Daily Express: Κως, το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης για τον Μάϊο | Στο «Νewsroom» ο Δήμαρχος Κω

9
7338

Δηλώσεις στην εκπομπή «Νewsroom» έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κω με αφορμή το δημοσίευμα της Daily Express για το νησί μας που αποτελεί το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης για τον Μαΐου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στην κίνηση που έχει ξεκινήσει ήδη απ’ την άφιξη των τουριστών ενώ τόνισε παράλληλα ότι η Κως ότι είναι ένα ιδιαίτερος προορισμός, είναι μια πύλη εισόδου σε ότι αφορά την Σένγκεν.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Daily Express: Ένα ελληνικό νησί το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης τον Μάιο

Πρόκειται για έναν από τους πλέον αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς χιλιάδων τουριστών και έναν από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Βρετανών

Ένα από τα νησιά της Ελλάδας κατέκτησε τον τίτλο του «πιο ηλιόλουστου μέρους στην Ευρώπη τον Μάιο», σύμφωνα με την Daily Express, έχοντας μέση θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για την Κω, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, που αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς χιλιάδων τουριστών και έναν από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Βρετανών.

Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη

Η Κως είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, και θα τολμούσαμε να πούμε πως μοιάζει με ένα.. υπαίθριο μουσείο. Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και κτίρια που παραπέμπουν στην ιταλοκρατία είναι αρκετά από αυτά που προσελκύουν τους τουρίστες.

Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει διαμορφωθεί από πολλούς ξένους πολιτισμούς ανά τους αιώνες, αφήνοντας τα σημάδια του, και καλώντας τους τουρίστες να το εξερευνήσουν. Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, αφού το επισκέπτονται οικογένειες, παρέες φίλων και ζευγάρια.

Η Κως διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά και πλούτο ιστορικών τοποθεσιών, ενώ όσοι την επισκέπτονται, ελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή, την τοπική κουζίνα, τις διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες και τα όμορφα ξενοδοχεία.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είναι πολυσύχναστο, ωστόσο για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν την πιο «ήσυχη» εκδοχή του, ο Μάιος είναι η κατάλληλη εποχή για να το επισκεφθείτε, όπως συμπληρώνει η βρετανική ιστοσελίδα.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Γιατί η Κως είναι το πιο ηλιόλουστο μέρος στην Ευρώπη

Κώς είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς
Τον τίτλο του πιο ηλιόλουστου μέρους στην Ευρώπη έχει κερδίσει επάξια η Κως, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τη Daily Express το νησί των Δωδεκανήσων τον Μάιο είχε ηλιοφάνεια 11 ώρες την ημέρα, έτσι, το 101 Holidays το ανακήρυξε «το πιο ηλιόλουστο μέρος στον κόσμο».
Με 37.000 μόνιμους κατοίκους, η Κως είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από την Βρετανία. Είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, ενώ μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, εξαιτίας των αρχαιοτήτων που υπάρχουν εκεί. Κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει διαμορφωθεί από πολλούς ξένους πολιτισμούς ανά τους αιώνες, ενώ είναι προορισμός που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, αφού το επισκέπτονται οικογένειες, παρέες φίλων και ζευγάρια.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μιας πού είσαι στο λιμάνι δεν πας να φτιάξεις και την διαρροή του αγωγού στο κάστρο που τρέχουν εκατοντάδες κυβικά πόσιμου νερού στην θάλασσα; Έξι μήνες τρέχει, δεν είστε άξιοι να το φτιάξετε; Αν δεν φταίτε εσείς σαν δήμος πείτε μας ποιός είναι υπεύθυνος να τον κράξουμε.

  2. αφού δεν ντρέπεστε να βγαίνετε ακόμη στα κανάλια έτσι όπως καταντησατε το νησί μας αχρηστοι

  3. με ήλιο σκέτο ,ευμάρεια δεν υπάρχει και ούτε καθαριότητα,ούτε λιγότερα ατυχήματα,ούτε κίνηση τον χειμώνα που βγαίνει με ..ψυχοφάρμακα.

  4. καθόλου παράξενα πού παράγονται και οι πλέων τεμπέληδες πολιτικοί!!!Δεν κουνάνε το δάχτυλακι τούς!Και περνάναι σαν πασάδες!!!

  5. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΑΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .
    ΤΑ ΠΟΣΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΕΙΕΣ.
    ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΒΛΕΠΕΤΕ ( ΑΓΙΑ ΜΕΛΩ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ -ΧΡΙΣΤΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ – ΣΤΗΝ ΖΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΑΝΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΜΥΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ).

  6. ρε δημαρχε θα μεινεις στην ιστορια σαν ο ποιο αορατος δημαρχος….ενα νησι μεσα στα χορτα και στις λακουβες…περνας μπροστα από το Κος Ακτις και χοροπηδας απο τις λακουβες στο ποιο κεντρικο δρόμο…ΑΧΡΗΣΤΟΙ

  7. Μεγάλη επιτυχία τού Δήμου?Εκτός του ότι!Τα καταφέρνει παντού τέλεια! Κατάφερε να δαμάσει και τα στοιχεία τις φύσεως φέρνοντας τον περισσότερο Ήλιο στην Κώ! Καμαρώσται τούς!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ