Κ. Καΐσερλης: Εκεί έφτασε ο Δήμος μας. Να νοικιάζει κτίρια για σχολεία και να καυχόμαστε υπερήφανοι

35
14199

Κ. Καΐσερλης για ενοικίαση και εγκαίνια ΕΕΕΕΚ

Αγαπητοί φίλοι,

Με πηχυαίους τίτλους ενημερωθήκαμε για τα εγκαίνια του ενοικιαζόμενου κτιρίου που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ. «Στολίδι και πρότυπο για όλη την Ελλάδα»!

Αγαπητοί μας φίλοι εκεί φτάσαμε. Εκεί έφτασε η Αυτοδιοίκηση. Εκεί έφτασε ο Δήμος μας. Να νοικιάζει κτίρια για σχολεία και να καυχόμαστε υπερήφανοι για την ομορφιά τους.

Σίγουρα βάζουμε τον πήχη της εκπαίδευσης κάτω από το μπόι αυτής της κοινωνίας και με τις μεγαλοστομίες αυτές οδηγούμε σιγά. σιγά την κοινωνία να κατεβάζει το ύψος της, τις δυνατότητες της και τις απαιτήσεις στο επίπεδο που δεν της αξίζει.

Δεν γίνεται αυτό τυχαία. Φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια σε πιο σημείο μας έφερε η πτώχευση και οι δανειστές μας. Φοβόμαστε γιατί εάν την πούμε θα μας κόψουν την πενιχρή επιδότηση.

Δεκάδες σχολικά κτίρια κατασκευάστηκαν από το 80 μέχρι σήμερα. Έπρεπε ήδη να είχαμε μπει στον σχεδιασμό πρότυπων διδακτηρίων με αίθουσες πολιτισμού, αθλητισμού και εστίασης. Και εμείς ενοικιάζουμε γραφεία και εστιατόρια!

Ο αείμνηστος Τρίτσης το 1083 νομοθέτησε τις σύγχρονες πολεοδομήσεις ακριβώς για να σχεδιαστούν και να βρεθούν στις επεκτάσεις δωρεάν οικόπεδα για σχολεία μέσα στον αστικό ιστό. Και εμείς ψάχνουμε να αγοράσουμε χωράφια εκτός του αστικού χώρου. Δεν πολεοδομούμε αλλά αντίθετα εδώ και 5 χρόνια χτίζουμε στους περιαστικούς μας οικισμούς με 4μετρους δρόμους χωρίς πράσινο, χωρίς κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρος, χωρίς πλατείες. Εν γνώση μας υποβαθμίσουμε την ζωή των πολιτών και υποτιμούμε την αξία της περιουσίας των πολιτών.

Το 3ο δημοτικό σχολείο το έχτισαν οι Ιταλοί και για να συντηρήσουμε θα περάσουν χρόνια με το φαινόμενο της αγανάκτησης των γονέων  δυστυχώς και ανεπίτρεπτα να επαναλαμβάνεται όπως τότε με τον κ. Κυρίτση στο 4ο δημοτικό.

Φυσικά και έπρεπε να ενοικιαστεί. Αλλά αυτό δεν είναι πρότυπο. Δεν είναι στολίδι. Είναι η ανάγκη που δεν μας αξίζει. Είναι η διέξοδος για μια κατάσταση που την επέβαλαν άλλοι.

Αυτή είναι η αλήθεια που έπρεπε να ειπωθεί. Τουλάχιστον για να αναζητά η κοινωνία μας το δικό της ύψος στον πήχη που της αρμόζει.

Σας ευχαριστώ Κ. Καϊσερλης

35 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΒΡΕεεεεέ ΜΠΌΧΑΛΟΙ, πως καταφέρατε να βγάλετε δήμαρχο αυτοδά το ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ;?;?;?;

      Μόνο για φωτογραφίες και ΠΟΖΕΣ είναι ικανός ο εκλεκτός σας που σαν ζωντανά του δώσατε και 60% για να πηγαίνει σε ανούσια ταξιδάκια για να γεμίζει τις τσέπες του με πλούσια αποζημίωση για εκτός έδρας… ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, όπως έλεγες, ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ……. ΠΑΡΙΣΤΆΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΙΣΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΊΑΣ….

  1. Τι να μας πει!!!Το ενοικιαζόμενο κτήριο εξυπηρετει ανάγκες!!!!Το κτήριο που αγόρασες και σαπίζει γιατί δεν το εκμεταλεύτηκες!!!Τώρα ζητάς και τα ρέστα!!!

    • ΕΚΤΙΣΕ ΤΟ ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΜΕΑ ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΜΕΑ)ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ???

      Ο ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ είναι ο πρώτος που έβαλε τα παιδιά ΑΜΕΑ σε παράγκες από το 1983 ! ΣΕ μια συνέντευξη άκουσα ότι , καμμία Δημοτική αρχή δεν μερίμνησε να δημιουργήσει Ειδικά Σχολεία στο νησί. Ο Νυν Δήμαρχος βγάζει τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα απαράδεχτα κτίρια που τα έβαλαν οι προηγούμενοι ! Όσον αφορά το θέμα περί ενοικίου του κτηρίου του ΕΕΕΕΚ ΚΩ , μόνο φλυαρίες του Καϊσερλη… Η Αλήθεια είναι αλλού. Ούτε κάν φαντάζεται !!

  2. ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΡΕΣΕ ΑΝΟΙΚΑΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

  3. Ας κάνουμε μια αναδρομή στα τελευταία 20 χρόνια και ας δούμε τι ακριβώς έγινε στην εκπαίδευση, στο νησί μας.
    Έχουμε την δημιουργία ενός νέου σχολικού κτιρίου για το 2ο Γυμνάσιο, που έγινε σε λάθος μέρος, με λάθος χωρητικότητα (για αυτό το 1ο Γυμνάσιο έφτασε τους 600+ μαθητές) και με μια εξαιρετικά στριμωγμένη αυλή για τα διαλείμματα των μαθητών.
    Γίνανε δύο καινούργια δημοτικά προς αντικατάσταση των παλιών (Κέφαλος, Καρδάμαινα) με κονδύλια από το προ-προηγούμενο ΕΣΠΑ, της περιφέρειας.
    Ένα Λύκειο στο Ζιπάρι που έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί περισσότερα.
    Ίδρυση του ΕΕΕΕΚ και ταλαιπωρία των παιδιών σε ακατάλληλους χώρους μέχρι και σήμερα.
    Και δημιουργία του ειδικού νηπιαγωγείου Κω, 50-60 τετραγωνικά όλα και όλα.

  4. (συνέχεια)
    Και τελευταία η ίδρυση του 3ου Γυμνασίου Κω, που αποτελεί πραγματικά ντροπή για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας, μιας και ολόκληρο το σχολείο στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες.
    Όλα αυτά τα χρόνια, διοίκησαν όλοι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο.
    Η σχολική επιτροπή ΠΟΤΕ δεν διοικήθηκε από άνθρωπο της εκπαίδευσης, μολονότι πολλοί σύμβουλοι των παρατάξεων, ήταν εκπαιδευτικοί.
    Αν σε αυτόν τον τόπο με τα τεράστια ξενοδοχεία, τους αμέτρητους τουρίστες, και τα ανάλογα έσοδα – κέρδη συμβαίνουν αυτά, σκεφτείτε τι πρέπει να συμβαίνει αλλού που δεν έχουν καν δουλειές οι άνθρωποι.
    Κάποια στιγμή νομίζω ότι ΚΑΤΙ πρέπει να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο….

    • Ασε τους ειδαμε και τους ανθρώπους της εκπαίδευσης με τα λευκασμενα δοντια ποσο κοπτονται για την εκπαιδευση. Μονο για τις καρεκλες και τα ψηφαλακια.

    • Να ξεκινήσουμε από τους εκπαιδευτικούς.Δεν θέλουν να αξιολογούνται να περνουν τα παιδιά να μπενουν στην αίθουσα και να μην τους ελέγχει κανείς.Ασχετα τι κάνουν κα ι τι λένε να πέφτει ο μισθός και όλοι είναι το ίδιο καλοί.Παλια δεν είχαμε κτήρια αλλά είχαμε εκπαιδευτικούς και έβγαζαν σωστούς πολίτες.ΤΩΡΑ οι νέοι σκοτώνονται μεταξύ τους για μερικά like.Μισουν τον απενατη .Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

      • Δεν ξεκινάμε καλύτερα να σου μάθουμε λίγη ορθογραφία; Μας βγήκαν τα μάτια από τα ορθογραφικά σου λάθη!

        • Ακριβώς αυτό.Με τέτοιους εκπαιδευτικούς πως να μάθω ορθογραφία;Όλο απεργίες και συνεδριάσεις για εκλογές είναι.Κενο στο κενό ήμασταν.Λεφτα για φροντιστήρια δεν είχαμε.

  5. Διακρίνω μια έπαρση,μια αλαζονεία απ την ΝέΑ Δημοτική Αρχή?

    Έναν ρεβανσισμό, που παραπέμπουν σε ξακαθαρίσματα λογαριασμών?
    Κρίμα δεν το περίμενα..
    Στέκομαι στην εξαγγελία για ένωση των Πολιτών και όχι για πλιάτσικο.

  6. καισαρλη περασε η εποχη που εκτιζε νεα σχολικα κτιρια το ΠΑΣΟΚ, και συ κορδονοσουν και καμαρωνες σαν τον κοκορα. μολις ζητουσε ενας κοινοταρχης ενα γυμνασιο, τον αλλο χρονο ηταν ετοιμο. μηπως θυμασαι ποσα καινουργια κτιρια σου εφτιαξε το ΠΑΣΟΚ? σημερα κανουν επεκτασεις με παραγκες.
    αυτη ειναι η πολιτικη της κυβερνησης σε υγεια και παιδεια. μην κανεις λοιπον κριτικη, γιατι αδικεις αυτους που αγωνιζονται κατω απο αντιξοες πολιτικες και οικονομικες συνθηκες. παρολα αυτα, ο δημος μας αγορασε οικοπεδα και δρομολογει νεα σχολικα κτιρια.
    γιαυτο μην τα μηδενιζεις ολα.
    εσυ ησουν δημαρχος την εποχη των παχεων αγελαδων, που το χρημα ερεε μπολικο και ανεξελεχτο…

  7. Ένας ανίκανος και άχρηστος Δήμαρχος άξιο τέκνο του αιώνιου άχρηστου

  8. βγαζεις την χολή αλλά τα έργα σου ήταν για την βιτρίνα…αν δεν ήταν οι Ιταλοί ουτε ο θυρωρός δεν θα σας ήξερε…

  9. καισαρλη που πηγαν τα 200.000.000 που σουδοσε το ΠΑΣΟΚ για τα λουτρα?
    αν θελςις δοσε μια απαντηση.
    για να μην κυκλοφορουν κακες φημες….

  10. Ο λαός της Κώ έδωσε 60% στο καλό παιδί…
    6 στους 10 ανάμεσα μας επιβράβευσαν το τίποτα.
    Αυτοί είμαστε γι αυτό έχουμε αυτήν την εικόνα, αν ήμασταν άλλοι θα φαινόταν και προς τα έξω…
    Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Σιφάκη και τους λοιπούς πιθανούς επιγόνους του Καϊσαρλη…

  11. Δεν νομίζω να σε πέρνει να μιλάς.Εσυ μιλάς για υποδομές στην εκπαίδευση που έκτισες το 2ο Λύκειο ;Καινούργιο κτήριο και ευτυχώς ο σεισμός έγινε καλοκαίρι και δεν θρηνήσαμε θύματα.Με λίγα μπετά που πήγαν σε βίλες δικών σου.

    • Ότι και να λες,όσες βλακείες και να τσαμπουνάς ηλίθια,ο Άνθρωπος

      έχει δίκιο.Δεν λέει τίποτα άλλο απ αυτό που γράφει η αυτοδιοίκηση στο επίσημο σάιτ της.
      Άνοιξε καμιά φυλλάδα. Χθες η Καθημερινή ξεκίνησε νέο οδοιπορικό μετά το 2022 για το χωροταξικό στα νησιά ..Ξεκίνησε με Αστυπάλαια και Σέριφο. Ακόμα έχουν μείνει κάποιες εφημερίδες στην Δήμητρα,2 ευρώ δώσε και διάβασε τι γίνεται με την άναρχη δόμηση, με τις κακοτεχνίες, την υπερεκμετάλλευση των πόρων της Νησιωτικής Ελλάδας .Ήδη ξεκίνησαν μελέτες για αφαλάτωση ,δεν επαρκεί το νερό, δεν γίνεται να ξεφυτρώνουν τόσα Ξενοδοχεία κάθε χρόνο..Νησιά είναι,δηλαδή με πεπερασμένες δυνατότητες, α και να στο επαναλάβω ότι είσαι ότι πιο ηλίθιο έχει βγάλει ο Τοπικός Δημόσιος Διάλογος/

  12. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ

  13. Τόσο πόλεμο που δέχθηκε ο Νικηταράς δεν τον δέχθηκε κανένας άλλος δήμαρχος,ηρεμιστε λίγο.

    • Σοβαρά τώρα;Το καλό παιδί;Που έχει κατηγορήσει και έχει πετάξει λάσπη σε ανθρώπους διαμάντια;Σοβαρέψου.Πηρε 60% ήταν δήμαρχος ,θα είναι αλλά 5 χρόνια και του φταίει ποιο;Σου αρέσει όπως είναι το νησί 15 μέρες πρην την έναρξη της σαιζόν;Γιατί ξοδεύουμε και πάμε σε τουριστικές εκθέσεις;Τι ακριβώς διαφήμιζε εκεί και τι δουν όταν έρθουν οι άνθρωποι εδώ;

  14. προκατ παιδιά. η μόνη λύση. Τα σχολεία μας γέμισαν προκάτ αίθουσες. πρέπει να είναι γύρω στις 40. λες και είμαστε σε σεισμό έκτακτες συνθήκες. σχεδιασμός μηδέν. πάρτε προκάτ αίθουσες και μην μιλάτε. σχεδιασμός για νέα σχολεία zero. μπράβο στο δήμο Κω. από τους ποιο πλούσιους δήμους.

  15. να πληρώσει μάστορες από τν Δήμο κ ν φτιάξει το 3 δημοτικο κ όχι να περιμένουν εργολάβους για να πάρουν…φτιάξτε κάτι επιτέλους ο δήμος έχει λεφτά!

  16. Κούρασες πολύ μην ασχολείσαι πάρε την σύνταξη από το ΠΑΣΟΚ ( Που ρήμαξε την Ελλάδα) και τώρα πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ

  17. Αν ο Κύριος Καϊσερλης είχε μεριμνήσει επί της θητείας του , να χτίσει Ειδικό Δημοτικό , Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Γυμνάσιο Λυκειο και το ΕΕΕΕΚ Κω θα είχαν λυθεί αρκετά προβλήματα στο νησί μας . Αλλά αντί αυτού στέγασε τα παιδιά όλων των ηλικιών μέσα σε λυόμενα στο Παρκο Πασανικολάκη που το βάπτισαν Ειδικό Σχολείο του Δήμου…….Θα μιλήσω για τα Ειδικά Σχολεία . Και το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κω που λειτούργησε για πρώτη φορά στο νησί το 1983 , ήταν χωρίς Σχολικό Πρόγραμμα , ήταν δική του πατέντα, ( πουθενά σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρχε ένα τέτοιο σχολείο μιας και δεν υπαγόταν όχι μόνο στο Υπουργείο Παιδείας , αλλά και σε κανένα άλλο Υπουργείο ) .
    Δεν ήταν ούτε καν Ιδιωτικό , μιάς και ο ίδιος έκανε πολλές προσπάθειες να καθιερώσει γενικά στην Κω την Ιδιωτική Εκπαίδευση- Σχολεία . Μέχρι το 2017 δεν δημιουργήθηκε κανένα Ειδικό Σχολείο Δημόσιας Εκπαίδευσης για μαθητές ΑμεΑ στην Κω. ¨

  18. ΠΑΡΑΓΡΑΦ 1 …Στο Ειδικό σχολείο του Δήμου που δημιούργησε το 1983 , φοιτούσε τότε όποιο παιδί ΑμεΑ ήθελε ανεξαρτήτου ηλικίας, χωρίς καμία εξέλιξη. Αυτό βασιζόταν στην θεωρία του κυρίου Καϊσερλη , ότι η εκπαίδευση στα παιδιά με Αναπηρία δεν ήταν υποχρεωτική .

  19. ΠΑΡΑΓΡ.2…… Το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κω ο λειτουργούσε περισσότερο σαν Χώρος Απασχόλησης παρά σαν Σχολείο. …..Οι διδάσκαλοι δεν είχαν καμία ειδικότητα ως εκπαιδευτικοί ΑμεΑ ή μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες …….Ο δε μισθός τους καλυπτόταν με προσλήψεις στις διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου : Ραδιοφωνικό Σταθμό, Τεχνικές Υπηρεσίες , κλπ .κλ.π. Πουθενά δεν φαίνεται Μισθός Εκπαιδευτικού για το Ειδικό Σχολείο του Δήμου ΚΩ.!!! Σταθμός- κέντρο συγκέντρωσης με απασχόληση παιδιών ΑΜΕΑ του νησιού ήταν παρα Σχολείο Κανένας δεν τον ήλεγχε !!! Μάλλον η τότε Δημοτική Αρχή θεωρούσε Τα παιδιά ΑμεΑ της Κω , παιδιά κατώτερου Θεού ! Ως εκ τούτου δεν έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη ! Ας μας περιγράψει τι έκανε ο ίδιος για τα Ειδικά Σχολεία της Κω και ας μας αφήσει εμας τους γονείς ήσυχους … Αρκετά μέχρις εδώ !! Αρκετά !!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ