Σε δυο ταχύτητες, παράλληλα, θα πρέπει να δουλέψει ο δήμος (ή και «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα»)

28
6213
Σε δυο ταχύτητες, παράλληλα, θα πρέπει να δουλέψει ο δήμος (ή και «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»)
Σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης των τελευταίων μηνών (αν όχι ετών) το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών είναι η δύσκολη και επώδυνη καθημερινότητα.

Μια καθημερινότητα -όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο- που γίνεται ακόμα δυσκολότερη από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την εκτίναξη του ηλεκτρικού ρεύματος, τη δυσκολία στις μετακινήσεις, την ανασφάλεια και την δραματική εγκληματικότητα-παραβατικότητα.

Παράλληλα, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή δημοτική αρχή τόνιζαν στις προγραμματικές τους θέσεις ότι ο δήμος θα πρέπει πέρα από το μακρόπνοο σχεδιασμό και τα (όποια) έργα κλίμακας να δει πολύ σοβαρά την καθημερινότητα του πολίτη (συγκοινωνιακό, στάθμευση, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό κλπ).

Και σε πιο… λιανά οικονομικά: Έχουμε 4% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών από 2024 -νέα αύξηση σε τρόφιμα κλπ για 1,7δις έσοδα από ΦΠΑ -τεκμαρτό και υπερφορολόγηση για ελεύθερους επαγγελματίες για 2δις έσοδα -έρχεται αύξηση 80% στο ρεύμα και νέα ρήτρα αναπροσαρμογής από 1-1-2024.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ : αυξήθηκαν οι πλειστηριασμοί κατά 141% με τον νόμο 4738/2020 (κίνδυνος απώλειας περιουσιών από Funds & τράπεζες).

Και όσον αφορά την ακρίβεια, παρά τους όποιους  ελέγχους αισχροκέρδειας και πρόστιμα, το πρόβλημα είναι ότι πληθωρισμός στη χώρα μας τρέχει με ρυθμούς πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ και οι ελπίδες αποκλιμάκωσης λιγοστεύουν.

Σε αυτά τα δύσκολα δεδομένα (με την κατάργηση των κοινωφελών επιχειρήσεων που αναφέραμε και στο προηγούμενο) ο δήμος της Κω καλείται, επίσης (το ίδιο θα λέγαμε για Περιφέρεια και κυβέρνηση) να δουλέψει (/ψουν) πλέον σε δύο ταχύτητες:

Μεγάλα (ή μικρά, όπως και αν το δει κανείς) έργα και καθημερινότητα.

Το επισημαίνει χαρακτηριστικά και ο «Όμιλος για την Αυτοδιοίκηση και τη  Δημοκρατία» που όπως γράφαμε και στο τελευταίο σημείωμά μας,  είναι παραπάνω από δεδομένο πλέον ότι θα κάνει παιχνίδι και θα παρεμβαίνει στην τοπική πολίτικη ατζέντα… από την εξέδρα.

Και έχει ενδιαφέρον να δούμε μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις του δημάρχου και της δημοτικής αρχής τι απήχηση θα έχουν οι προτάσεις του

-για την αλλαγή προσανατολισμού της ΚΩΑΝ με προσλήψεις επιστημονικών στελεχών για τεχνική και πολεοδομική ενίσχυση

-Χωροθέτησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων (νέου λιμάνι, αποκέντρωση υπηρεσιών, δράσεις ανά Κοινότητα, γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή).

-Ενοποίηση του ΚΤΕΛ με την παραχώρηση της ΚΕΑΣ , νέου συγκοινωνιακού χάρτη

-Αλεξάντερ Φάσιον, σκελετός Δημαρχείου στο Ζηπάρι, πρώην Ανωτέρα, ΑΒΙΚΩ-Οινοποιείο, Θερμά.

Το ότι όλα τα παραπάνω είναι στάσιμα εδώ και 20-30 χρόνια, μπορεί να το εκλάβει κανείς και ως αυτοκριτική για όσα δεν έκαναν και οι ίδιοι οι πρώην…

Ωστόσο το θέμα είναι (αν μιλούσαμε με ποδοσφαιρικούς όρους, το στοπάρισμα της μπάλας. η έκκληση για ευρύ και ανοιχτό διάλογο που απευθύνουν. Το να κάτσουν όλοι μαζί ανεξαρτήτως πολιτικών, προσωπικών ή άλλων διαφορών και να συμφωνήσουν (ομοφωνία στο δημοτικό συμβούλιο, ως προϋπόθεση επιτυχίας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Όμιλος).

Με λίγα λόγια… κάλλιο αργά παρά ποτέ (ή και «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα»).

 

 

 

 

 

 

 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο δήμαρχος έχει πάθει σοκ.Πως θα βολέψει τόσους τώρα,που του έχουν περιορίσει τις θέσεις;Πως θα καλύψει τόσες υποσχέσεις;Δενπιστευω να μην το ήξερε πρην τις εκλογές.Απλα κορόιδευε κάποιους που για να κατέχουν να “βοηθησουν¨ηθελαν αντάλλαγμα.

  2. Της ΛΑΘΡΟ-μετανάστευση, την ανεργία των ελληνων, και την αδυναμία να ζησουν με 800 ευρώ,.. Διότι συγχρόνως δίνεται άδεια εργασίας στους λαθρο.. Που δεν πληρώνουν ούτε σεντ φορο, ενφια, ασφαλίσεις. ΞΕΧΑΣΕΣ την έλλειψη υγείας,, πάλι οι ΛΑΘΡΟ εδώ έχουν τα πρωτεία, την προτεραιότητα.. ΞΕΧΑΣΕΣ τους έκτακτους φόρους του Μητσοτάκη για… Κλιματική αλλαγή (εκτός ότι θα τα παίρνουν από τις άνεμο γεννήτριες… Και την κλιματική αλλαγή που η ίδια προκάλεσαν…) θα τα παιρνουν και από τους Έλληνες… ΞΕΧΑΣΕΣ την πώληση νερού,.. ΕΥΔΑΠ…. Και τους… 41% επιπλέον φόρους εισφοράς…

  3. εκτός τα γνωστά σημεία που έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας,έχει και άλλα..πρώτα κοιτάξτε έξω απ’ το Faethon , ξενοδοχείο..είναι λίμνη, παντού σ όλη την πόλη η επικινδυνότητα είναι παρούσα.
    κάποιοι έλεγαν για το Μόναχο που όποιος ξέρει γεωγραφία ανήκει το βόρειο ημισφαίριο ψηλά…
    στο νησί βρέχει δύο μέρες και τα προβλήματα πολλά.
    δεν είναι εικόνα αυτή, κυκλοφοριακό Παγκρατίου.

  4. Εκατό χρόνια από τον θάνατο του Σκύλου ίδιας ράτσας που έγινε εμπορικότατη ταινια

    https://www.protothema.gr/greece/article/1444250/kakopoiisi-haski-idioktitis-thelo-na-vrethei-to-ktinos-de-tha-me-ekplixei-an-apodeihthei-oti-einai-suggeniko-prosopo/

    τώρα ανέλαβε το ανθρωποκτονιών..δεν πάμε καλά.. διχασμός, βία,γυναικοκτονίες, ανήλικη βία και παραβατικότητα,ανήλικη εγκληματικότητα.
    πράγματα που καταγγέλλονται αλλά δεν τα λαμβάνει υπόψη κανένας.
    τηλεφωνούν περίοικοι απ τα λαϊκά για κάτι μαλακισμένα που μαστουρώνουν από 13 χρονών και διαλύουν ότι βρουν μπροστά τους και δεν γίνεται μια σύλληψη.

  5. λίμνες παντού, κυκλοφοριακό χάος ,έλεος……χωρίς φώτα στην Λάμπη ΤΩΡΑ!!!! Τα φανάρια δεν λειτουργούν κάποιες ώρες,λάμπες απ τα φανάρια καμένες…
    Η Koshuriet πανηγυρίζει. Τα ψαροδολλάρια έρχονται.
    Τι θα έλεγαν οι Τούρκοι αν ήταν σήμερα στην πόλη.

  6. Γεραπετρίτης: Υπόκλιση και στο αεροδρόμιο! Καινούργιο βίντεο κάνει πάταγο για το λ@μόγιο της ΤΕΡΝΑ

    https://katohika.gr/ellada/gerapetritis-ypoklisi-kai-sto-aerodromio-kainourgio-vinteo-kanei-patago-gia-to-lmogio-tis-terna/
    Ξεφτίλα!!Οι ηλ.εφημερίδες της Τουρκίας μας τρολλάρουν για την υπόκλιση Γεραπετρίτη!
    https://katohika.gr/diethni/kseftilaoi-il-efimerides-tis-tourkias-mas-trollaroun-gia-tin-ypoklisi-gerapetriti/

    • Ουαου.Τι ανακάλυψες μεγάλε;Το λέει το katohika.gr;Τώρα τι κάνουμε;Είναι θέμα δημάρχου;Θα το αναθέσει στον αντιδήμαρχο πρασίνου.

  7. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ. …
    Το φυτευτό υπόθετο – δεξί χέρι του προδότη Μητσοτάκη ο οσφυοκάμπτης του ΥΠΕΞ.!! (
    Κατέδειξε το πνεύμα που διακατέχει την ελληνική ηγεσία.

    Ρε ουστ ραγιάδες

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipNKpNMPGC98qTNSPMYefrC46SbfNOAh1ifsmtaLGPEwu8H-6b0Duz3vE6toA6maiOtIw1A5eXlPTq7nvjEgjT71QQAQxULgfY3st3uYNsfwmcvt0zFr0qzY4QncrUnbOOtXCi5QEYO0FWB-aoTjSUTOKwCt2h-OECJcOmbmvhHkR6lSmmaauwzdAJN7c/s959/GE

  8. Όταν σας λέω ότι η ψήφος σας στα σιχαματα..που ξεπουλάνε τα πάντα (υγεία, νερό, ενέργεια, Αιγαίο..λαθρομετανασρευτικο . ) . επηρεάζει κάθε μέρος,, και το νησί της Κω…(δες νοσοκομείο, δες Hotspot, δες ΕΥΔΑΠ.. Η παρουσία και ο ρόλος του Δήμου είναι άχρηστος… Είστε απλά υπάλληλοι..σκλαβακια της προδοτο-κυβέρνησης που ψηφίσατε ΖΩΑ…

  9. Την μαλ.. Σου ετσι για να…δείχνεις την ηλιθιότητα σου… Αν σου γράψω όλα τα σχόλια εδώ και 1 χρόνο,, παίρνεις Όσκαρ.. Μ@Λ..ΙΑΣ……και συνεχίζεις….. 41 %.. ΝΟΗΤΙΚΉ ΣΤΕΡΗΣΗ… ( το Μιράντα από που βγαίνει.. Από τα μπισκότα?? Μάλλον ακόμα σε ταΐζουν μπισκοτάκια Μιράντα με το γαλατακι σου…

    • Εγώ όπως λες ότι και να λεω ,βλακείες η οτιδήποτε άλλο τα λεω σαν miranta το γράφω κσι οποίος θέλει αποφεύγει να το διαβάσει.Εσυ τόσους μήνες πως μπαίνεις;Τόσους μήνες κάθεσαι και διαβάζεις τι λεω εγώ;Έχεις σχολιάσει κάτι η απλά διαβάζεις να βρίσεις;Μάντεψε ποιος είναι όλα αυτά που λες.Βλακακο .

  10. Μην ξεχάσεις σήμερα την σωστή και έγκυρη παραφληροφορηση….. Εεε ενημέρωση ήθελα να πω… Συγνώμη . από τον Ευαγγελάτο (ξέρεις ο τύπος με το κότερα και τις 2 βίλες με πισίνα , ο πλασιέ εμβολίων που παίρνει πριμ και μοιράζεται 20 εκκατομυρια κάθε χρόνο από τον ΜΙΖΟΤΑΚΗ για προπαγάνδα και να από κρύβει την αλήθεια από τα ζώα όπως εσένα…..σημερα έμαθα θα έχει σε εικονική πραγματικότητα τον ΜΙΖΟΤΑΚΗ να τρώει μπακλαβά με τον ερντογαν… Μέσα στην Αγία Σοφία… Που του έδωσε!!!! Και σε ένα κότερο μαζί αρμενιζωντας μαζί το ΑΙΓΑΊΟ….

  11. Επίσης Μιράντα...πάρα να αποβλακωνεσαι.. Με την μοναδική πηγή ενημέρωσης που εχεθς (Ευαγγελάτο, Παπαδάκη )

    Καλό είναι να διαβάζεις καμία μη φιλοτουρκικη…. Συγνώμη μη φιλοκυβερνητικη ήθελα να πω εφημερίδα….. Να μην φοβάσαι να μπεις σε άλλα SITE ενημέρωσης..αλλά έχεις αλλεργία στην αλήθεια.. (ξέρεις αυτά που θα λογοκρίνει και θα απαγορεύσει ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ με νόμο..λογοκρισίας σε λίγο καιρό για να μην μαθευονται τα σκάνδαλα, της Αγίας οικογένειας και των 300 σιχαματων…. Και θα κάνεις πράγματι Ουαου!!!!! .που το ανακάλυψες.. . Και από αυτά που θα μαθεις.παρα να τα κοροϊδεύεις.. ……!!! Τώρα ο δήμαρχος μας.. Θα ακούσει τον ΜΙΖΟΤΑΚΗ για τις εντολές ερντογαν-στο λαθρομεταναστευτικο(θα επιβάλει να δώσουμε εργασία στην Κω σε 3000 ΤΑΛΙΜΠΑΝ .ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ και στην πώληση ΕΥΔΑΠ… Θα αναλάβει ο Ζάχαρος.οχι ο δήμαρχος πρασθνουω..ενταξει Μιράντα βουρλο??

    • Έχεις πρόβλημα να βρεις δουλειά;Ποιο είναι το πρόβλημα σου γενικά;Δεν έχεις ζωή δικιά σου;Πρέπει να μπεις σε sites να σου πουν πως περνάς;Κρίση δικιά σου έχεις;Εγώ και οι περισσότεροι έχουμε.Ξερουμε και έχουμε διαβάσει όλα όσα κυκλοφορούν.Την κάθε βλακεία ψεκασμένου.Απλα τα άπορη πτοούμε.Τι να κάνουμε.Καποιοι ζουν από τύπους σαν εσένα δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημα σου.Μου ήρθε τώρα ο συγχωρεμένος ο Τραγκας.Καλα τα έλεγε αυτός έτσι;Τι να κάνουμε εγώ προτιμώ τα μεγάλα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους.Σε τι ακριβώς διαφωνείς από αυτά που λένε θα μας πεις;Η δικιά σου οικογένεια είναι καλύτερη από του Μητσοτακη;Από τη δικιά μου; Αυτό σου λένε αυτοί που διαβάζεις;

  12. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ.

  13. εχεις ξεπερασει το επιπεδο….ιας…..σε αλλο επιπεδο….εχεις γραψει ιστορια. site XAXAAXA..ειμαι σιγουρος..γελαει και ο ιδιοκτητης…της aegean…εκτος τους σχολιαστες

    • Οι περισσότεροι γελάμε πάντως μαζί σου με τα γελοία ψευδώνυμα που μπένεις κάνοντας 10 σχόλια απλά για τη Μιραντα.Σου εχει γίνει έμμονη ιδέα φίλε να το προσέξεις.Έχεις κουράσει συνέχεια λέγοντας τις ίδιες βρισιές και εξυπνάδες.Φοβάσαι μην μας παρασύρει και δεν ψηφίσουμε το κόμμα σου;Αφού ούτε καν μας το λες.Μάλλον κακό κανείς τελικά σε αυτόν που πιστεύεις .Σε έχει ταπώσει και έχεις τρελαθεί .Περαστικά.

  14. δεν δυσκολευομαι να βρω δουλεια….δεν εχω κανενα προβλημα..να δουλεψουν οι ΛΑΘΡΟ…χωρις να πληρωνουν φορο.. χωρις να ελεγχονται για θεμα υγειας…χωρις να εχουν εισελθει ΝΟΜΙΜΑ…που αδυνατουν ακομαν απληρωσουν ρευμα διαβιωση…..ΑΛΛΑ αν ενδιαφεροταν Ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ..για τους ελληνες..θα αυξανε τον μισθο..το ποσο και διαρκεια ανεργιας.και το βιωτικο επιπεδο των ΕΛΛΗΝΩΝ εφοσον ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ..με παρακρατησεις..εφοσον ΑΥΤΟΙ πληρωνουν ΧΙΛΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ..ΕΙΣΦΟΡΑΣ..ΕΝΦΙΑ…ΦΟΡΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ..ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ…ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ…ομως ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ..ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ..ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΟΙ ΛΑΘΡΟ..ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ…με 570 βασικο μισθο….γι αν ατα δωσει στους ΛΑΘΡΟ..ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Λ Α Θ Ρ Ο !!!

  15. συμφωνω ως προς Την κάθε βλακεία ψεκασμένου..ενοοεις μαλλον τΑ ΜΜΕ!!!!!!!!!!!.ολες οι θεωρειες ωεκασμενων επιβεβαιωθηκαν..οι γιαττροι..αλλαζουν πλευρα για .ΟΛΟΙ..παγκοσμια…και σοι τα εκανα μετανιωσαν..οι μισοι πεθαναν……Τι να κάνουμε.που εισαι ηλθια…δεν διορθωνεται!!! Καποιοι ζουν από ΗΛΙΘΙΟΥΣ τύπους σαν εσένα ..κΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ζουν για ΕΣΕΝΑ..να τους βλεπεις και να τους πιστευεις..!!!!!δεν καταλαβαίνεις πρόβλημα σου. !! ο Τραγκας ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΈΓΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΖΟΥΣΕ…ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ..ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ…ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ,ΑΛΛΟΙ ΜΥΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ..ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ…(ΤΕΜΠΗ). ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ…Η ΝΔ!!!

  16. ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ προτιμαει τα μεγάλα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους!!!ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΕΙΠΕΔΟ ΗΛΘΙΟΤΗΤΑΣ…ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ .Σε τι ακριβώς διαφωνω από αυτά που λένε.η αποκρυβουν…χρειαζεται ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ..για τα 40 χρονια σκανδαλα.κλεψιες,μπιζνες.πυρκαγιες…μιζες .ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΚΟΣεσυ και η σου οικογένεια σου [ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ είναι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΣ..ΑΛΛΑ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ..εξου ΕΣΥ..που ολοι μαζι βλεπεται ευαγγελατο…!!!!!.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ η δικη ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΚΛΑΣΕΙΣ..ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΧΑΖΟΒΙΟΛΟΛΗΔΕΣ ΟΠΩς ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
    .. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..ΚΛΕΦΤΕΣ// ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑΖΙ!!!!ΧΑΧΑΧ..ΜΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ…ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    • Πωωωωωωωωωωωωωωω καλά μιλάμε τρελλό έρωτα έπαθες με τη Μιράντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Εμμονή απίστευτη. Δεν το κατάλαβες ακόμη?
      …Βρε καλώς το λέω το πάθος το παράφοροοοοοοοο!!!!!!!!!!

  17. τι εννοεις δυο ταχύτητες οταν ηδη ο Νικηταρας χτιζει την ομαδα του με κουμπαρους και ανθρωπους που τα εκαναν μανταρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ