Κατερίνα Χατζηθωμα- Κυπραίου: «Δεν κρύβομαι πίσω από το πρόβλημα, υπάρχουν αστοχίες και τις αναγνωρίζουμε»

0
23
Με καλύτερο συντονισμό, σωστότερο προγραμματισμό και με τη βοήθεια όλων μας, η εικόνα του νησιού θα βελτιώνεται καθημερινά
Στο ράδιο Κως μίλησε η Κατερίνα Χατζηθωμά – Κυπραίου Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη της Κω με τα απορρίμματα σε συγκεκριμένα σημεία.
Η κα. Χατζηθωμά δήλωσε  χαρακτηριστικά  πως δεν κρύβεται  πίσω από το πρόβλημα ότι υπάρχουν αστοχίες οι οποίες έχουν εντοπιστεί και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ν ’αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, ειδικά αυτή την περίοδο όπου ο όγκος στις τουριστικές περιοχές έχει πολλαπλασιαστεί.
Κ.Χ.«Σίγουρα υπήρξε κάποιο πρόβλημα και το αναγνωρίζουμε. Δεν φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς λόγο. Υπήρξαν αστοχίες, τις οποίες εντοπίζουμε και διορθώνουμε βήμα-βήμα, γιατί όπως καταλαβαίνετε, μια τέτοια κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά σε μία μέρα. Αυτό είναι το φυσικό και το επόμενο.
Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τα ανακυκλώσιμα υλικά που καταλήγουν στους πράσινους κάδους αντί για τους μπλε. Αυτό υπερφορτώνει το σύστημα, την ώρα που όλα τα καταστήματα λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Θέλω να τονίσω ότι η υπηρεσία μας αλλά και ο ανάδοχος κάνουν καθημερινά μια τεράστια προσπάθεια. Τα απορριμματοφόρα είναι συνεχώς στον δρόμο και αυτό το βλέπουν όλοι οι πολίτες, δεν το βλέπω μόνο εγώ. Αν κάποιες μέρες σε μια περιοχή η εικόνα δεν ήταν καλή, αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορήσαμε. Υπήρξε ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε.
Στόχος μας είναι να μειώνονται συνεχώς αυτά τα φαινόμενα. Με καλύτερο συντονισμό, σωστότερο προγραμματισμό και με τη βοήθεια όλων μας, η εικόνα του νησιού θα βελτιώνεται καθημερινά.
Προχωράμε στην εκ νέου εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής με ραντεβού, το οποίο είναι ήδη προγραμματισμένο για τις αμέσες επόμενες ημέρες. Η αρμόδια υπηρεσία έχει εκδώσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα και, σε στενή συνεργασία με τον ανάδοχο, ξεκινά άμεσα η υλοποίησή του.
Με την παρέμβαση αυτή, εκτιμούμε ότι θα επιλυθεί οριστικά το διαχειριστικό ζήτημα που παρουσιάστηκε στο κέντρο.
Το σημαντικότερο πρόβλημα των τελευταίων πέντε έως επτά ημερών εντοπίστηκε στην περιοχή του Ψαλιδίου. Στο σημείο αυτό η αποκομιδή έχει ήδη εντατικοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι, όπως διαπίστωσα και ο ίδιος κατά την αυτοψία μου στην περιοχή, η δυσλειτουργία οφείλεται κυρίως στη λειτουργία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στον αυξημένο όγκο απορριμμάτων που παράγουν αυτές οι μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων υλικών —και όχι αστικών αποβλήτων— απορρίπτεται μαζικά στους κοινούς κάδους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρόγραμμα του αναδόχου να επιβαρύνεται με τη συλλογή ανακύκλωσης από κάδους συμμίκτων, αυξάνοντας τεχνητά και απότομα το συνολικό φορτίο των απορριμμάτων.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι βιώσιμη και δυσχεραίνει σημαντικά το έργο μας. Για τον λόγο αυτό, προχωράμε σε άμεση συνεργασία και κοινές ενέργειες με την Ένωση Ξενοδόχων. Στόχος μας είναι η ριζική αντιμετώπιση αυτού του καθημερινού φαινομένου, διασφαλίζοντας τη σωστή διαλογή στην πηγή και την ομαλή λειτουργία της καθαριότητας στην περιοχή».

Πηγη: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ