους γονείς της στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, κείμενο στον πρώτο όροφο του κτηρίου, θέλησε να ανέλθει μόνη της με τον ανελκυστήρα από τον πρώτο όροφο στον τρίτο όροφο και κατόπιν να συναντήσει τους γονείς της στο ισόγειο, όπου βρίσκονταν οι πισίνες του ξενοδοχείου.
Όταν ο ανελκυστήρας έφτασε στον τρίτο όροφο εισήλθε εντός αυτού ο κατηγορούμενος, αφήνοντας έξω από τον ανελκυστήρα το μεταλλικό καλάθι με τα άπλυτα λινά που μετέφερε εκείνη τη στιγμή.
Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στην ανήλικη, η οποία είχε ήδη πατήσει το κομβίο του ισογείου, της είπε στα αγγλικά ότι είναι όμορφη και τη ρώτησε από πού είναι, και ακολούθως της χάιδεψε το μάγουλο, με το άλλο του χέρι της τσίμπησε το άλλο μάγουλο και κατόπιν την τράβηξε προς το πρόσωπό του για να τη φιλήσει, με σκοπό να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του.
Ωστόσο, η ανήλικη κατόρθωσε να τον απωθήσει και να πατήσει αμέσως το κομβίο για τον δεύτερο όροφο, όπου ο ανελκυστήρας σταμάτησε και αυτή εξήλθε τρέχοντας για να συναντήσει τους γονείς της.
Κατόπιν αναφοράς στον πατέρα της του ως άνω συμβάντος, αυτός ζήτησε να ειδοποιήσουν το διευθυντή του ξενοδοχείου, καθόσον τον γνώριζε από την περσινή τουριστική περίοδο, στον οποίο μετέφερε όσα του είπε η ανήλικη κόρη του, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι ο δράστης ήταν ο υπάλληλος που μεταφέρει τα άπλυτα λινά σε τσάντες.
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου από την αναφορά του πατέρα, σε συνδυασμό με την περιγραφή της ιδίας της ανήλικης ενώπιόν του, η οποία του ανέφερε ότι πρόκειται για έναν σκουρόχρωμο άντρα, ο οποίος φορούσε μία λευκή μπλούζα και ένα μαύρο παντελόνι, ήταν πλέον πεπεισμένος ότι η περιγραφή αφορούσε στον κατηγορούμενο, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι εκ των δύο άλλων υπαλλήλων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας, ο ένας είχε ήδη αποχωρήσει, διότι είχε διακεκομμένο ωράριο, και ο άλλος ήταν σε υπηρεσία δωματίου.
Σημειωτέον δε, ότι προτού ο διευθυντής του ξενοδοχείου τηλεφωνικώς ζητήσει να ειδοποιηθεί ο κατηγορούμενος για να προσέλθει ενώπιον του σε υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, όπου παρευρίσκονταν η ανήλικη, οι γονείς, ο παππούς και η γιαγιά της, υπέδειξαν στην ανήλικη και ένα ακόμη άτομο, βοηθό καμαριέρας, ομοίως πακιστανικής καταγωγής, όπως ο κατηγορούμενος, ο οποίος όμως φορούσε γκρι κοντομάνικη μπλούζα.
Η ανήλικη κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης, οπότε πλέον ο διευθυντής τηλεφωνικώς ζήτησε από την προϊσταμένη ορόφων στην οποία υπαγόταν ο κατηγορούμενος, να τον ειδοποιήσει να προσέλθει ενώπιόν του, χωρίς να του αναφέρει το λόγο.
Παράλληλα δε, ενημέρωσε την ασφάλεια του ξενοδοχείου να μην του επιτρέψουν να φύγει. Όταν ο κατηγορούμενος προσήλθε ενώπιον του διευθυντή του ξενοδοχείου, της ανήλικης, των γονέων, του παππού και της γιαγιάς της, η ανήλικη ανεπιφύλακτα τον αναγνώρισε ως τον δράστη, ακολούθως δε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου ειδοποίησε την ασφάλεια του ξενοδοχείου για να τον κρατήσουν για λίγο στην είσοδο και το οικείο αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου προσήλθαν εντός είκοσι λεπτών περίπου και τον συνέλαβαν πάραυτα.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και κατά την κυρία ανάκριση, αρνήθηκε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται. Ειδικότερα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε πριν από την καταγγελία είχε ξαναδεί την ανήλικη στο ξενοδοχείο, ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε άλλο κτήριο και ότι δεν μιλάει ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά.
Πραγματογνώμονας ψυχολόγος, η οποία, παρευρέθηκε και στην κατάθεσή της ανήλικης ενώπιον του κ. Ανακριτή Κω, εκτιμώντας την αντιληπτική ικανότητα και την παρούσα ψυχική κατάσταση της ανήλικης παθούσας, οδηγήθηκε σε θετικά συμπεράσματα όσον αφορά στη συγκρότηση της σκέψης και την ωριμότητά της, αντιστοιχούσας στην ηλικία της.
Τέλος, η ως άνω πραγματογνώμονας, πριν από την κατάθεση της ανήλικης διενήργησε ψυχολογική συνέντευξη με αυτήν, κατά την οποία η ανήλικη εξέφρασε αγωνία για ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον κατηγορούμενο, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η ως άνω συμπεριφορά του κατηγορουμένου, αναγόμενη στη γενετήσια σφαίρα, έθιξε βαρύτατα το έννομο αγαθό της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά τους Αλβανούς κα…νε και οι Πακιστανοί!!.. χόρτασαν ψωμί και ορίστε το ευχαριστώ !!.. να φοράμε όλοι τσίγκινα σωβρακάκια μπάς και την γλυτώσουμε !!.. αχ Ελλάδα μου πως σε κατάντησαν οι ψευτοπροοδευτικοί και ψευτοανθρωπιστές ..

  2. Έτσι είναι όταν περνεις αλλοδαπούς για δουλειά με τα μισά λεφτά και τα μισά ένσημα..
    Και όταν πάει το ΙΚΑ σε αυτές τις μονάδες οι Πακιστανοί εξαφανίζονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ