Η «πικρή» ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω, συνεχίζεται… Φόβοι βάσιμοι ότι, δεν θα παραδοθεί ούτε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!!!

17
8008

Η «πικρή» ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω, συνεχίζεται…

Φόβοι βάσιμοι ότι, δεν θα παραδοθεί ούτε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!!!

 

Μετά τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού μας συμβουλίου αναφορικά με τα αίτια που προκαλούν τη χρόνια  καθυστέρηση των εργασιών στο πολύπαθο 3ο δημοτικό σχολείο*, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου ενημερώνει – ως όφειλε – τους γονείς των μαθητών για τις εξελίξεις.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης, πέρα και έξω από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, είναι η απαξιωτική και παντελώς αδικαιολόγητη στάση της δημοτικής αρχής, κύρια του ίδιου του δημάρχου, να απαντήσει στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των γονέων για ενημέρωση.

 

Η ενημερωτική επιστολή του Συλλόγου προς τους γονείς, έχει ως ακολούθως:

 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩ»

 

«Αγαπητοί γονείς,

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι το κτίριο του σχολείου μας, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μας παραδοθεί ούτε στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς….

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την 6η επιστολή μας στη δημοτική αρχή που στείλαμε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 και με την οποία ζητούσαμε να μας απαντήσουν για πρώτη φορά εγγράφως για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και αποπεράτωσης των εργασιών για την αποκατάσταση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κοινοποιήσουμε την απάντηση σε όλους σας.

Μέχρι και σήμερα, όπως το περιμέναμε, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Φεβρουαρίου 2024, όταν η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κα Κική Μακρή, έθεσε το θέμα της επιστολής μας στον Δήμαρχο, κ. Θεοδόση Νικηταρά, απάντησε ότι οι διαδικασίες είναι δρομολογημένες και ότι η σύμβαση του έργου φεύγει για προσυμβατικό έλεγχο. Μάλιστα ο Δήμαρχος μας παρέπεμψε ουσιαστικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας «για λεπτομέρειες όμως, για όποιον επιθυμεί, αν αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο ή ευρύτερα σε οποιονδήποτε γονέα θέλει να ξέρει κάτι περισσότερο, αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν και με συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά και με συγκεκριμένα έγγραφα. Πολιτικά όμως, σας απαντώ αυτό, ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Πηγαίνει προς συμβατικό έλεγχο η σύμβαση αυτή, έρχεται, καλούμε τον μειοδότη να υπογράψει».

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας όμως που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (29 Φεβρουαρίου 2024), όταν έβαλε και επίσημα πια το θέμα μας πάλι η κα Μακρή, όλα αυτά ανατράπηκαν καθώς πληροφορηθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αλέξανδρο Χρυσόπουλο, ότι μία νέα προσφυγή κατατέθηκε εκείνη την ημέρα από την τρίτη στην αρχική σειρά κατάταξης εταιρεία, η οποία θα εκδικαστεί και πάλι στην Αθήνα. Ακόμα όμως και μετά από αυτήν υπάρχει δυνατότητα από τη νομοθεσία και για νέα προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια γεγονός που φυσικά οδηγεί σε νέα μεγάλη καθυστέρηση. Ο κ. Χρυσόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι εξετάζουν εναλλακτικό σενάριο για να συντμηθούν αρκετά οι προθεσμίες.

Οι τόνοι στη συνεδρίαση υψώθηκαν όταν ο κ. Αβρίθης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ανέφερε ότι υπήρχε θέμα στατικότητας του κτιρίου και απευθύνθηκε στην αντιπρόεδρο του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κα Πόπη Ανέστη, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα κρατώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης καθώς είναι υπάλληλος του Δήμου.

Αφού αναφέρθηκε το όνομά της και καθώς η πληροφόρηση που είχαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο και σε συνάντηση μαζί μας, αλλά και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι δεν τίθεται θέμα στατικότητας, είπε ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή ο Δήμαρχος και ο κ. Αβρίθης λένε αντίθετα πράγματα.

Ο Δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος μίλησε απαξιωτικά στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας (όπως δυστυχώς απαξιωτικά αντιμετωπίζει ολόκληρο τον Σύλλογο και κατά τη γνώμη μας και το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων) και προφανώς μη αποδεχόμενος αυτή της την ιδιότητα είπε επί λέξει: «Φτάσαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνω εγώ διάλογο με εσάς… Λοιπόν για ηρεμήστε λιγάκι και θα συζητήσουμε σε λίγο… Όταν μιλήσω θα με ακούσετε». Δεν πήρε όμως στη συνέχεια τον λόγο για να εξηγήσει τα ανεξήγητα….

Για όποιον θέλει να ακούσει ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος μπορεί να βάλει το βίντεο που βρίσκεται στα σχόλια στο 4:31:00, ενώ το επίμαχο σημείο που αναφέρουμε παραπάνω αρχίζει στο 5:13:15.

Τέλος σας κοινοποιούμε την απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην επιστολή μας, που εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το θέμα…

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

 

*Σημείωση του «Σ»

 

Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε πως, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις – τοποθετήσεις όλων όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση του θέματος στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Κω της  29ης Φεβρουαρίου 2024. Το θέμα με τίτλο «ενημέρωση για την αποκατάσταση και λειτουργία του 3ου δημοτικού σχολείου Κω (Αζίλο)» είχε θέσει η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κική Μακρή.

Σε δεύτερο χρόνο, να σημειώσουμε πως, ο «Σ» είχε επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Ψαρά, ο οποίος μας δήλωσε πως, γνωρίζει την υπόθεση, θα απαντήσει στον Σύλλογο, αλλά δεν είναι στην αρμοδιότητά του.

Το αυτό αναφέρει και στην απάντησή του προς τον Σύλλογο, την οποία κοινοποιεί προς τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά.

Η απάντηση του κ. Ψαρά η οποία εστάλη στις 19/2/2024, έχει ως ακολούθως:

 

Θέμα: «Απάντηση σε επιστολή»

Σχετ.: Η με Αρ. Πρωτ. 1/01 -02-2024 επιστολή σας

«Σε απάντηση ακόμα μιας σχετικής επιστολής σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς σας, αλλά δεν έχουμε απαντήσεις για ζητήματα που διαχειρίζονται άλλοι φορείς. Στη διάθεσή σας για συνεργασία!

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Δρ. Χαράλαμπος Ψαράς».

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε ΜΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!!ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!!!!

  2. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΦΤΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ !!

  3. Θεοδόση βάλε έναν δικό σου να βγει πρόεδρος σε αυτόν το συλογο γονιών του 3 διμοτηκου για να σταματίσουν της διαμαρτιριες και τους δημοσιογράφους. Μετά δε θα ακούγετε φονή για τιν κατάσταση του διμοτηκού. αφού τη ξερης τιν δουλια πος τιν πατισες ετσι;

    • δεν πρόλαβε. Εχει τόσες θεσις που πρεπει να βαλει δικους του για να κλεισει στοματα που δεν προλαβαινει

  4. μια κοροϊδία και μισή. μοιράζονται πολλα λεφτά με στημρνους διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις στην Μαρίνα και ούτε ένα σχολείο δεν είναι ικανοί να φτιάξουν. δεν θέλατε τον Κυρίτση γιατί ήταν λέγατε κακός ενώ τώρα μοιράζουν λουλούδια απο καλοσύνη

  5. καλησπέρα τι ακριβώς συμβαίνει με το σχολείο αυτό και πώς μπορούμε να συνδράμουμε δωρεάν εάν τον έχει ανάγκη τα παιδιά μας ; είμαι εργολάβος οικοδομών κάποιος να μας πει τι τρέχει με τον σχολείο ευχαριστώ.

  6. …άλλα ακούει η θεια σου
    ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 18:6 TGV

    »Όποιος γίνει αφορμή να κλονιστεί ένας απ’ αυτούς τους μικρούς που πιστεύουν σ’ εμένα, είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να κρεμάσει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να καταποντιστεί στη θάλασσα.

  7. αν ήμασταν όμως σε άλλο πιο αριστοκρατικό μαχαλά βλέπε αγίους πάντες τώρα όλα θα ήταν έτοιμα αν ‘αυτου όμως λόγο περιοχής Αλβανών κ ντόπιων μπασκλας ( κατά τον δήμο) όσες επιστολές κ να σταλθούν αγρόν αγόραζαν , το νέο Νοσοκομείο είναι εδώ , καλύτερα να διαλυθεί κ να μοιραστούν τα παιδιά στο 2ο και στο 4ο , όταν έγραφα μαύρο μην ψηφίζετε κανέναν……τώρα
    είναι αργά για δάκρυα .
    ΥΓ. ε εκεί στον δήμο (σχολικές επιτροπές) εκτός του ότι γράφετε στα //// σας παιδιά κ γονείς είστε κ μπαταξιδες εξοφλήστε κ κάνα τιμολόγιο λέω γω , φέσια 2-3 χρόνια πάει πολύ….κε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ