Βάσω Πη: Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα

15
8773

Βάσω Πη:   ΄΄ Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία.  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.’’

Το επίπεδο της αστικής συγκοινωνίας στα τάρταρα!

Η  πραγματικότητα, μετά από 5 χρόνια διοίκησης της δημοτικής αρχής Νικηταρά, είναι τραγική!

Η δημοτική αστική συγκοινωνία, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Κω,  που εξυπηρετεί κατοίκους και  επισκέπτες του νησιού, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν!

Η μόνιμη δικαιολογία, για την κατάργηση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ από το κράτος, δεν μπορεί να καλύψει τις αστοχίες και την κακοδιοίκηση της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια!

Η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ  που παρέλαβαν το 2019, ήταν μια υγιής και κερδοφόρα   επιχείρηση, με ταμείο 1.500.000 ευρώ, χωρίς καμία επιχορήγηση από το Δήμο, με στόλο που είχε αρχίσει να ανανεώνεται με καινούργια   λεωφορεία, με 70 περίπου 8άμηνες προσλήψεις κάθε χρόνο, που κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της.

Ένα μόλις χρόνο από την εκλογή του κυρίου Νικηταρά,                                   η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,  άρχισε να επιχορηγείται από τον δήμο, για να καλύψει ακόμα και την  μισθοδοσία των εργαζόμενων!

Στις  ερωτήσεις μας σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το μέλλον της αστικής συγκοινωνίας, αντί για απαντήσεις, ακούμε αόριστες και ασαφείς δικαιολογίες .

Είναι δεδομένο πως επεξεργάζονται σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, η οποία ως <<πολύφερνη νύφη>>…… μετράει μνηστήρες…………

Γνωρίζουμε πολύ καλά, τις προθέσεις τους αν και τις διαψεύδουν δημόσια,  όχι όμως σε συνεδριάσεις οργάνων που ΔΕΝ  καλύπτονται τηλεοπτικά, που  εν τη ρύμη του λόγου τους  λένε αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει!

Η αστική συγκοινωνία, επί της δημαρχίας του Γιώργου Κυρίτση, τόλμησε και έκανε τα πρώτα βήματα για την επέκταση της σε όλο τον δήμο!                                                                                                                         Ακόμα και σήμερα , η τότε ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και ο καθολικός διάδοχος της, βρίσκονται κατηγορούμενοι  στα δικαστήρια, θέμα για το οποίο η δημοτική αρχή, τηρεί σιγή ιχθύος!!!                                                                                                       (Για το θέμα θα επανέλθουμε σύντομα).

Σήμερα, η αστική συγκοινωνία στην Κω είναι υπό διάλυση. Φτάνει να δει κανείς τις ουρές των ανθρώπων που περιμένουν ( ματαίως) στις αφετηρίες αλλά και στις κρυμμένες από σκουπίδια στάσεις, μήπως περάσει λεωφορείο!

Πως θα βγουν οι τουρίστες έξω από τα ξενοδοχεία όταν δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για να μετακινηθούν;

Μάιο έβγαλαν προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, 2μηνης διάρκειας, ενώ μιλάνε για συνεργασία με ιδιώτη,  από τον οποίο θα …..<<ενοικιάζουν εργαζόμενους>>    κατά την δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου!!!

Εικόνες διάλυσης, παρακμής και ντροπής!

Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία, αυτή είναι η ωμή αλήθεια!!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΟΝΟ Η ΒΑΣΩ ΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΡΑ ΑΥΤΗ!!!!!!! Η ΚΟΥΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΚΟΥΝΑΓΕ.ΞΕΧΑΣΕ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΛΕΣ,ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ.

  2. Κυρία Πη, στα χωριά ούτε και μ’εσας είχαμε αστική συγκοινωνία ,αλλά όμως είχατε και έχουν λεωφορεία για νά πηγαίνουν στα θερμά για μπάνιο οι κάτοικοι της πόλης ενώ οι λιγοστοί τουρίστες που μας επισκέπτονται στην Κεφαλο περπατάνε για νά ανέβουν στο χωριό γιατί δεν υπάρχει ούτε ταξί

    • Κανεις κακο στο χωριο σου.λεγοντας αυτες τις αερολογιες.Σε ειχα για ποιο εξυπνο.Τουλαχιστον μην μιλας για το καλο του χωριου σου,γιατι οι υπολοιποι του χωριου δεν σου φταίνε.

  3. υποψηφιος εφερε τον αχρηστο νικηταρα.το νησι θελει νεους για ξεβρωμισει ο τοπος απο τους αχρηστουσ.

  4. Μπράβο στους σχολιαστές που τα βρίσκουν όλα τέλεια και κρινουν την κ Πη.Στον κύριο Ζερβό,αγαπητέ δεν είναι όλοι το ίδιο ούτε κανένας τέλειος.Πάντα στις εκλογές κάνουμε σύγκριση .

  5. και βγες μπροστά . Κάνε αντιπολίτευση σοβαρή. Εδώ πέρα κάνουν φτερά εκατομμύρια και εσύ αντι να τους στριμώξεις κάθεσαι και το πας με το σεις και με το σας. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ.

  6. Κύριε ανώνυμε, δεν κατάλαβα πού κάνω κακό στο χωριό μου και βλάπτω τους συγχωριανούς μου,αν μπορείτε εσείς κάντε μου μια ανάλυση, γιατί εγώ δεν στροφαρω και δεν γράφω αερολογιες,αν θέλεις επειδή γράφω επώνυμα ξέρεις ποιος είμαι και πού θά με βρεις,έλα νά δεις τα χάλια μας και όσο για το έξυπνος πού αναφερεσε, ότι είναι ο κάθε ένας είναι για τόν εαυτό του και δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για νά δεις τα Χάλια τής Κεφάλου, εκτός εάν δεν βλέπεις ή αν είσαι Κηφινας.

    • ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ Δ.ΖΕΡΒΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ,ΕΣΥ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.ΑΛΑ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΕ,ΔΗΘΕΝ.ΕΧΟΥΝ ΟΥΜΠΑΛΑ,ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.???

  7. Κυρία Πη,ποιοι πηραν το γραφείο στη μαρινα; ποια ηταν η πολιτική θέση σας. Τα μέλη της παράταξης.σας.ψηφισαν για μίσθωση ακινήτου με αποκλειστική χρήση Ραδιοταξι. Φοβερο; Εκεί τι έγινε; ομερτα λόγω προσλήψεων παιδιών της παραταξης;

    • Εδώ και 5 χρόνια έχουμε δήμαρχο τον Νικηταρά.Το έχεις πάρει χαμπάρι ;Μετά από αυτά τα χάλια σε όλο το νησί εσυ κανείς αυτό το σχόλιο;Τελικά καλά λένε μερικοί ότι,ζουν …ανάμεσα μας.

  8. Τι κρίμα,την επόμενη τετραετία να δώσεις υποψηφιότητα για δήμαρχος,για να μας το υπενθυμίσεις πάλι ότι δεν έχει καθόλου συγκοινωνίες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ