Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο Χ. Θεοχάρης|Εντός ημερών θα νομοθετηθεί|VIDEO

0
270

Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ανακοινώνοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφισθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν από το Πάσχα.

«Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, πχ για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Σχολιάζοντας την τουριστική χρονιά τόνισε ότι «…Γενικά θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι προφανές. Μπορεί εμείς να «ανοίξουμε», αλλά οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέχρι τότε»;

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου airbnb, ο κ. Θεοχάρης είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι επιτρέπεται η λειτουργία τους, γιατί δεν σημειώνεται συνωστισμός, άνω των 10 ατόμων.

Ο υπουργός είπε ότι ο Τουρισμός στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για να κινηθεί η αγορά και να πέσει ζεστό χρήμα, ενώ αναφέρθηκε στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού, περιγράφοντας παράλληλα την γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα την εποχή του covid-19.

Για τα αεροδρόμια ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιο γρήγορο τεστ, το οποίο θα γίνεται στα αεροδρόμια αναχώρησης, πριν ο πελάτης επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

ΙATA: Αναβάλλεται η 76η Ετήσια Γενική Συνέλευση της και το Συνέδριο Εναέριων Μεταφορών

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ενημερώνει, ότι αναβάλλονται η 76η Ετήσια Γενική Συνέλευσή της και το Διεθνές Συνέδριο Εναέριων Μεταφορών, τα οποία είχαν προγραμματιστεί αρχικά μεταξύ 22 και 23 Ιουνίου στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της IATA, η 76η Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Διεθνές Συνέδριο Αερομεταφοράς θα πραγματοποιηθούν, όταν υπάρχει ασφάλεια και το επιτρέπουν οι περιστάσεις. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης αναμένεται να είναι προς τα τέλη του 3ου 3μήνου ή τις αρχές του 4ου 3μήνου του 2020. Για τη νέα ημερομηνία θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και CEO της IATA, αναφέρει:

«Τα μέλη μας βρίσκονται αντιμέτωπα με την πιο βαθιά κρίση, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος μας. Οι περισσότερες αεροπορικές μάχονται για την επιβίωσή τους, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και απαγορεύσεις λόγω του Κορωνοϊού τις έχουν αναγκάσει να καθηλώσουν τους στόλους τους.

Όσον αφορά τις πτήσεις cargo, οι αεροπορικές κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις διεθνείς γραμμές ανεφοδιασμού μέσω της μεταφοράς σημαντικών φορτίων, όπως οι ιατρικές προμήθειες.

Θα επανέλθουμε όλοι μαζί ως κλάδος μόλις αποκατασταθεί η ελευθερία των ταξιδιών και των μετακινήσεων, και θα επικεντρώσουμε στον ιδιαίτερο ρόλο των αερομεταφορών ως προς την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη».

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ένεση ρευστότητας 600 εκατ. £ στην EasyJet, από την αγγλική κυβέρνηση

easyjet

Μετά τις τραγικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον να αποτρέψει χρεωκοπίες μεγάλων βρετανικών εταιριών, με κορυφαία αυτή την Thomas Cook, πριν από λίγο ανακοινώθηκε η παροχή στην EasyJet πίστωσης 600 εκατομμυρίων στερλινών μέσω του κυβερνητικού προγράμματος εταιρικής χρηματοπιστωτικής διευκόλυνσης Covid (CCFF), που επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την ρευστότητα των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Με την ανακοίνωση της διευκόλυνσης αυτής , η EasyJet επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει ζητήσει να αξιοποιήσει πλήρως μια ακόμη αναχρηματοδότηση πίστωσης, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με εγγύηση τα αεροσκάφη της.

Όλα αυτά τα πρόσθετα κεφάλαια, μαζί με τα διαθέσιμα που έχει, θα δώσουν στον αερομεταφορέα πρόσβαση σε αποθέματα μετρητών, ύψους 2,3 δισ. Λιρών στις 9 Απριλίου.

Το CCFF είναι ένας ταμείο παροχής δανειοδοτικής διευκόλυνσης για μεγάλες επιχειρήσεις που διατίθεται από το Treasury και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία τους πιλότους της, αφού είχε ήδη συμφωνήσει με τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών και τους εκπαιδευτές.

easyΟ κ. Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: «Είμαστε απολύτως επικεντρωμένοι στην διασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της αεροπορικής εταιρείας, μειώνοντας το κόστος και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η EasyJet θα είναι σε θέση να επαναλάβει τις πτήσεις, αμέσως μόλις τελειώσει η πανδημία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συμφωνία, τόσο με την Unite, όσο και με τη Balpa, σχετικά με τις εργασιακές ρυθμίσεις για τους χειριστές και τα πληρώματα της EasyJet με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο». Και πρόσθεσε: «Η σημερινή μας προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, για αυτό και έχουμε δανειστεί από το CCFF. Το CCFF παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε κεφάλαια με τα εμπορικά επιτόκια που ήταν διαθέσιμα πριν από την κρίση του κοροναϊού και κάθε βρετανική εταιρεία που είχε βαθμολογία επενδυτικού βαθμού πριν από την κρίση μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη χρηματοδότηση αυτή».

– Πηγή:  money-tourism.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ