Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου!

31
10023

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί

363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου!

υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση

 

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αγροτικής οδοποιϊας στην Κέφαλο, παίρνει το δρόμο υλοποίησης, με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά.

Πρόκειται για οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού, μεγάλης σημασίας για την Κέφαλο, μήκους 2.600μ, στην περιοχή «Βολκάνια»., συνολικής δαπάνης 363.151,19 €.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Κω για την ασφαλτόστρωση αγροτικών και περιαστικών οδών, σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με  συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά από διαγωνισμό, το ανέλαβε η εταιρεία «ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης τους οκτώ (08) μήνες.

Η υλοποίηση του εξασφαλίζει εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, συμβάλλοντας στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με την 5/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω, προβλέπεται ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που βρίσκεται βορείως της επαρχιακής οδού και είναι σήμερα χωμάτινη, συνολικού μήκους 2.600μ..

Στο δυτικό τμήμα της (μήκους 1.700μ) μέχρι την διασταύρωσή της με άλλη αγροτική οδό είναι συντηρημένη, μέσου πλάτους 6μ.. Στο υπόλοιπο τμήμα της, ανατολικά και για μήκος 800μ., είναι μέσου πλάτους 4-5μ, σε κακή κατάσταση όπου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και κατασκευή επιχώματος.

Η οδός θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 5,5μ και θα κατασκευαστεί τριγωνική τάφρος απορροής ομβρίων στο έρεισμά της. Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά, ενώ  στα ερείσματα εκατέρωθεν της οδού θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες.

Τέλος, θα διαγραμμιστεί και θα τοποθετηθεί κάθετη σήμανση.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι:

         Γενικές εκσκαφές για την διαπλάτυνση της οδού (βάθους 20εκ)  και κατασκευή επιχωμάτων (κυρίως στο ανατολικό τμήμα)

         Κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας συνολικού πάχους 20εκ. με διάστρωση 3Α

         Μόρφωση αβαθούς τριγωνικής τάφρου παραπλεύρως για την απορροή των ομβρίων και επένδυσή της με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20

         Ασφαλτική προεπάλειψη

         Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας (πάχους 5εκ.)

         Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά

         Τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών

         Οριζόντιες διαγραμμίσεις με ανακλαστική βαφή  και κάθετη σήμανση

 

Γραφείο Τύπου

 

 

Παραλία Βολκάνια:

https://kos.gr/gr/beaches-in-kos-island/volcania-beach

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πιστεύω να είναι ο δρόμος που πάει στο σπίτι του συμβούλου σας και έχει και τα μηχανήματα του.Εχετε ξεπεράσει την πιο μεγάλη φαντασία.Να τον χαίρεστε το δήμαρχο.Ολο το νησί μέσα στη λακκούβα και ο δρόμος του συμβούλου του ,μεγάλης σημασίας.Ελεος.

  2. Α ρε miranta τσακάλι είσαι.Ποσο δίκιο έχεις.Ουτε ο ,,,,,,,δεν θα το έκανε.Το κατάφερε ο μικρός

  3. Μη τρελαθούμε κι ολλας ιδιωτικά σηνφεροντα εξοφλα ο Δήμαρχος ! Γιατί δεν φτιάχνει τον κεντρικότατο δρόμο του κάμπου που είναι βομβαρδισμένος διάδρομος Ποιος κεφαλιανος περνά το δρόμο αυτό στα βολκανια για να πάει στη σηγκεγκριμενη παραλία δεν ντρεπόμαστε λίγο καλά να πάθουμε ΟΤΑ ξηπνισει αυτός ο λαός στο κάστρο επάνω θα κύματιζει η ιμησελινος

  4. Δεν παίζεστε.Φτιαχνετε δρόμο για το σπίτι και το γκαράζ του συμβούλου σας;Είναι όλοι οι δρόμοι στο νησί μας τέλειοι και έμεινε αυτό το σημαντικό κομμάτι να μην φθείρονται τα οχήματα του συμβούλου.Το βαρέλι δεν έχει πάτο.

  5. Το εργάκι το βρήκες από τον Κυριτση , Χατζηκαλυμνιος ,Ζερβός , για αυτό αστέ αυτά που λέτε για σχεδιασμούς !!!Ημουν παρών όταν είχαν φέρει τους μηχανικούς και το βλέπανε !! Κάτι έλεγαν για πρώην επαρχιακό … δεν θυμάμαι ..

  6. Τίγκα όλοι οι κάδοι μέρες τώρα.
    Καλά δεν υπάρχει υπηρεσία αποκομιδής?

  7. Φτιαξτε ρε και τον κεντρικο δρομο στο Ζηπαρι. Αντε να δουμε πρήχτες!!!κοιμοσαστε ορθιοι…Ακου σχεδον μισο εκατομυριο ο δρομος στα βολκανια….Αντε αρνάδες….. Στο Ζηπαρι ειπα!!!!!

  8. Από υπογραφές συμβάσεων καλά τα πάει ο Δήμος! Από έργα όμως… άλλα παρατημένα στη μέση και άλλα ούτε που έχουν καν ξεκινήσει ακόμα…

  9. ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ »
    ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΙ ΨΉΦΗΣΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ ΛΥΠΆΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΛΥΠΆΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΞΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΎΘΗΚΑ.

  10. Δήμαρχε, ο ΛΑΟΣ της ΚΩ σου έδωσε 60% για να διώξει μια για πάντα τον κυριτση αλλά εσυ και οι αλαζόνες σύμβουλοι σου, λόγω του ανύπαρκτου έργου σας, κινδυνεύετε να μείνετε στην ιστορία ως η χειρότερη δημ. Αρχή όλων των εποχών. Το νησί δεν έχει υπάρξει σε χειρότερη κατάσταση και εσείς κόβετε βόλτες με τα αμάξια, κάνετε ταξιδάκια στα “υπουργεία”, τρώτε με χρυσά κουτάλια ( συμβάσεις και προμήθειες φαντάσματα) και ο μήνας έχει εννιά. Με 60% βγήκες, με 60% θα φύγεις. Όνειρα γλυκά!!!!

  11. Το νησί μας έχει πάει σε αλλά επίπεδα .Ο δήμαρχος ανακοινώνει σαν έργα και χαίρετε για τα ρουσφέτια στους δικούς του.

  12. Ρε ////για φτιάξτε καμία λακούβα πρώτα σε όλο το νησί γιατί θα γίνουν πολλές καταγγελίες

  13. Από δω και πέρα μόνο ένα πράγμα έχει σημασία ΗΜΈΡΑ ΚΑΡΙΈΡΑΣ χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα

  14. Ότι έργο και να ανακοινώσει ο Νικηταρας ο κύβος ερρίφθη. Τις επόμενες εκλογές δήμαρχος ο κανένας. Το ίδιο έγινε και με τον Κυριτση και με τον καισερλη. Ίδια σχόλια απαξίωσης και μετά η ήττα

  15. ΘΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΑΦΗΣΤΕΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ,
    ΤΟ ΞΥΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ.

  16. Μιας και έφτιαξαν όλους τους κανονικούς δρόμους του νησιού και τους έκαναν τόσο τέλειους που… φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μην και τους χαλάσουμε,είπαν να στρώσουν(με φύλλα χρυσού;) και τους «αγροτικούς».
    Μετά έχουν σειρά τα αδιέξοδα;

    Υ.Γ.: Εντωμεταξύ,οι λακκούβες που μπάλωσαν πριν δύο μήνες,ξαναέγιναν λακκούβες!Τέτοια πετυχεσιά,λέμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ