Σχεδιασμός πολιτιστικού Masterplan, πολιτιστικής αναπτυξιακής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας για την Κω

5
5882
Συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς είχε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμό, Ματίνα Βουκελάτου Χριστουδουλίδη στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πολιτιστικού Masterplan, πολιτιστικής αναπτυξιακής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας για την Κω ένα έργο που συντονίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έχοντας και την στήριξη του Δήμου της Κω. 
To ερευνητικό έργο εστιάζει στη διερεύνηση του ρόλου της περιφερειακότητας,  της νησιωτικότητας και του μικρού μεγέθους στο πολιτιστικό τοπίο της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και του ρόλου του πολιτισμού και των πολιτικών για τον πολιτισμό στην τοπική ανάπτυξη.
Στην συνάντηση βρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του νησιού που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου, την Νάντια Σιώκου και τον Δημήτρη Μανούκα με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και μέσα απ’ την δική τους έρευνα η οποία θα “τρέξει” μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όταν και θα παρουσιαστεί και επίσημα στο νησί μας, να βγει ένα γενικότερο συμπέρασμα για το τι υπάρχει και για το τι ουσιαστικά λείπει απ’ τον πολιτισμό του νησιού ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός.
Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο τρέχει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου να έχει αναλάβει στην Κω, την Λέρο και την Ικαρία.

πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. MASTERPLAN ΜΠΛΕ……..ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΌΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ….. ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!!

  2. ο δήμος πως στηρίζει το εργο;
    λέγοντας ναι κάντε το για εμάς;
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ…ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ

  3. Σας παρακαλω πηγενεται μεχρι το Καστρο της Αντιμαχειας για να δητε που βρισκεται η πολιτιστικη μας κληρονομια

    Σχολιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ