Κ. Καΐσερλης: Τελικά αυτοί είμαστε! Παραμονές εκλογών σκάβουν οι αρχαιολόγοι για το νέο νοσοκομείο με την παρουσία του Δημάρχου χωρίς να υπάρχει κωδικός έργου!

22
8645

Αγαπητοί φίλοι,

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εργολήπτριας εταιρείας για την μελέτη και κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι θριαμβολογίες από τους παριστάμενους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τοπικούς παράγοντες είναι δικαιολογημένες αφού μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία ξεκινά ένα αναγκαίο έργο στην Κω που σίγουρα εάν είμαστε καλά και αν υπάρχουν λεφτά, το κόστος του θα φτάσει στα 6 εκατομμύρια και θα εγκαινιαστεί παραμονές των επόμενων βουλευτικών εκλογών μετά από τέσσερα χρόνια. Δηλαδή ένα και μοναδικό έργο των 3,3 εκατομμυρίων για την Κω στα εννέα χρόνια!!

Ο πήχης των έργων για την Κω κατέβηκε στο ναδίρ! Κυρίως όμως αποσιωπούν οι πάντες ότι το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο θα χτιστούν τα δικαστήρια προβλέφθηκε και δεσμεύτηκε από τον Δήμο της Κω στην επέκταση του σχεδίου πόλης το 1986, και το παραχώρησε στο υπουργείο δικαιοσύνης! Ότι σε αυτό το τεράστιο οικόπεδο προβλέπονταν  και η μεταφορά του Κτηματολογίου αφού συνδέεται άμεσα με τον κτηματολογικό δικαστή αλλά και το αστυνομικό Τμήμα Τάξης που συνεπικουρεί μαζί με σύγχρονα κρατητήρια την Δικαιοσύνη!

Σήμερα 40 χρόνια από τότε και αφού έχουν εξαντληθεί σε σχολεία και κοινωφελείς χρήσεις όλα τα τότε προβλέψιμα οικόπεδα, κανένας δεν σκέφτεται το μέλλον και φτάνουμε σήμερα απεγνωσμένα και αποσπασματικά  να βρούμε και να αγοράσουμε χωράφια για να χτίσουμε τις νέες κοινωφελείς υποδομές και κυρίως σχολεία που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες των οργανωμένων πόλεων.

Το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο το κρατούν μυστικό μέχρι να χτιστεί και η τελευταία γωνιά του νησιού με ξενοδοχεία και την πολεοδόμηση των οικισμών που θα αποφέρει σύμφωνα με τον νόμο της εισφοράς γης και χρημάτων πάνω από 200 στρέμματα δωρεάν οικοδομήσιμα οικόπεδα ούτε καν την σκέφτονται θυσιάζοντας την ποιότητα της ζωής των πολιτών  στον βωμό του εύκολου χρήματος και των ιδιωτικών συμφερόντων ελάχιστων μηχανικών και ιδιοκτητών και των αφελών αγοραστών οικοπέδων που αύριο θα ψάχνουν ακόμα και για παρκινγκ.

Χαίρονται δικαιολογημένα σήμερα για τα νέα δικαστήρια και δεν διδάσκονται ότι για αυτό το αναγκαίο έργο  κάποιοι άλλοι προέβλεψαν και επένδυσαν στο μέλλον του τόπου. Δυστυχώς όμως «το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» του μεγάλου προγόνου μας Ιπποκράτη αντικαταστάθηκε από τους σημερινούς νεοέλληνες στην λογική της επιούσιας «κονόμας» με το «γαία πυρί μιχθήτω», μετατρέποντας καθημερινά τους περιαστικούς οικισμούς της πανέμορφης πόλης που μας άφησαν οι Ιταλοί σε Καζέρμα με 4μετρους δρόμους και χωρίς ίχνος κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων!

Τελικά αυτοί είμαστε! Παραμονές εκλογών σκάβουν οι αρχαιολόγοι για το νέο νοσοκομείο με την παρουσία του Δημάρχου χωρίς να υπάρχει κωδικός έργου! και την ίδια ώρα στη Βουλή γκρεμίζεται το ΕΣΥ και ανατρέπονται άρδην μπροστά στα μάτια μας οι αγώνες και οι προσδοκίες των πολιτών για το δικαίωμα και την ισότητα  στο αγαθό της υγείας.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα δεν θα βγει….εσυ τον προώθησες. Ασ πρόσεχες..
    Τώρα τι ζητάς ακριβώς ; Να μας πεις την αλήθεια ; Ποια αληθεια ; Ολα αυτά που ξέρεις και ήξερες για ποιο λόγο δεν τα χειρίστηκες σωστά όταν έπρεπε. Το παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών απο μεριά του δήμου, των υπηρεσιών του, των μηχανικών και όσων αναφέρεις είναι καθημερινό.
    Το αξίζουμε ; ΟΧΙ
    Μας κοροϊδεύετε και μας κοροϊδευουν όλοι αυτοι καθημερινά; ΝΑΙ
    Κάνουμε οτι δεν καταλαβαίνουμε μέχρι να γυρίσει ο τροχος; ΝΑΙ
    Θα γυρίσει ο τροχός ; ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΖΟΥΜΕ
    Πάρε και κατάλαβε λοιπόν σε κατάσταση έχουν φτάσει το νησί και τους κατοίκους του…ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ

    • Πληροφορίες από έμπιστη πηγή λένε ότι κάποιος έθαψε εκεί κάπου έναν γκαζοντενεκέ παρθένο ελαιόλαδο.

  2. Κάπως έτσι γίνονται τα έργα χρόνια τώρα!!!Οτι πρέπει να γίνονται κανείς δεν διαφωνεί!!!Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!Και όπως είναι φυσικό κάποιοι κυβερνητικοί ή τοπικοί παράγοντες καρπόνονται αυτή την υλοποίηση!!!!!

    • με αυτή την μίζερη λογική του τύπου έτσι γίνονται και να τα δέχεσαι όλα και να λες και ευχαριστώ
      Σας έχουν μάθει έτσι εδώ στο νησί και νομίζεται οτι όλα και όλοι είναι έτσι. Δεν ειναι!!! προφανώς πάντα κάτι υπάρχει απο πίσω αλλά οχι σε αυτό τον βαθμό

  3. Διαβάστε καλά την παρακάτω παράγραφο.Αυτή είναι η αληθινή ενημέρωση,το ‘ρεζουμέ’ που λέγαμε παλιά.

    »Το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο το κρατούν μυστικό μέχρι να χτιστεί και η τελευταία γωνιά του νησιού με ξενοδοχεία και την πολεοδόμηση των οικισμών που θα αποφέρει σύμφωνα με τον νόμο της εισφοράς γης και χρημάτων πάνω από 200 στρέμματα δωρεάν οικοδομήσιμα οικόπεδα ούτε καν την σκέφτονται θυσιάζοντας την ποιότητα της ζωής των πολιτών στον βωμό του εύκολου χρήματος και των ιδιωτικών συμφερόντων ελάχιστων μηχανικών και ιδιοκτητών και των αφελών αγοραστών οικοπέδων που αύριο θα ψάχνουν ακόμα και για παρκινγκ.»

    Μέχρι και η τελευταία γωνια του νησιού θα κτιστεί από σκλαβάδικα.
    Ξένοι θα είμαστε στον τόπο μας.
    Τα υπόλοιπα που γράφουν και θα γράψουν οι σχολιαστές είναι για γέλια και για κλάματα,αφού δεν ξέρουν καν τι θέλει να πει ο υπογράφων.
    Περαστικά.

    • δεν καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις. Μήπως να μας το εξηγήσεις ;
      Τι σημαίνει κρατούν κρυφό το τοπικό πολεοδομικό ; Ποιός το κρατάει κρυφό; Γενικά ποιος είναι υπευθυνος για αυτα;
      Η δημοτική αρχή τι κάνει για το κρυφό τοπικο πολεοδομικό και για αυτα τα 200 στρεμματα ;
      Εγώ ένα οικόπεδο που έχω και ήθελα να χτίσω μου είπε ο μηχανικός οτι δεν μπορώ και τώρα είναι άχρηστο πια

      • Έλα τώρα που κάνεις ότι δεν ξέρεις...αυτά είναι συνεταιρισμοί.

        Κτηματολόγιο Δήμου Κω – ΑΑΔΕ σημειώσατε 2.
        Τα Υπόλοιπα θέλει και λίγο ψάξιμο.
        Εξαρτάται αν ο δικός σου έχει τις διασυνδέσεις με την κλίκα.
        Αφού ξέρεις ότι ξέρω…ότι ξέρεις.

        • Δεν ξέρω οτι ξέρεις , κατάλαβα οτι γνωρίζεις και σου ξαναζητάω να εξηγήσεις τι συμβαίνει γιατί είναι κάτι που δεν απασχολεί μόνο εμένα αλλα όλους τους Κώους. Αν έχεις να πεις κάτι πες το για να καταλάβουμε κ εμείς αν οχι τζάμπα ασχολήθηκα…
          δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αν γνώριζα δεν θα ρωτούσα … αλλά συμφωνώ οτι ειναι κάπως περίεργο αυτό που έγραψε και θέλω εξηγήσεις και εγω και όλοι οι Κώοι

      • Δεν θέλω να πω κάτι λιγότερο απο το ότι υπάρχει ΙΣΧΥΡΗ τοπική διαπλοκή.

        Αν υπάρχει ενδιαφέρον από ένα μεγάλο Fund ,η Δημοτική αρχή είναι σε μειονεκτική θέση.
        Αν παρακολουθείς άρθρα του κ.Μυλωνά,την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης του ΑΒΙΚΩ αλλά και άλλες πηγές, όπως αυτήνhttps://www.ot.gr/2023/06/08/oikonomia/poleodomia-oi-protoi-dimoi-pou-apoktoun-topika-poledomika-sxedia/ , θα καταλάβεις.
        Ποτέ δεν είναι τσάμπα η ενασχόληση με τα κοινά.
        Το θέμα έχει απασχολήσει Μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικες.
        Νομίζω ότι θ ακολουθήσουν πολύ πιο επεξηγημένα άρθρα.

  4. Απο το κακό στο χειρότερο το νησί!
    Δυστυχώς η ανευθυνότητα και η ασυδοσία βασιλεύουν!

  5. Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177

  6. Ποιος μιλάει;Άνθρωπος που παραμονές εκλογών έστρωνε άσφαλτο ακόμα και προς καλύβες .Η πλάκα τότε ήταν έμαθα ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες έκαναν παράπονα που δεν ήθελαν στα χωράφια τους.

  7. Σαν να στεναχωριέστε που προγραμματίζονται έργα στο νησί;Γιατί;Σας χαλάει που τα κάνει σε 5 χρόνια η κυβέρνηση ;Ο ίδιος λέτε τα προβλέπετε 40 χρόνια.Φασκετε και αντιφάσκετε.Αν ήταν όραμα σας έπρεπε να είστε χαρούμενος ακόμα και τη μέρα των εκλογών αν γινόταν.

  8. Εγώ έχω μια απορία… Ο γνωστός …….. που την περασμένη 4ετια κόντεψε να ξεπεράσει τον…….σε φωτογραφίες γιατί πλέον έχει σωπάσει και δεν βλέπουμε ούτε μια φωτογραφία ρε παιδιά; Που είναι όλες αυτές οι αγκαλιές τα φιλιά και οι σέλφι; Μήπως κάποιος έχει γράψει στα παλαιά του υποδήματα την παλαιά σέλφοκομπάνια της κυβερνώσας παράταξης και τους έχει αντικαταστήσει με Συριζαιους?

  9. Ο Σωκράτης όταν ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται παράνομα είπε: Η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα .

  10. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. 1978-2005.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΚΑΙ ΦΑΚΚΟ
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟ-ΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙ-ΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης.

  11. Που είναι αυτό το σχόλιο που γράφει πολύ εύστοχα κάποιος..Ευχαριστούμε όλους τους δημάρχους……για τα έργα που έκαναν στο νησί…
    Που είσαι? Ρίξτο.

  12. πως ξεχνας καισαρλη.
    εσυ το οικοπεδο της φαηκας μετα την τραπεζα αλφα προς την πολη που ηταν για γηπεδο γιατι το εκανες οικοδομησιμο της κακιας ωρας?
    εσυ και καποιοι συμβουλοι ξερετε γιατι.
    οσο για το δικαστικο μεγαρο εσυ το εξαγγειλες το 1986, και υλοποιειται το 2024. αν και ησουν δημαρχος 28 χρονια.

  13. βρε καισερλη τα ίδια έκανες κ εσύ δήμαρχε του η Κως είναι μέχρι την διασταύρωση πλατάνι

  14. Σε κατάσταση δραματική το νησί αυτή την στιγμή δεν λειτουργεί τίποτα οι δρόμοι γεμάτοι λακούβες σκουπίδια !!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ