Δύναμη Αλλαγής (για παρέμβαση Γ. Βουδούρη): Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όσο υπάρχουν ενεργοί πολίτες με ιδέες, προτάσεις και αγάπη για τον τόπο τους, υπάρχει ελπίδα

37
19896

‘’Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όσο υπάρχουν ενεργοί πολίτες με ιδέες, προτάσεις και αγάπη για τον τόπο τους, υπάρχει ελπίδα.’’

 

Από τη δημοτική παράταξη  ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Στην Κω δεν υπάρχει μόνο η γκρίζα εικόνα της παρακμής.

Υπάρχουν ενεργοί πολίτες με ιδέες, προτάσεις και αγάπη για τον τόπο τους. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Βουδούρης που σε ένα ζωντανό κείμενο παρέμβασης συμπύκνωσε όλες τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις ιδέες αλλά και την αγάπη του για τον τόπο του την Κέφαλο.

Όσοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, πρέπει να μιλάνε με προτάσεις, να συμμετέχουν στο διάλογο. Και ένα πεδίο διαλόγου είναι όλα όσα αναφέρει στην παρέμβαση του ο Γιώργος και τα οποία αποτελούν και την πρώτη ύλη για το πρόγραμμά μας.

Ένα πρόγραμμα που θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης από την επόμενη μέρα, με ισχυρή πολιτική βούληση και σχέδιο από την πλευρά μας, με ισχυρά συμβούλια στις κοινότητες που ο λόγος τους θα μετράει και με την ενεργοποίηση ενεργών πολιτών, όπως ο Γιώργος Βουδούρης.

Κάθε άνθρωπος με ιδέες, θετική σκέψη και διάθεση προσφοράς θα αξιοποιηθεί από τη δική μας δημοτική αρχή, όπου και αν ανήκει.

Έχουμε και λέμε:

1.Σοβαρό το ζήτημα με το τροχαίο στην Κέφαλο που έθεσε ο Γιώργος Βουδούρης. Για αυτό και χρειαζόμαστε ένα τοπικό σχέδιο οδικής ασφάλειας με παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία ( φωτισμός, μείωση ορίου ταχύτητας, σήμανση) . Και βέβαια ο Δήμος θα διεκδικήσει να πάρει ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας του Κ.Υ Αντιμάχειας, να το στελεχώσει και να καλυφθούν οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στο τρίγωνο.

  1. Εάν δεν θέλει να κάνει σταθμό με ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ στο τρίγωνο, ο Δήμος θα προμηθευτεί ασθενοφόρο που θα σταθμεύει μόνιμα εκεί με οδηγό και εκπαιδευμένο διασώστη.
  2. Θα υπάρξουν σίγουρα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Κέφαλο, θα αλλάξει η εικόνα. Θα τα αποφασίσουν όλα η κοινότητα και οι πολίτες με λαϊκή συνέλευση και ο Δήμος δεσμευτικά θα τα υλοποιήσει.
  3. Στόχος μας είναι η βελτίωση της συγκοινωνίας. Υπάρχει κανείς σήμερα που είναι ευχαριστημένος; Και υπάρχει ήδη στενή συνεργασία και με το σωματείο των ταξί. Ένας είναι ο δρόμος: συνεννόηση και συνένωση δυνάμεων.

5.Η Κέφαλος θα έχει φωνή. Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θα εντάσσονται δεσμευτικά κάθε χρόνο δύο έργα που θα προτείνονται από την κοινότητα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης θα είναι ο ίδιος στην Κέφαλο κάθε 15 ημέρες για να συντονίζει, να βλέπει και να ακούει τους πολίτες.

6.Αλλάζει πλήρως το μοντέλο της υπηρεσίας καθαριότητας, με αυτόνομη δομή και οργάνωση σε κάθε κοινότητα. Γιατί εμείς έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.

7.Πενταετές πρόγραμμα έργων για ασφαλτοστρώσεις, φωτισμό και ανακατασκευή πεζοδρομίων που θα κρίνεται σε ετήσια βάση για να βλέπουν  και να κρίνουν  οι πολίτες εάν υλοποιείται.

  1. Προχωράμε στην ανακατασκευή και ανάπλαση του παραλιακού δρόμου.
  2. Χωροθέτηση και δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι, η Κέφαλος θα ενταχθεί στο δίκτυο Μαρινών της Κω μαζί με τη μεγάλη μαρίνα στην πόλη και τη μαρίνα στην Καρδάμαινα.
  3. Κατασκευή και δημιουργία παιδικού σταθμού. Γιατί ο Γιώργος Κυρίτσης ξέρει, θέλει , μπορεί και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει .

Όσο υπάρχουν ενεργοί πολίτες, όσο υπάρχουν ιδέες, προτάσεις, σχέδιο και θέληση, υπάρχει ελπίδα.

Στις 8 Οκτωβρίου θα νικήσει η ελπίδα και η Κως θα έρθει στο Φως.

 

 

 

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμένατε τον κ. Βουδούρη να θέση ερωτήματα και να καλυφθήτε στην αντιπολιτευτική σας στάση;Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμφανίσθει με 4 χρόνια καθυστέρηση και ως εκ τούτου οι προβληματισμοί του είναι εκ του πονηρού!!!Αν κοφτόταν για τον τόπο του ας κατέβαινε στο πολιτικό στίβο να δει πόσα απίδια βάζει ο σάκκος μέσα!!!Οσο για σας της δύναμης αλλαγής βρείτε κάτι ουσιαστικό να κάνετε αντιπολίτευση και μην ασχολείστε με ότι κάνει θόρυβο γιατί και το 4ο νηπιαγωγείο λειτουργεί και ο κ. Βουδούρης σας γύρισε την πλάτη και δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο ήττας!!!!

    • Με πίεσαν πολύ να κατέβω υποψήφιος για να συμπληρώσουν. Τους είπα δεν ενδιαφέρομαι, αλλά επέμειναν. Μπήκε μόνο το όνομά μου.

  2. Ο Κυρίτσης για άλλη μια φορά δείχνει ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Εάν αυτά κατάλαβε, τότε έχει τό χάρισμα να διαβάζει πίσω από τις λέξεις…. Απορώ δεν υπάρχει κάποιος από την δυνατή ομάδα της Κεφάλου να τον συγκρατήσει στον κατήφορο που τον οδηγεί η εξάρτηση του από την δημαρχία.?

  3. Η Κως θελει δημαρχο Μαχητη,,και οχι Θεατη….στις 8 Οκτωβρη παμε μπροστα με ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΤΣΗ!!!

  4. Στη Κεφαλο ειπαρχουν πολλοί ενεργεί και σκεπτόμενοι άνθρωποι απλά έχουν απογοιτευτη από την όλοι κατάσταση και γι αυτό δεν είναι στη πρώτη γραμμή Ο κ Βουδούρη έτυχε σε ένα περιστατικό και εκμεταλλευτικές τη στιγμή να αυτοπροβληθει το κομα του τόσα χρονια κυβερνά και έχει καταντήσει το νησί σε αυτό το Χάλι και όχι μόνο Εάν αρχίσω λεπτομέρειες θα πρέπει να γράφω όλο το βράδυ οποίος κατάλαβε κατάλαβε

    • Μην κουράζεσαι καταλάβαμε τι είσαι.Ένα κομματόσκυλο μιας άλλης εποχής.Ο Βουδούρης έκανε μια πρόταση,η δικιά σου ποια είναι;

    • Εγώ κατάλαβα από το πώς γράφεις, ότι δεν έχεις τελειώσει ούτε το Δημοτικό.
      Απευθύνσου επειγόντος σε δάσκαλο για τις βασικές γνώσεις σύνταξης και ορθογραφίας .
      Ο,τι έχεις γράψει έιναι έπεα πτερόεντα

  5. Κεφαλιανοι εκμεταλευτειται τη πασα που σας εκανε ο κ. Βουδουρης.
    Μακαρι να απαντησει και ο κ. Νικηταρας και να δεσμευτει και αυτος.
    ΕΛΕΟΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

    • ναι απο αυτους περιμενουν οι Κεφαλιανοι.. χαρτασαμε τα Θα τους και των δυο.. απο τη σκυλλα στη Χάρυβδη.. αυτο ειναι καταντια…ο μεσος κωος δεν θελει κανεναν τους και πιστευω θα φανει και απο τα ποσοστα αποχης, λευκων και άκυρων.

  6. Μακαρι φιλοι Κεφαλιανοι να υπηρχαν και αλλοι στο χωριο σας σαν τον Γιωργο. Επειδη ξερω και εγω απο πρωτο χερι, οι κικογενεις απο Κεφαλο, Πυλι και Κω που βοηθιουνται παρα πολλες.
    Ποτε ευτπι οι ανθρωποι δεν εχουν πει οχι σε καμια βοηθεια. Κριμα για ζηλια ή μικροπολιτικα να υπαρχουν ευτυχως λιγοι ανεγκεφαλοι που μιλαν ασχημα.
    Μακαρι να απαντησει και να δεσμευτει και ο κ. Νικηταρας. Θα ειναι το καλυτερο για το παραμελειμενο χωριο σας!

  7. Νικαταρακια και κοψιμιακια, αστε τις μακακιες και τισ χαριτωμενιες και να πειτε σ’ αυτον που αφηνει απληρωτες τις υποχρεωσεις του Δημου τι θεση εχει για αυτα που γραφει ενας πολιτης της Κω. Το να κατηγορεις ή να ειρωνευεσαι ειναι ευκολο. Το δυσκολο ειναι να καταθεσεις προτασεις και το δυσκολοτερο να τις υλοποιησεις. Αυτα που γραφει ο κος Βουδουρης δεν ειναι για ανθρωπους που …… φυτευουν ελιες. Ειναι για ανθρωπους που εχουν αποδειξει πως αυτα που εξαγγελουν τα πραττουν. Αυτο λεγεται ορθη πολιτικη. Αντι λοιπον να λετε βλακειες, αντι να εφαρμοζετε την «πολιτικη» του Μαυρογυαλουρου με πληρωμη, διορισμους και ρουσφετια, οριστε, προσφερετε στον δημοσιο διαλογο. Μπορειτε; Για να δω!

  8. κοροϊδεύουν τους Κεφαλιανους μαζί με Κυρίτση. Τους περνάνε για ανθρώπους κατώτερου επιπέδου ότι δεν καταλαβαίνουν

  9. Λυπαμαι.
    Αυτο το ειδος ανθρώπων δεν με εκφραζει. Ανθρωποι που βγαινουν δημοσια και λενε βοηθησα αυτον,τον αλλον τον παραλον,του πληρωσα του εκανα του εδειξα,δεν ειναι ανθρωπινη σχεση. Ειναι σχεση επιτακτική για να σε κραταω απο τα αρ#÷=€. Οσο για το πάρκινγκ να παραδοθεί πισω στους Κεφαλιανους. Με τη δικη σας λογικη οσοι εχουν παραχωρησει γη απο το Ζηνι εως τα θερμα της πολη αν τα ζητησουν πισω ολο το συστημα θα καταρρεύσει. Σεμνά και ταπεινα δεν κανει κακο.

  10. Πως δικαιολογούν οι…ειδικοί την ανάγκη της προβολής των άσχετων? Γιατί για άσχετο πρόκειται!και την συγκεκριμένη στιγμή ποιος δάκτυλος τον ωθησε?και ποιος του.. έγραψε το κείμενο? και τι θέλει να μας πει τελικά?

  11. ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ << ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

  12. Ένας είναι Κυριτσικος όταν λέει σε όλα ναι και χειροκροτεί όταν βλέπει τον υποψήφιο που υποστηρίζει να πατάει την μπανανοφλουδα , σαν αρχάριος στην πολιτική; Όχι φίλοι μου, αυτός είναι κόλακας που κάνει μπουγιο αλλά δεν είναι χρήσιμος. Κυριτσικος είναι αυτός που προστατεύει και διαφυλατει το τώρα αλλά κυρίως το μετά τής παράταξης. Ο Κυρίτσης δεν χρειάζεται να συρθεί πίσω από κανένα θολό τοπίο που τού προετοιμάζουν οι «επώνυμοι Κυριτσικοι» αλλά να στηριχθεί στους πολλούς ανώνυμους που τον στηρίζουν στην Κεφαλο . Μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με τον απλό κόσμο και τους φορείς. Όσο για προτάσεις να φάνε και οι ΚΌΤΕΣ… Προτάσεις που δεν θα εξαιρούν από τις ευθύνες τους την περιφέρεια και την κυβέρνηση ούτε θα περιστρέφονται γύρω από την περιοχή του σκουλου. Προτάσεις χωρίς υποχρέωση… Κυρίτση ξεκίνα έστω και τώρα να ανοίξεις δρόμους… γι’αυτό σε ψηφίζουμε άλλωστε, όχι για να κάνεις ιντερνετικές συμμαχίες και να μετράς τα δάχτυλα σου εάν σου βγουν οι ψήφοι. Το ξανακανες και δεν σου βγήκε.. Δεύτερη φορά δεν λέγεται πια λάθος αλλά επιλογή..

  13. Γιώργο, το διακύβευμα των εκλογών είναι αξιοπρέπεια και προοπτική και όχι ευτελισμός ανθρώπων και ατάκες κομπασμού με συνεχή ταξίματα και χατίρια σε όλους. Οι εποχές των ραγιάδων που εννοείς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στοπ η εξαργύρωση ληγμένων επιταγών του τέως στους οφελούμενούς του!

  14. Πάτε καλά όλοι ποιος δούλεβη ποιον? Κουμπάρη δεν ειναι ποιον στήριζε και στηριζη σε όλες τις εκλογές ανηχτα και με αγώνα ποιος του φτιάχνει το ψηφοδέλτιο αυτή την φορά του εξασφάλισε 4 υποψήφιους γιατί δεν μπήκε ποτέ και ούτε τώρα στο ψηφοδέλτιο του κυριτση γιατί είναι απαράβατος όρος από τους άλλους τους παλιούς συμβούλους ότι δεν θα τον βάλουν ποτέ λόγο πρωιγουμενου από δημαρχεία βάρκα στο χωριό κάνη ανοικτό αγώνα πόλοι Κέρο τώρα γεια το κυριτση γιατί στο άρθρο πεζή ουδέτεροτητα και απορία γιατί ο νηκιταρας έφτιαξε με τόσο πόλη μπετό το παρκην αν και το ονομάζουμε δημοτικό παρκην δέκα οχτο Βαρελάς μπετό τι δεν πήγε καλά με αυτό το ντηλ μόνο το συμφέρον μας βλέπουμε όλοι γιαυτο λίγη σεμνότητα δεν Βλαπτη

  15. ποιοι απείλησαν να μην κατέβει με Νικηταρά μέσα στο ίδιο σπίτι την. κοπέλας σαν δεν ντρέπεστε

    • για της ατασθαλίες αυθεροτου στο σπίτι γι’αυτό της απειλείσαν οι πρωην η είναι ψέματα ότι ήταν έτοιμη να κατέβει με τον νυν και είχε βγάλει και φωτογραφίες οεο

  16. Αναρωτιέμαι ειλικρινά δεν βλέπετε μέσα από τις αναρτήσεις των υποψηφίων την κακιά που βγάζουν ;;; Κύριε Κ έλεος τόση χολή θα βλάψει μονο εσάς κύριε ε ηρεμήστε λίγο ούτε χούντα να είχαμε κύριε Σ μην γίνεστε κακός δεν σας πάει κ μου ειστε πολυ συμπαθής … με τοση κακιά που βγάζουν τα κείμενα σας έχω φοβηθεί μην τυχόν κ ειστε η νέα δημοτική αρχή !!! Δεν έχω ούτε συγγενή ούτε φίλο υποψήφιο σε καμία παράταξη κ σε σκέψη ποιον να ψηφήσω έως τις τελευταίες μέρες … τώρα ξερω την κακια δεν την θέλω την αξιοπρέπεια ναι και σίγουρα η παράταξη του Νικηταρα έχει αξιοπρέπεια !!!

  17. Με ποιόν λέει θα συνεργαστεί ο Κυρίτσης??? Με περιφέρεια και κράτος??? Το έχουμε ξαναδεί το ΈΡΓΟ την περίοδο 2014-2019, την άψογη συνεργασία του δηλαδή με όλους που μπορούσαν να μας βοηθήσουν και εμάς τους αμοιρους, αλλά τίποτα το ΕΓΩ του και κάνεις άλλος. ΣΚΈΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ……………………………………….

  18. μας εβγαλες τα ματια με το συντακτικο και την ορθογραφια σου.
    Και ξερετε κατι? οποιος και να βγει εμεις οι πετρουμιανοι θα σας σκιζουμε γιατι ειατε ζωα!
    Το εχετε δειξει και στο παρελθον τι βληματα ειστε επι τριγωνου. Εισασταν το μεγαλυτερο χωριο αλλά δεν βγαλατε ποτς δημαρχο! Τυχαιο? Δεν νομιζω! Ζηλιαριδες και ελεεινοι. Οσον αφορα τον κ.Βουδουρη γνωριζω επαγγελματικα ποιος ειναι και ξερω οτι ειναι πετυχημενος. Αρα κατι εχετε να ακουσετε απο αυτον ζωντανα! Ε ζωντανα.. αλλα τι λεω. Ακουνε τα ζωντανα! Συνεχιστε να τρωγεστε ετσι μεχρι να ειατε χωριο μονο που κατοικουν εργατες, να πεινασετε και ισως τοτε βαλετε μυαλο!

  19. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΠΙΑΤΕΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΚΑΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡIΤΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ!
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ , ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

  20. Καποιοι ανωνυμοι που κρυβουν την ανυπαρξια τους πισω απο την ανωνυμια τους. Καντε κατι για το χωριο ενωμενοι ή βουλωστε το. Βουλιαζουμε. Ξυπνηστε. Ο Γιωργος ειχε δικιο οτι και αν ψηφιζει. Αν καποιος εχςι κατι καλυτεεο να πει εμπρος. Περιμενουμε. Αν οχι σκαστε επιτελους

  21. Σοβαρευτήτε και να βλέπετε κατάμουτρα την αλήθεια!!!Δουλειές…….. δεν του βγαίνει με αυτή τη δημοτική αρχή!Και ώ του θαύματος ο λαοπρόβλητος τον αγκάλιασε….περιμένει και θέση από τη δημοτική αρχή!!Ποιος είναι ο κύριος και ποιο θεσμικό ρόλο έχει για να του απαντήση η δημοτική αρχή;Θα τρελαθούμε!!!Οφειλε να τα συντάξει με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου τα κείμενα του,τότε θα μπορούσε να πάρει απάντηση από τη δημοτική αρχή!!!Αλήθεια είναι ότι ο λαοπρόβλητος κ. Κοκκαλάκης δεν είναι υποψήφιος στην Κέφαλο και κατεβαίνει στην δημοτική ενότητα της Κώ;Τόση αγάπη νιώθει για τον τόπο του και στρίβει δια του αρραβώνος στην ενότητα της Κω!!!!;;;Παγκόσμια πρωτοτυπία!!!!

  22. Δεν γουστάρω ούτε τον κύριο Κυρίτση αλλα ούτε κ τον κύριο Νικηταρά,άλλα παιδιά όλοι εσείς εδώ μέσα θα έπρεπε να ντρέπεστε που σχολιάζετε ανώνυμα,είστε ντροπή για τον τόπο αυτό αλλά και το να λέγεσται έλληνες.είστε όλοι σας άνανδρη Λασπολόγοι και δωσίλογοι.. Ζω και εργάζομαι στην κέφαλο,την ξεχασμένη κεφάλο,και όχι μόνο από τους δύο αυτούς αλλά και από τον κύριο Καϊσερλή. Όσο για αυτά που λέει ο κύριος Βουδούρης.μουσκάρι όλοι εδώ μέσα,τα λένε όλοι η κεφαλιάνη,ζώα ζωντόβολα δεν είναι κάτι κρυφό, Ούτε ο κύριος Βουδούρης λέει κάτι πρωτόγνωρο. Για να κλείσω πέραν της απραξίας που έχουνε δείξει οι τρεις τελευταίοι δήμαρχοι αδειάσανε και τα ταμεία της κοινότητας Κέφαλού που έως το 2011 αναλογούντων στα 2,3 εκατομμύρια €… Αυτό κύριε Βουδούρη αναρωτιέμαι γιατί πλέον δεν το συζητάει κάνεις,είναι ντροπή και αίσχος να μην το συζητάμε όταν έχουν καταχραστεί τόσα λεφτά από τα δικά μας χωράφια που πουλήθηκαν η ενοικιάστηκανε.. Ντροπή και αίσχος είναι το μόνο που αισθάνομαι πλέον

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ