Δήλωση Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου: Κλείνει ένας κύκλος 28 ετών ενεργής παρουσίας στα Δημοτικά μας πράγματα

13
16982

Δήλωση Χατζηκαλύμνιου Μιχάλη

 

Πλησιάζοντας το τέλος του 2023 που εκτός των άλλων σηματοδοτεί το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για εμένα, θα ήθελα να γνωστοποιήσω μερικές σκέψεις μου.

Από τον Ιανουάριο του 1996 που έστειλα την πρώτη μου επιστολή στον αείμνηστο Πρόεδρο της Κοινότητας Ασφενδιού Κώστα Κιαπόκα για ένα θέμα που ήταν της επικαιρότητας τότε, συμπληρώνω 28 χρόνια ενεργής παρουσίας στα κοινά του τόπου μου, συνειδητά πάντα και μόνο στον Α΄βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από αυτά εκλεγμένος εκπρόσωπος των συμπολιτών μου 21 χρόνια και 4 μήνες, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Δικαίου, στη συνέχεια ως δήμαρχος στον Δήμο Δικαίου,  ακολούθως αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Κω και τα τελευταία 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Κω.

Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου ότι τίμησα την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου και ότι συνεισέφερα θετικά στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας και στη δρομολόγηση έργων και δράσεων που συντέλεσαν και συντελούν στην πρόοδό του.

Θέλω λοιπόν με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπατριώτες μου αρχικά τους Ασφενδιανούς και τους Πυλιώτες και στην συνέχεια όλου του νησιού μας, που με τίμησαν επανειλημμένα με την ψήφο τους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την σύζυγό μου Ξένια για την χωρίς όρους ένθερμη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τα παιδιά μου τον Βαγγέλη και την Μαίρη ελπίζοντας ότι δεν παρέλειψα κάτι από τα πατρικά μου καθήκοντα λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά.

Την ευρύτερη οικογένειά μου τόσο από την δική μου πλευρά όσο και από την πλευρά της γυναίκας μου, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν πάντα ένθερμοι υποστηρικτές μου εκτός και εντός κάλπης.

Την Πόπη Κιαπόκα με τον σύζυγό της Γιώργο Μπαλάσα με τους οποίους η νεανική φιλία, εξελίχθηκε και σε πολιτική, που δεν διαταράχθηκε μέχρι σήμερα από τίποτα και κανέναν.

Τον Μανώλη Μπαλάσα με τον οποίο η γνωριμία και συνεργασία μας που ξεκίνησε όταν ήταν σύμβουλος στην Κοινότητα Ασφενδιού και παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας καταβολές, κρατάει μέχρι και σήμερα.

Την υπάλληλο του Δήμου μας Πόπη Ανέστη που ως γραμματέας του Δ.Σ. και συνεργάτης μου στον Δήμο Δικαίου αλλά και την περίοδο που ήμουν αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Κω, αλλά και σε όποια άλλη θέση έχει τοποθετηθεί, έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι κανείς παραγωγικός και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό υπερνικώντας τα εμπόδια, αρκεί να αγαπά την δουλειά του και να τιμά το πτυχίο του.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, δημοσιεύοντας πάντα τις απόψεις μου. Νομίζω ότι και εκείνα δεν θα έχουν παράπονο από εμένα, καθώς ήμουν και είμαι πάντα διαθέσιμος όποτε μου ζητούσαν πληροφόρηση ή την άποψή μου για οποιοδήποτε θέμα.

Επίσης να ευχηθώ στους συναδέλφους που θα αναλάβουν καθήκοντα την Πρωτοχρονιά για την νέα δημοτική περίοδο, καλή δύναμη για αποφάσεις και δράσεις που θα επιλύσουν προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας, αλλά και όλες τις άλλες που είναι αναγκαίες για να διασφαλίσουν την συνέχιση της ευημερίας και ανάπτυξης του νησιού μας.

Τέλος καθώς έχουμε μπει στην εορταστική περίοδο θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου να έχουν Καλές Γιορτές με Υγεία, Δύναμη και Πρόοδο ατομικά και οικογενειακά.

 

 

Ζηπάρι

04.12.2023

 

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μπορείς να αναλογιστείς ότι, με τόσες θέσεις και εξουσία που απόλαυσες, ΣΤΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ , άφησες πίσω ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΊΖΕΙ…?

    • Τί εννοείς κύριε
      Χάρυ
      Ξέρεις κάτι που δεν γνωρίζει ό αμαθής Ιθαγενής…
      Ή απλά έτσι σου ήρθε

  1. Εξαιρετικός!!!Κύριος με όλη τη σημασία της λέξης και εργατικός όχι ταξιδιαρης και τζαπατζης

  2. Μιχαλη εισαι συνυπευθυνος για οσα εγιναν κατα τη διαρκεια της συμμετοχης σου στη δυναμη αλλαγης. Ανεχτηκες τις βρισιες τα ξ, τα κυνηγητα, τις μηνυσεις, τα ξεπουληματα, την κακοδιαχειρηση. Εξιλεωθηκες με την μη συμμετοχη σου στις εκλογες. Προφανως καταλαβες την επερχομενη ηττα, η καταλαβες με ποιους ειχες να κανεις. Εστω και την υστατη στιγμη, ξεπλυνες το στιγμα της δικης σου συμμετοχης, σε αυτη την παραταξη.

  3. Από τους λίγους έντιμους , που δούλεψαν τόσο πολύ στο Δήμο, με σεμνότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φωτογραφήσεις , Κύριος πάντα και κοντά στους δημότες, έτοιμος να βοηθήσει οποιονδήποτε, όποτε τον χρειαζόταν

  4. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΙΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ