Ένα πρότυπο σύστημα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων με Drone, παρουσιάστηκε σήμερα στην Κω

8
8937

Πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης με χρήση drone, θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω στη Ζια, για την πυρασφάλεια του δάσους στον ορεινό όγκο του νησιού, σε συνεργασία με το “Pleiades IoT Innovation Cluster” και την PROBOTEK, μέλος του Cluster.
Το πρόγραμμα αυτό, παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Θ.Νικηταρά, του Αντιδημάρχου και υπεύθυνου της ΠΠ Κω ,Σταμάτη Καμπουράκη και της προέδρου του ΔΣ Διονυσίας Τελλή-Τσιμισίρη.
Πρόκειται για την τεχνολογία drone, το οποίο θα μεταφέρει έγκαιρα την πληροφορία της εξέλιξης ενός φυσικού φαινομένου. Οι εκπρόσωποι του ομίλου Quest και της εταιρείας PROBOTEK, στάθηκαν στο ιδιαίτερα εξαιρετικό γεγονός της οργάνωσης και της διάθεσης για συνεργασία, όλων των αρμοδίων φορέων και του Δήμου Κω.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως σε επίπεδο εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας πτήση μη επανδρωμένου ντρόουν για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικου υλικού και προσέθεσε πως επιθυμούν να δουν κατά πόσο αυτή η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας. Συμπλήρωσε πως χθες βρέθηκαν με τους εκπροσώπους της εταιρείας του ντρόουν στη Ζιά και είδαν πως μπορεί να αναπτυχθεί το σύστημα, στις κρίσιμες στιγμές της εξέλιξης ενός φυσικού φαινομένου όπως πχ.μιας φωτιάς. Όλα αυτά φυσικά γίνονται παντα σε συνεργασία με φορείς, Πυροσβεστική, στρατό. Τέλος τόνισε πως μεταχειριζόμενοι την τεχνολογία προς δημόσιο όφελος μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ο Αντιδήμαρχος κ.Καμπουράκης δήλωσε πως διανύουμε ευχάριστες μέρες διότι πέρα από τη θωράκιση, αυτό το σύστημά μπορεί να αποτρέψει τυχόν επεισόδια πριν να εξελιχθούν ενώ τόνισε πως έχουν γίνει τεράστια βήματα στην Πολιτική Προστασία και πως υπάρχει εγρήγορση. Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Γ.Μαυρίδης, ο Διοικητής Α.Ντολαπτσής , ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γ.Χρυσουλάκης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ειρήνη Παναγιωτοπούλου καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σταμάτη πες μας ξανά ότι δεν πρέπει ναρχονται τόσα πούλμαν. Στη σκιά!! Μεγάλη γκαφα έκανες και θα την πληρώσεις τώρα προσπαθείς. Να κερδίσεις. Τους χριστιανούς. Αν. Δε. Έχουμε γ λ α δρ. ο σ ο Υ π α. Με ψηφους!!!!!!!!!!

  2. Ζιαδιανος τη μια μας λες να μην ανεβαίνουν πολλά πούλμαν στο χωριό μεγάλη κουταμαρα το κατάλαβες. Η σου βάλαμε φρένο?? Τώρα για να σε ψηφίζουμε. Μας υποσχεσε λαγούς με πετραχήλια. Αν δε !! Πάρε τα μούτρα σου ξανά και θα ακούσεις τι σου σέρνουν όλοι!

  3. Άχρηστος, Ανίκανος, Άσχετος με προγραμματισμό έργων το Τριώροφο ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ....

    Μετά τις ΕΛΙΕΣ και τις ΑΝΘΟΣΤΗΛΕΣ οι χαρταετοί και τα ΟΥΦΟ σαν το φοβισμένο ΚΟΨΙΜΙΌ…

  4. Βρε ολα αυτά τελευταίες μέρες της θητείας σας τα παρουσιάζεται ? Ντροπή σας τόσα χρόνια ….αυτά νιμίζετε θα σας σώσουν; Ντροπή μονο

  5. Πόση ώρα θα πετάει το drone? ο πυροσβέστης κοιτάει 15 ώρες σερι… και 20 χρονια τωρα οτι γινόταν τα έβλεπαν κατά 90% πρώτοι οι πυροσβεστες..το πρόβλημα στο νησί είσαι τα αρχαία πυροσβεστικά οχήματα τα οποία είναι και λίγα και οι ελλείψεις προσωπικού στην ΠΥΚΩ…τα drone και τα καθρεφτακια είναι για τους ιθαγενείς..

  6. Σήμερα γιορτάζει ο Θωμάς δηλαδή Ο ….. ο άπιστος,.Αύριο γιορτάζει ο Βάκχος ..καλά κρασιά Κοψιμιοι και την Κυριακή ποιός γιορτάζει? ααααααχ ποιός? Ο ΧΑΜΕΝΟΣ η ΚΟΨΙΜΙΟΣ η
    ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ η ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ, η οΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙ ΜΠΕΙ, η Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ !!!

  7. Τίποτα άλλο θα παρουσιάσετε μέχρι αύριο???? Εσείς είστε ικανοί να μας φέρετε και να πλοιο να ανοίγετε σαμπάνιες! Ρε ουστ! Τέσσερα χρόνια έξυνε ο ένας τον άλλο και τα θυμηθήκατε τελευταία εβδομάδα όλα! Αλήθεια που βρήκατε τα κονδύλια ξαφνικά. Τέσσερα χρόνια όλα δεν έχετε λεφτά, δεν υπογράφουν οι υπάλληλοι, όλα σας φταίνε! Ψευτες! Ο κακός Κυρίτσης, ο κακός λύκος και ο κακός μας ο καιρός!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ