Αγιασμός για το νεοϊδρυθέν 8ο Δημοτικό σχολείο, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης Κω

1
6178


Πρόσβαση στην εκπαίδευση για 15 μαθητές στο 8ο δημοτικό στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης Κω
Με τον Αγιασμό, ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου στις Φυλακές Κω. Στον Αγιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, παρουσία των αντιδημάρχων , παιδείας κ.Κατερίνας Χατζηθωμά, κοινωνικής πολιτικής κ.Σταματία Κανταρζή και Καθαριότητας κ.Σταμάτη Καμπουράκη.
Διευθυντής του 8ου δημοτικού σχολείου είναι ο Χρήστος Δεληγιάννης και δασκάλα η Σταματίνα Περάκη, οι οποίοι επισήμαναν πως πρόκειται για ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, πρώτα δημοτικό και αν πάει καλά θα ακολουθήσουν και υψηλότερες βαθμίδες, προγράμματα κατάρτισης και άλλες δραστηριότητες , ενώ θα προηγηθεί διαδικασία ένταξης για αλλοδαπούς που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα και το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, ανάλογα με το μαθησιακό υπόβαθρο των 15 μαθητών, που έχουν εγγραφεί.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αντιδήμαρχοι, κ.Χατζηθωμά και κ. Κανταρζή, συζήτησαν με τον διευθυντή του Σωφρονιστικού καταστήματος κ.Δέμο για να στηρίξουν από πλευράς δήμου τη νέα σχολική δομή, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους.
Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος μαζί με τους αντιδημάρχους συζήτησαν ευρέως για την νέα σχολική δομή που αποτελεί προστιθέμενη αξία για το νησί μας.

πηγη: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ