Με μεγάλο ενδιαφέρον, η ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες από τον Απελλή και την Αρωγή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου

4
12098

Θέμα του σεμιναρίου: »Μαθησιακές δυσκολίες I τα χαρακτηριστικά, η γ ανίχνευση, η αξιολόγηση και η συμβολή των γονέων στην αντιμετώπιση τους»
Με μεγάλο ενδιαφέρον , η επιμορφωτική ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες, σε διοργάνωση  του πολιτιστικού συλλόγου ΄΄Απελλής΄΄ , σε συνεργασία με το Κέντρο εξειδικευμένης μαθησιακής υποστήριξης, συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού η ΄΄Αρωγή΄΄ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου, με ομιλητή τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου ΑΡΩΓΗ, Βησσαρίων Ζωίδη.
Οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Την τελευταία εικοσαετία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών εστιάζεται ολοένα και περισσότερο στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας.
Ο κ. Ζωίδης αναφέρθηκε στην πρόληψη με τα τεστ που υπάρχουν και που βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση τους. Επίσης το 50% των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ανήκουν στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις οποίες αναφέρθηκε ο ομιλητής.
Η πρώιμη ανίχνευση και αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους, επειδή μας επιτρέπει να οργανώσουμε έγκαιρα παρεμβατικά παιδαγωγικά και θεραπευτικά προγράμματα με στόχο την μαθησιακή ενίσχυση των παιδιών αλλά και την ψυχοσυναισθηματική στήριξη των ίδιων και των γονιών τους

Πηγή: https://www.kostv.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ημερίδα συμφωνώ πως ήταν ενδιαφέρουσα! Το πολύ ενδιαφέρον από το κόσμο δεν μπορώ να δω… τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα άδεια καθίσματα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ