Ιδρυτικό μέλος του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” ο Δήμος Κω

12
4741

Ιδρυτικό μέλος του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” ο Δήμος Κω

 

Ο Δήμος Κω συστρατεύεται, με 91 Δήμους από όλη τη χώρα, για την διαμόρφωση πολιτικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με την Πολιτική Προστασία, τον σχεδιασμό ισχυρών τοπικών δομών και μηχανισμών πρόληψης καταστροφών, για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς υπέγραψε χθες, στην Αθήνα, την ιδρυτική διακήρυξη συμμετοχής στο “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ”.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης, συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό διήμερο στην Αθήνα, στο 3ο FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πολιτική προστασία, στην ανθεκτικότητα και αειφορία των πόλεων, δεδομένα που συνιστούν μεγάλη πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο του Forum, o Θεοδόσης Νικηταράς συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δήμοι καθώς και η μέχρι σήμερα εμπειρία, που προκύπτει από τη διαχείριση ακραίων φυσικών φαινομένων.

Σημαντική στιγμή για το Forum, η παρουσίαση από τον Δήμαρχο Κω του πιλοτικού προγράμματος πυροπροστασίας του δάσους, με έλεγχο του ορεινού όγκου της Κω μέσω συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), οι θερμικές κάμερες, οι αισθητήρες και η διασύνδεση τους με ειδική πλατφόρμα αξιοποίησης των δεδομένων.

 

Όπως είναι γνωστό, τον Σεπτέμβριο 2023 έγινε στον ορεινό όγκο Ασφενδιού η πρώτη πιλοτική προσομοίωση ενός τέτοιου συστήματος διαχείρισης, με άριστα αποτελέσματα.

Ήδη, ο Δήμος μας εντάσσει στο σχεδιασμό του την υιοθέτηση και αξιοποίηση αυτών των τεχνολογιών αιχμής, αποδεικνύοντας ότι πρωτοπορεί σε ζητήματα διαχείρισης θεμάτων κρίσιμης σημασίας για το νησί μας.

Ο δήμος Κω φιλοδοξεί να εξελίξει το νησί μας σε πρότυπο έξυπνης διαχείρισης.

Όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω έξυπνων συστημάτων παρακολούθησης.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους φυσικούς πόρους του νησιού μας και να διασφαλίσουμε βιώσιμο μέλλον ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.

 

 

Γραφείο Τύπου

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ρε δε φτιάχνετε καμιά λακκούβα που θέλετε και ΑΙ , υπό κατάρρευση πόλεων έπρεπε να υπογράψετε, όχι ανθεκτικών πολεων

 2. Βαλτε drones να πετανε πισσα… εχουμε δυσλισει τα αυτοκινητα μας!!!
  Εξυπνοι διαχειριστες…..

 3. ο ένας ισοπέδωσε την διεύθυνση περιβαλλοντος και πολιτική προστασία ,έχει κάνει ιδιοκτησία του για ψώνια το αυτοκίνητο του δήμου == ο άλλος έχει διαλύσει τον δήμο !! και η δυο μαζί μας αποχαιρετούν τελευταία τους θητεία » υπομονή Κωακε λαέ !!

 4. Ώρα να επενδύσουμε σε σφεντόνες. Τα drones τρώγονται και από τη κατάψυξη; Εν τω μεταξύ, είμαστε υπό κυριολεκτικά πολιορκία και το γράφουν στα @ρ/////

 5. ΒΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΦΤΟΥΣ!!

  • ως προς το τελευταίο…..ε΄δω μας λείπουν τα βασικά εμείς καμωνόμαστε με την προώθηση…αλλου βαρούν τα τυμπανα και αλλου γίνεται ο γαμος

 6. όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε….μιας που ξεκίνησε και το Ραμαζάνι, ευχηθήκατε κιόλας.
  Και του χρόνου με υγεία παιδιά. Για πρόοδο ουτε λόγος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ