Κ. Καΐσερλης: Επιτέλους κάτι κινείται απέναντι στις ψευδαισθήσεις

7
4606

Επιτέλους κάτι κινείται απέναντι στις ψευδαισθήσεις  

Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια όπου ένα περιφερειακό τοπικό κομματικό όργανο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει και διεκδικεί από τα κεντρικά όργανα του κόμματος την διαμόρφωση θέσεων για τις αλλαγές στο κατεστημένο για χρόνια πολιτικό σύστημα μέσω των αλλαγών στα συστήματα διακυβέρνησης!

Είναι η πρώτη φορά που μια τοπική κομματική οργάνωση λέει την αλήθεια εκφράζοντας δημόσια αυτό που σχεδόν όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πως το πολιτικό σύστημα είναι παρωχημένο και έχει σαπίσει ως πρώτη αιτία των προβλημάτων!

Είναι η πρώτη φορά που μια τοπική κομματική οργάνωση απελευθερωμένη βάζει στόχο να διευρύνει την βάση της και να απελευθερώσει δυνάμεις τις περιφέρειας που μέχρι σήμερα είναι καθηλωμένες στην κεντρική γραφειοκρατία. Και  προτείνει θαρραλέα την αποκέντρωση των συστημάτων διακυβέρνησης, από πάνω μέχρι κάτω, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες! Να αναλάβουν ευθύνες οι πολίτες!

Σήμερα ως ένας απλός πολίτης που έζησε όλες τις διακυμάνσεις της πολιτικής από το 1963 μέχρι σήμερα. Που είδε τον λαό να πάλλεται για ισότητα ελευθερία και δημοκρατία και τον ίδιο λαό να υποτάσσεται στο ψέμα και στην υποκρισία. Που είδε πολιτικούς να αντιστέκονται και την άλλη στιγμή να παραδίδονται! Που είδε τις κοινωνίες να ανταγωνίζονται απελευθερωμένες και δημιουργικές  και να είναι οι τροφοδότες των πολιτικών διεργασιών της χώρας και σήμερα να είναι στείρες!

Σας λέω συμφωνώντας μαζί τους. ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αυτός ο λαός να σηκώσει και πάλι το πνεύμα του και το ανάστημα του, να μιλήσει με ειλικρίνεια  ανατρέποντας τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες μας ποτίζουν η σημερινή άκρα δεξιά αλλά και το συστημικό πολιτικό σύστημα, εάν πρώτα αυτός ο λαός δεν αποκτήσει ρόλο και ευθύνη στην επίλυση των σημερινών του αναγκών, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη!

Αυτή είναι η προϋπόθεση για να περάσει η κοινωνία μας στο επόμενο αναγκαίο για την επιβίωση μας στάδιο, της αδελφοσύνης, της ισότητας, της πραγματικής δημοκρατίας, της δημιουργικής δύναμης. Να αντισταθεί στην βαρβαρότητα του μίσους και του τυφλού υπολογισμού και του αχαλίνωτου κέρδους! Να διαλέξει αυτός τις λύσεις για την εκπαίδευση, την υγεία και την ίδια τη ζωή του.

Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρομαι όμως για τον φίλο μου Δημήτρη Χασαπλαδάκη, τον παλιό συνάδελφο Γιώργο Κασσάρα και τους συναδέλφους τους γιατί για πρώτη φορά ως τοπική κομματική οργάνωση είπαν την αλήθεια! Δεν ασχολούνται απλά με την διαχείριση της καθημερινότητας ως δήθεν ειδήμονες επίλυσης των προβλημάτων αντιγράφοντας το κέντρο και τα κανάλια.

Και θα ήμουνα ευτυχής εάν και η πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κ. Ψύρη και  οι  γραμματείς της τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, οι αγαπητοί Μιχάλης Χατζηγιακουμής και Γιώργος Θεοφιλίδης,  έχοντας παρόμοια ευθύνη, δραστηριοποιηθούν κατά τον ίδιο τρόπο!

Οι προτάσεις των 17 μελών της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  για πρώτη φορά δεν αφορούν τους ίδιους! Αφορούν όλους μας, αφορά τα στελέχη του Δήμου μας και τους φορείς του! Οι προοδευτικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας  θα πρέπει να συστρατευτούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας από τα κόμματα τους την αφύπνιση και ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας μας! Είναι η αναγκαία βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο αγώνας ολόκληρου του δημοκρατικού λαού για την αλήθεια, την ισότητα και την δικαιοσύνη ως βάσεις και προϋποθέσεις της επίλυσης των τοπικών προβλημάτων μας.

Φιλικά Κώστας Καϊσερλης π. Υφυπουργός Εσωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικα εσυ με ποιος είσαι γιατί στης εκλογές έξω από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ήσουν μας δουλεύεις ???

  2. Ο μέγας κ….τουμπας από τριάντα χρόνια δήμαρχος Κω με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής και υφυπουργός με το ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια κατάντησες κολαουζος του ΣΥΡΙΖΑ.
    γιατί Κώστα;;

  3. και των λοιπών Πολυεθνικών.
    Μακάρι βεβαίως να τα γκρεμίσουν,ειδάλλως θα είναι απ εκείνα τα Θέρετρα του ντουνιά που εισρέει χρήμα,αλλά οι κάτοικοι δυστυχούν.
    αμφιβάλω πολύ για το αποτέλεσμα εξαιτίας των τεράστιων ανισοτήτων που υπάρχουν,των συμφερόντων που είναι πανίσχυρα και δικτυωμένα .

  4. Αγαπητέ φίλε Το 1965 εντάχθηκα στην ΕΔΗΝ της Ένωσης Κέντρου. Στην δικτατορία η επωδός των προκηρύξεων μου ήταν «Ζήτω ο Άνδρέας Ζήτω η Αντίσταση ΑΛΦΑ» Το 1974 ήμουν ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κω και Γραμματέας της κλαδικής Φαρμακοποιών Ελλάδας. Το 1975 διαγράφηκα από το ΠΑΣΟΚ γιατί ζήτησα να λειτουργήσει η τέταρτη αρχή του ΠΑΣΟΚ «οι δημοκρατικές διαδικασίες» Το 1976 μπήκα στην Σοσιαλιστική Πορεία μέχρι και το 1989. Το 1990 γράφτηκα στο ΠΑΣΟΚ γιατί οι συνεργάτες μου στον Δήμο χαρακτηρίζονταν συλλήβδην τότε απατεώνες. Δεν ψηφίζω το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα που συνεργάστηκε με τον αποστάτη Μητσοτάκη. Ποτέ δεν γράφτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το σκέφτομαι εάν το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν συνέλθει. Φιλιά Κώστας παρόλο που δεν μου πάει.

  5. και ο πιο ασχετος καταλαβε οτι εσυ εγραψες το κειμενο. Γιατι δεν αναλαμβανεις γραμματεας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα βαζεις μπροστινο?

  6. ΚΥΡΙΕ ΚΑΙΣΕΡΛΗ Η Γενιά του Πολυτεχνείου, η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.Η γενιά, που τα έφαγε όλα και χρεωκόπησε το κράτος.Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια πούλησε τα παιδιά της στο ΔΝΤ.Η γενιά που ακύρωσε τον κόπο και τη θυσία της γενιάς του πολέμου.Η γενιά που με το καλημέρα, έγινε η αιτία να χαθεί η Κύπρος. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.https://terrapapers.com/polytechnio-i-pio-achristi-genia-ellinon/

  7. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ